Στο πλαίσιο της ονοματοδοσίας του Σχολικού Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών (Σ.Ε.Φ.Ε.) του Γυμνασίου Σαραβαλίου συζητήθηκε και κατατέθηκε ως πρόταση από κοινού, από την κ. Δημητρακοπούλου Αθανασία, Φυσικό, Υποδιευθύντρια και Υπεύθυνη Σ.Ε.Φ.Ε. του σχολείου και τον κ. Πολύζο Ιωάννη, Φυσικό, αναπληρωτή εκπαιδευτικό του σχολείου και με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή κ. Γιωτόπουλου Γεωργίου του σχολείου, να ονομασθεί το Σχολικό Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών «Σ.Ε.Φ.Ε. Σ. Κριμιζής». Η πρόταση αυτή κατατέθηκε προς τον Διακεκριμένο Ακαδημαϊκό – Διαστημικό Επιστήμονα Δρ. Σταμάτη Κριμιζή θέλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να τιμήσουμε το τεράστιο επιστημονικό του έργο και να το επικοινωνήσουμε στους μαθητές/τριες του σχολείου μας, έτσι ώστε να λειτουργήσει ως φωτεινό παράδειγμα η μεγάλη επιστημονική πορεία και η κατάκτηση μέγιστων στόχων ως αποτέλεσμα συστηματικής, αγόγγυστης και αξιοπρεπούς προσπάθειας από τον μεγάλο αυτόν Αστροφυσικό.
Στη μακροχρόνια πορεία του ο διάσημος αυτός επιστήμονας εξερεύνησε το ηλιακό μας σύστημα, βγήκε έξω από αυτό, δουλεύοντας με μεγαλείο και σεμνότητα, κόπο και αγώνα, κάνοντας πράξη την προτροπή του Γκαίτε «πάντα ψηλότερα να ανεβαίνεις, πάντα μακρύτερα να κοιτάζεις», πράγμα το οποίο αισιοδοξούμε να μεταδώσουμε στους μαθητές μας.
Έτσι, την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023, ορίστηκε και πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση, μέσω της πλατφόρμας zoom, με τον Δρ. Σταμάτη Κριμιζή και τον επιστημονικό του συνεργάτη Δρ. Κωνσταντίνο Διαλυνά, η οποία έγινε σε επιστημονικό μεν αλλά πολύ φιλικό και εγκάρδιο κλίμα δε.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Διευθυντής του σχολείου κ. Γεώργιος Γιωτόπουλος, η κ. Αθανασία Δημητρακοπούλου, Φυσικός, Υπεύθυνη Σ.Ε.Φ.Ε. και Υποδιευθύντρια του σχολείου, ο κ. Ιωάννης Πολύζος, Φυσικός καθώς και μια ομάδα μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δρ. Σταμάτης Κριμιζής εξέφρασε την ικανοποίησή του να δοθεί το όνομά του σε ένα Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, τονίζοντας έτσι τη σπουδαιότητα και αναγκαιότητα της Εργαστηριακής Φυσικής και χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του «Πειραματικό Φυσικό». Επισήμανε ακόμα ότι το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα άρχισε να στηρίζει την εργαστηριακή διδασκαλία της Φυσικής, πράγμα το οποίο δεν συνέβαινε παλαιότερα. Στη συνέχεια παρακολούθησε μία παρουσίαση την οποία είχαν ετοιμάσει προς τιμήν του οι μαθητές/τριες της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας Γιωτοπούλου Παναγιώτα, Λυκούδη Ηλιάνα, Κοσμοπούλου Βασιλική και Κωφού Μελίνα και δέχθηκε ερωτήσεις από τα παιδιά σχετικά με τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και την πιθανότητα ζωής σε αυτούς, τις οποίες απάντησε με μεγάλη ευχαρίστηση.
Η διαδικτυακή συνάντηση έκλεισε σε ένα κλίμα αισιοδοξίας, εγκαρδιότητας και υπόσχεσης για επίτευξη υψηλότερων στόχων!
Σελίδες που ανέβασαν το άρθρο: