Αρχική » Ανακοινώσεις » Προς τους Γονείς και Κηδεμόνες του 1ου Γυμνασίου Εχεδώρου

Προς τους Γονείς και Κηδεμόνες του 1ου Γυμνασίου Εχεδώρου

Ανακοίνωση

 

Αύριο 19 Ιουνίου θα γίνονται οι εγγραφές και θα δίνονται οι βαθμοί.

Παρατηρήσεις:

Οι κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών που θα γραφούν στην Α’ τάξη θα πρέπει να φέρουν και δύο φωτογραφίες. Θα δοθούν κάποιο έντυπα από το σχολείο μας.

Τους βαθμούς των αποφοίτων μπορούν να τους πάρουν και οι ίδιοι οι μαθητές.  Των άλλων τάξεων οι κηδεμόνες.

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Εχεδώρου καλωσορίζουν εσάς και τα παιδιά σας στο Γυμνάσιό μας.  Ευχόμαστε η φοίτηση των παιδιών σας στο Γυμνάσιο να είναι δημιουργική, με γνώσεις και εμπειρίες, και να μείνει στην ανάμνηση των παιδιών σας ως τα ωραία μαθητικά «αθώα χρόνια».

 

Παρακάτω δίνονται ορισμένες πληροφορίες για το σχολείο μας και εκφράζονται κάποιες απόψεις.

Για την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων που πιθανόν να υπάρξουν, αλλά και για εμπλουτισμό των διαδικασιών μάθησης και συνεργασίας, παρακαλούμε να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία ανάμεσα σε σας και το σχολείο, για τον καλό όλων μας και ιδίως των παιδιών σας.

Το παιδί σας έρχεται από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως παιδί και θα εξελιχθεί κατά την παραμονή του στο γυμνάσιο σεέφηβο.  Ίσως θυμάστε από την εποχή σας τις δυσκολίες που είχατε – κάποιοι περισσότερες, κάποιοι λιγότερες.  Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, το παιδί σας θα αλλάξει σωματικά και πνευματικά, θα κοινωνικοποιηθεί, ίσως και να ερωτευθεί.  Τα πρώτα «ψεματάκια», τα πρώτα μυστικά από εσάς, τα πρώτα σκιρτήματα.  Μέσα σε όλα αυτά το παιδί σας θα πρέπει να πάρει τις βάσεις σε νέα μαθήματα, να αποφασίσει το τι θα κάνει στη ζωή του, ποιον τύπο λυκείου θα ακολουθήσει ή αν θα επιλέξει κάτι άλλο.  Αν προσθέσουμε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, σχηματίζεται, όπως καταλαβαίνετε, ένα «εκρηκτικό» μείγμα.  Είναι σημαντικό επομένως να υπάρξει συνεργασία μεταξύ μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύψουν – αν βέβαια προκύψουν.

Κατ΄ αρχάς θα ήταν καλό να ενημερώσετε το σχολείο για οτιδήποτε θα πρέπει να γνωρίζουμε π.χ. κάποια αλλεργία, κάποια ευαισθησία σε κάτι, μια ιδιαίτερη κλίση κ.α.   Όσα περισσότερα γνωρίζουμε για το παιδί σας, τόσο καλύτερα.  Και οτιδήποτε σας ανησυχεί ελάτε να το συζητήσουμε.

Καλό είναι να εκφράζεστε μέσω του συλλόγου σας (Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων), να συμμετέχετε στις συνεδριάσεις του και να τον στελεχώσετε, καθώς φέτος γίνονται εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο.  Επιζητούμε την συνεργασία με τον σύλλογό σας, θέλουμε τις προτάσεις σας, ζητάμε να ακούτε τα θέματα που μας απασχολούν για το καλό του σχολείου και την μόρφωση των παιδιών σας.

Σας παρακαλούμε να έρθετε να συζητήσουμε μαζί για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί στο σχολείο.  Μπορείτε να βρείτε τον Υπεύθυνο Καθηγητή του τμήματος στο οποίο φοιτά το παιδί σας ή τη διεύθυνση του σχολείου (Διευθυντή ή Υποδιευθυντές).   Οτιδήποτε σας αναφέρει το παιδί σας, μην το δέχεστε χωρίς να το εξετάσετε.  Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία αρχίζουν να λένε κάποια ψεματάκια.   Αν σας φανεί παράξενο αυτό που σας ανέφερε το παιδί σας, ελάτε να ακούσετε και τη μεριά του καθηγητή ή του διευθυντή.  Μην δικαιολογείτε το παιδί σας, χωρίς να εξετάσετε το τι έγινε.  Μόνο κακό θα του κάνετε έτσι.  Από την πολύχρονη εμπειρία μας στην εκπαίδευση, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, την ευθύνη την φέρνει ο μαθητής.  Αλλά κι αν νομίζετε ότι έχει κάποια ευθύνη ο καθηγητής, μην αρχίσετε να κατηγορείτε τον καθηγητή μπροστά στο παιδί σας, γιατί έτσι κάνετε κακό στο παιδί σας.  Ελάτε απλά να το συζητήσουμε.  Μην αμφισβητείτε τους καθηγητές, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί έτσι κάνετε κακό στο παιδί σας, καθώς κλονίζεται η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του καθηγητή, ο οποίος, σε αυτήν τουλάχιστον την ηλικία, πρέπει να λειτουργεί ως πρότυπο στη ζωή του παιδιού.

Ως παιδαγωγοί, θα σας λέγαμε, επίσης, να βρείτε τη χρυσή τομή μεταξύ διαβάσματος, εξωσχολικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιού.  Για κάθε παιδί αυτή η χρυσή τομή είναι διαφορετική.  Επιτηρείτε το παιδί σας από κάποια απόσταση, συζητήστε μαζί του, αφουγκραστείτε τις ανάγκες του.  Δεν είναι εύκολο έργο, το γνωρίζουμε. Αλλά αξίζει. Εξάλλου, κακά τα ψέματα, είναι ό,τι πολυτιμότερο έχετε στη ζωή σας.

Και ένα τελευταίο: Το κάθε παιδί, ο κάθε άνθρωπος είναι κάτι το μοναδικό, κάτι το ιδιαίτερο. Δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει άλλο άτομο σαν αυτό.   Θα πρέπει να γίνει κατανοητό αυτό στα παιδιά και για να αποδεχτούν τον εαυτό τους, να βρουν τις ιδιαίτερες «κλίσεις» τους, αλλά και να αποδέχονται την ιδιαιτερότητα και την ατομικότητα του άλλου.

Τελειώνοντας σας ευχόμαστε ένα όμορφο καλοκαίρι για σας και την οικογένειά σας και περιμένουμε τα παιδιά σας, όταν ανοίξουν τα σχολεία, δηλαδή στις 11 Σεπτέμβρη 2019.

Με εκτίμηση

(εκ μέρους του Συλλόγου των Διδασκόντων)

Ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Εχεδώρου

Δρ. Χρήστος Β. Μπαμπάτσικος

Πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου

Παρακάτω σας δίνονται τα στοιχεία του σχολείου (αλλά και το κινητό τηλέφωνο του Διευθυντή καθώς και το προσωπικό τουemail), καθώς και άλλες πληροφορίες που αφορούν τις ώρες λειτουργίας του σχολείου, τη φοίτηση των μαθητών και τις απουσίες.

1ο Γυμνάσιο Εχεδώρου

Τηλέφωνα

Διευθυντή: 2310796601

Υποδιευθυντών: 2313076685

FAX: 2310797801

Κινητό Διευθυντή: 6977313144 (Μπαμπάτσικος Χρήστος)

email σχολείου:               mail@gym-sindou.thess.sch.gr

email Διευθυντή:             babatsikos@gmail.com

Ιστολόγιο Σχολείου         http://gymnasiosindou.blogspot.gr/

site σχολείου                     http://gym-sindou.thess.sch.gr/

Περιοδικό «ψηφίδες»   http://schoolpress.sch.gr/gymsindou/

Ταχυδρομική διεύθυνση του σχολείου: 1ο Γυμνάσιο Εχεδώρου,                 Ανδρέα Παπανδρέου, 57400

Ωράριο λειτουργίας

1η ώρα   08.15 – 09.00                    5 min διάλειμμα

2η ώρα   09.05 – 09.50                    10 min διάλειμμα

3η ώρα   10.00 – 10.45                    10 min διάλειμμα

4η ώρα   10.55 – 11.40                    10 min διάλειμμα

5η ώρα   11.50 – 12.35                    5 min διάλειμμα

6η ώρα   12.40 – 13.20                    5 min διάλειμμα

7η ώρα   13.25 – 14.05

Παρακαλούμε οι μαθητές να προσέρχονται τουλάχιστον 5 λεπτά πριν χτυπήσει το κουδούνι.

Ο εσωτερικός κανονισμός του σχολείου μας είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.  Αν έχετε να προτείνετε κάποια αλλαγή, μπορείτε να την προτείνετε στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, και αυτός να τη διαβιβάσει σε εμάς.  Μετά από συζήτηση στο Σχολικό Συμβούλιο, ο Σύλλογος των Διδασκόντων θα αποφασίσει για τις όποιες αλλαγές.

Βασική κατεύθυνση του σχολείου είναι ο αλληλοσεβασμός μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας και η αποδοχή της ατομικότητας και της ιδιαιτερότητας του κάθε μέλους.  Απαγορεύεται αυστηρά η βία (σωματική, λεκτική, ψυχολογική), σε περίπτωση δε που ασκηθεί λαμβάνονται αυστηρά μέτρα, ακόμα και απομάκρυνση από το σχολείο.

Η φοίτηση των μαθητών

  • Η τακτική φοίτηση των μαθητών είναι ευθύνη των γονέων τους.
  • Η φοίτηση χαρακτηρίζεται επαρκής ή ανεπαρκής με βάση το γενικό σύνολο των απουσιών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους.
  • Οι απουσίες αριθμούνται ανά μία για κάθε διδακτική ώρα.
  • Οι απουσίες δεν διακρίνονται πλέον σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες όπως παλαιότερα, αλλά οι κηδεμόνες υποχρεούνται να ενημερώνουν το σχολείο για τους λόγους της απουσίας του παιδιού τους και το  σχολείο να ενημερώνει άμεσα τους κηδεμόνες για τις απουσίες των μαθητών.  Θα πρέπει να επιλέξετε έναν τρόπο επικοινωνίας με το σχολείο (με επιστολή μέσω ταχυδρομείου, τηλεφωνικά, με emails  και με sms αλλά ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι για τον τελευταίο τρόπο επικοινωνίας).  Ο τρόπος που σας προτείνουμε είναι με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (emails) αλλά οποιοδήποτε τρόπος είναι προφανώς αποδεκτός.

Επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση των μαθητών εφόσον το σύνολο των απουσιών τους δεν υπερβαίνει τις εκατόν δεκατέσσερις (114).

Ανεπαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση των μαθητών που σημείωσαν πάνω από εκατόν δεκατέσσερις (114) απουσίες. Οι μαθητές των οποίων η φοίτηση χαρακτηρίζεται ανεπαρκής είναι υποχρεωμένοι/ες να επαναλάβουν τη φοίτηση τους στην ίδια τάξη.

Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που οι απουσίες δεν λαμβάνονται υπόψη (π.χ. συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες) αλλά για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να ανατρέξει στην Υ.Α. Aριθμ. 10645/ΓΔ4 που είναι δημοσιευμένη στο ΦΕΚ της 28/01/2018, αριθμ φύλλου 120, τεύχος Β’.




Σε περίπτωση που δεν σας έρχονται emails από το σχολείο (είτε από λάθος είτε γιατί δεν το έχετε δώσει) παρακαλώ στείλτε ένα email σας στο email του Διευθυντή (babatsikos@gmail.com) :

Είμαι ο/η  ………………………………………………………………………. Κηδεμόνας του μαθητή/της μαθήτριας ………………………………………………………………………… που φοιτά στην τάξη…………………………





                                             ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

                            ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑΣ

               ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΤΗ

Επώνυμο ………………….……….………………………

Όνομα     ……………………………………….………….

Επώνυμο και όνομα πατέρα

    …..………………………………………………………….

Επάγγελμα πατέρα ……………………..…………….

Επώνυμο και όνομα μητέρας

    …..……………………………………………………..…….

Επάγγελμα μητέρας ……………………..…………….

Έτος γέννησης …………………..……………..…………

Ιθαγένεια ……………………………………………………

Θρήσκευμα ………………………………………………..

          ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Οδός  ……………………………..…………………………….

Αριθμός ……………...

Δημοτικό διαμέρισμα …………………………………..

Τηλέφωνο σταθερό ………………………………………

Τηλέφωνο κινητό ………………………………..……….

email (προσοχή τους χαρακτήρες):

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΟΝΕΑ-ΚΗΔΕΜΟΝΑ

Επώνυμο ………………….……………………….………

Όνομα      …………………………………….…………….

 

ΠΑΤΕΡΑΣ        

ΜΗΤΕΡΑ

ΑΛΛΟΣ:                      ποιος; ………………………….

        

 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Οδός  ……………………………..…………………………….

Αριθμός ………………

Δημοτικό διαμέρισμα …………………………………..

Α.Δ.Τ. : ………………………………………………………

Επάγγελμα ………………………………………….……

Τηλέφωνο σταθερό ………………………………………

Τηλέφωνο κινητό ………………………………..……….

email (προσοχή τους χαρακτήρες):

Δηλώνω υπεύθυνα και με γνώση των συνεπειών του Νόμου για ψευδή δήλωση ότι ασκώ νόμιμα την κηδεμονία τ….………………………………….………………………………….. μαθ….……..της ……. Τάξης.

1) Αποδέχομαι την ηλεκτρονική ενημέρωση για ζητήματα της πορείας φοίτησης του/της…………………………………………………………………………………………….. και δηλώνω ως ηλεκτρονική διεύθυνση την……………………………….……………………………… για την παραλαβή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, καθώς και τον αριθμό κινητού………………………..……… στον οποίο θα αποστέλλονται SMS.

 2)  Δηλώνω υπεύθυνα ότι θα καταθέσω στις αρχές Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους Ατομικό Δελτίο Υγείας του Μαθητή, σύμφωνα με τις διατάξεις της κοινής υπουργικής απόφασης Φ.6/304/75662/Γ1/15-05-2014 (Β’ 1296).

3) Συναινώ στη συμμετοχή του μαθητή / τριας σε εκδηλώσεις ή δράσεις του σχολείου που αποφασίζονται σύμφωνα με το νόμο από το σύλλογο διδασκόντων (παρελάσεις εθνικών εορτών, εκκλησιασμούς εφόσον πρόκειται περί ορθοδόξων μαθητών, παρακολούθηση διαλέξεων από έγκριτους ομιλητές στο σχολείο, σχολικούς περιπάτους με ή χωρίς  μεταφορικό μέσο, εγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα εντός σχολείου και πέραν των ωρών διδασκαλίας εφόσον ο μαθητής το επιθυμεί).

Σε περίπτωση που δεν συναινείτε με το 3 παρακαλώ να συμπληρωθεί ξεχωριστή υπεύθυνη δήλωση για το τι ακριβώς δεν συναινείτε και τον λόγο.

4) Συμφωνώ (ή δεν συμφωνώ) να αναρτώνται φωτογραφίες, video, το ονοματεπώνυμο του παιδιού μου (αν χρειάζεται για κάποια επιβράβευση) σε διαδικτυακούς τόπους των οποίων ευθύνη έχει το Σχολείο και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας. (Επιλέξτε αυτό που επιθυμείτε)

 

Συμφωνώ να αναρτώνται                                                            Δεν συμφωνώ να αναρτώνται

                                   

ΣΙΝΔΟΣ …../…../ 2019                                                       

    Ο/Η ΔΗΛ….

(υπογραφή)

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ………………………………………………………………..……..……

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση