Διήμερη εκδρομή στο Ναύπλιο – Τελευταίες Δραστηριότητες

Στην διήμερη εκδρομή που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο στις 22 και 23 Απριλίου 2013 έγινε αναπαράσταση της δολοφονίας του Καποδίστρια στην εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα αφού μιλήσαμε στα παιδιά για την ζωή και το έργο του μεγάλου αυτού πολιτικού. Αναζητήσαμε προηγουμένως πληροφορίες σχετικά και κάναμε και κάποιες πρόβες στο χώρο της βιβλιοθήκης, όπου μέσα από το παίξιμο ρόλων διασκεδάσαμε και μάθαμε.

1-DSCN0395

2-DSCN0396

 

 

 

 

 

 

3-DSCN0397

4-DSCN0398

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο Ναύπλιο επίσης επισκεφτήκαμε την ελληνικό παράρτημα του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard. Εκεί παρακολουθήσαμε την παρουσίαση της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης του Κέντρου και Εικόνα1άλλων διαδικτυακών εργαλείων που υποστηρίζουν την έρευνα, και που χρησιμοποιούνται για τη διάδοση  της γνώσης από σπουδαία Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

 

 

 

 

Το βράδυ καθίσαμε στο λιμάνι απέναντι από το Μπούρτζι και διαβάσαμε με την συνοδεία και την βοήθεια από na16το φως κεριών – ποιήματα γνωστών ελλήνων ποιητών όπως Ελύτης, Σεφέρης, Γκάτσος κ.α. τα οποία έχουν μελοποιηθεί και ακούσαμε τα αντίστοιχα τραγούδια.

Εικόνα6

 

 Ενώ στην επιστροφή επισκεφτήκαμε το θέατρο της αρχαίας Επιδαύρου, όπου παιδιά από την Τρίτη τάξη απήγγειλαν τμήμα από την τραγωδία του Ευριπίδη «Ελένη» και χειροκροτήθηκαν από τους συμμαθητές τους.na20 na19

;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © Βιβλιοθήκη Γυμνασίου Ψαχνών          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση