Αρχική » Ανακοινώσεις » Ανακοίνωση απο τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Εχεδώρου

Ανακοίνωση απο τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Εχεδώρου

Πληροφορίες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο 1ο Γυμνάσιο Εχεδώρου

Παρακαλώ να επισκέπτεστε το blog του σχολείου μας http://gymnasiosindou.blogspot.com/ όπου αναρτώνται συνεχώς διάφορες ανακοινώσεις και την ιστοσελίδα του σχολείου https://blogs.sch.gr/gymsindo/ όπου υπάρχουν συγκεντρωτικά όλα τα μαθήματα που έχουν ανεβάσει οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας σε διάφορες πλατφόρμες (υπάρχουν κι άλλες πληροφορίες).

Ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

 

Τα μαθήματα, τα οποία έχουν ανέβει σε διάφορες πλατφόρμες, αναφέρονται στην ιστοσελίδα του σχολείου μας (και ανανεώνεται όταν υπάρχουν νέα μαθήματα ή διάφορες αλλαγές).

Για τα μαθήματα της πλατφόρμας eclass (του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου που είναι υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας) ο μαθητής χρειάζεται να έχει email στο ΠΣΔ.  Οι περισσότεροι έχουν πλέον email αλλά όχι όλοι.  Καλό είναι να κάνουν, όσοι δεν έχουν. Η προθεσμία είναι μέχρι την Δευτέρα 30 Μαρτίου, δεν γνωρίζουμε αν θα δοθεί νέα προθεσμία.

Επειδή είναι δύσκολη η πρόσβαση στην συγκεκριμένη πλατφόρμα, αν και ακούγεται ότι γίνεται αναβάθμιση του δικτύου στο ΠΣΔ, πολλοί εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, αφού το συζητήσαμε μεταξύ μας, άρχισαν να ανεβάζουν τα μαθήματά τους στο google classroom. Όπως όλα τα προϊόντα της google είναι μια εύχρηστη πλατφόρμα, αλλά χρειάζεται λογαριασμό (account) στην google (είναι εύκολο να γίνει, προτείνω να κάνει ο γονέας ένας λογαριασμό για το παιδί του, για να τον ελέγχει κιόλας – όπως το έχω πει κι άλλες φορές, το διαδίκτυο είναι ένα μαγευτικό μέρος αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνο).

Συνεπώς, οι μαθητές θα ζητούν να μπουν στο συγκεκριμένο μάθημα που θέλουν. Και ο καθηγητής φυσικά θα το αποδεχτεί.

Υπάρχουν και 2-3 καθηγητές που θα στέλνουν υλικό στους μαθητές τους με email

Συνεπώς για τους γονείς και μαθητές που στέλνουν μηνύματα ότι δεν τους έρχονται τα μαθήματα στο email τους:  Ως γενικός κανόνας, τα παιδιά θα πρέπει να ψάξουν την πλατφορμα και να ζητήσουν να μπουν στις ψηφιακές τάξεις των εκπαιδευτικών.

Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Από αυτή την εβδομάδα θα αρχίσει η σύγχρονη εκπαίδευση.  Θα στέλνει ο καθηγητής ένα μήνυμα και έναν σύνδεσμο στο email του μαθητή και ο μαθητής θα πρέπει εκείνη την ώρα να μπει στην ψηφιακή τάξη.   Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουμε το email του μαθητή ή του γονέα.  Όσοι μαθητές και γονείς δεν έχουν δώσει το email τους ή αυτό δεν είναι λειτουργικό παρακαλούμε να το αποστείλετε στο σχολείο (στον Διευθυντή ή σε κάποιον εκπαιδευτικό).

Πολλές πληροφορίες για ειδικές περιπτώσεις υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας. (https://www.minedu.gov.gr/ )

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Εχεδώρου

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση