Βράβευση του Γυμνασίου Προκοπίου σε μαθητικό διαγωνισμό λογοτεχνίας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Το Γυμνάσιο Προκοπίου διακρίθηκε στον διαγωνισμό «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821» που συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κατά το σχολικό έτος 2020-2021, κερδίζοντας το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Συγγραφή λογοτεχνικού κειμένου (ποιήματος ή πεζού)» με το διήγημα «Ήμουν κι εγώ εκεί», το οποίο συνέγραψαν από κοινού οι μαθητές Αρετή Μηνέ (Γ΄ τάξη), Θεολόγος Πατεράκης (Γ΄ τάξη), Ιωάννα-Μαρία Βασιλείου (Β΄ τάξη) και Λαμπρινή Αγραφιώτη (Α΄ τάξη) με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Δημήτριο Τζιμώκα, φιλόλογο, και συνεργάτες τους καθηγητές Γεώργιο Καστριώτη (Διευθυντή) και Μαριάνθη Κοντογιάννη.

Η τελετή της απονομής των βραβείων όλων των μαθητών που διακρίθηκαν σε αυτόν τον διαγωνισμό έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 με παρουσιαστή τον ηθοποιό και καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, κ. Νίκο Ορφανό. Οι μαθητές του σχολείου μας με ανάμεικτα συναισθήματα χαράς και αμηχανίας παρέλαβαν ο καθένας/-μία από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Σπανό, εκτός από το βραβείο τους και έναν φορητό υπολογιστή, προσφορά της Περιφέρειας. Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καρπενησίου, η οποία αποτελούμενη εξ ολοκλήρου από νεαρούς και νεαρές μουσικούς εκτέλεσε έντεχνα τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών σχετικά ή μη με το γεγονός της εθνικής παλιγγενεσίας.

Το διήγημα «Ήμουν κι εγώ εκεί» αποτελεί μια πρωτότυπη δημιουργία των μαθητών μας με πρωταγωνιστή τον Τάσιο, έναν φανταστικό έφηβο-αγωνιστή στο πλευρό του μεγάλου οπλαρχηγού της Εύβοιας κατά την περίοδο του Αγώνα της παλιγγενεσίας, του Αγγελή Γοβιού και είναι διαθέσιμο στο ιστολόγιο του Γυμνασίου Προκοπίου εδώ.

Ακολουθούν στιγμιότυπα από την βράβευση των μαθητών του Γυμνασίου Προκοπίου καθώς και η πρόσκληση βράβευσης που απέστειλε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο σχολείο μας:   

Αφήστε μια απάντηση