Παρουσίαση του βιβλίου «Τα Γενέθλια» της Ζωρζ Σαρή

Την Παρασκευή 16/11/2012 στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου οι μαθήτριες της Α τάξης Στεφανία Σίδερη και Ιφιγένεια Δήμου παρουσίασαν τμήμα από το βιβλίο «Τα Γενέθλια» της Ζωρζ Σαρή.

Οι δύο μαθήτριες διάβασαν το βιβλίο αφού το δανείστηκαν από την σχολική μας βιβλιοθήκη και από την βιβλιοθήκη του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων

Στεφανία:

«το κορίτσι προσπαθεί να μιλήσει στον πατέρα της και αυτός είναι απασχολημένος … ζει κάποιες καταστάσεις λόγω της δικτατορίας… και κάποια στιγμή συνειδητοποιεί ότι δεν είναι στο όνειρό της  αλλά μια πραγματικότητα που ταράζει την ήρεμη μέχρι εκείνη την στιγμή ζωή της. Την ημέρα των γενεθλίων της…»

Ιφιγένεια:

«Η Άννα είναι οκτώ χρονών, ονειρεύεται τα γενέθλιά της. Τα όνειρα αυτά θα σταματήσουν να πολιορκούν το μυαλό της όταν στην Ελλάδα θα επικρατήσει Δικτατορία. Το μόνο που την κάνει χαρούμενη είναι ο ερχομός του νονού της από την Θεσσαλονίκη. Ως εκείνη την ημέρα όπου τον συνέλαβαν, άνοιγαν μαζί το δικό τους συρταράκι, έλεγαν τα δικά τους μυστικά. Καθώς τα χρόνια περνούσαν η Άννα δεν γιόρτασε ποτέ τα γενέθλιά της. Μέχρι που έφτασε στην ηλικία των 15 ετών. Ήταν τα καλύτερα γενέθλια της ζωής της αφού με τους φίλους της δημιούργησαν της δικές τους καρτέλες που έγραφαν:

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Οι μνήμε ςτης Άννα και τα γεγονότα από την παιδική της ηλικία θα την ακολουθούν για μία ζωή…»

;


Μια απάντηση προς “Παρουσίαση του βιβλίου «Τα Γενέθλια» της Ζωρζ Σαρή”

  1. αυτό το βιβλίο είναι από τα καλύτερα που έχω διαβάσει

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © Βιβλιοθήκη Γυμνασίου Ψαχνών          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top