ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΓΝΑΤΙΑΣ

Εδώ μαθαίνετε τα νέα του σχολείου μας!

9 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Φεβ 201827

Στις 9 Φεβρουαρίου το Γυμνάσιο μας τίμησε την Παγκόσμια  Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας με δραστηριότητες όπως παρακολούθηση ομιλιών, video και διαγωνισμό ορθογραφίας. Συγκεκριμένα, η Φανή Σιάγκα μίλησε στους συμμαθητές της για την ιστορία της ελληνικής γλώσσας, ενώ η Άννα Γιαννάτη και η Ηλιάννα Ροκά αναφέρθηκαν στη διαχρονικότητα της γλώσσας μας όπως και στην επιρροή που άσκησε στις εθνικές γλώσσες άλλων χωρών καθώς και σε  επιστημονικούς κλάδους όπως η ιατρική, η φυσική, η αστρονομία, η νομική, αλλά και στην τέχνη όπως το θέατρο και ο κινηματογράφος. Παράλληλα, οι μαθητές παρακολουθούσαν σχετικό ψηφιακό υλικό. Το α΄μέρος της εκδήλωσης έκλεισε με την Αγάπη Δόχτση, τον Γρηγόρη Αρμενιάκο και τον Αντώνη Κοντόπουλο που προσπάθησαν να πείσουν τους συμμαθητές τους να μαθαίνουν με αγάπη την αρχαία ελληνική γλώσσα χρησιμοποιώντας τον τεκμηριωμένο επιστημονικά ,αλλά και φορτισμένο συγκινησιακά λόγο του καθηγητή κλασικής φιλολογίας του Α.Π.Θ. Ι.Θ.Κακριδή

Στον διαγωνισμό ορθογραφίας που ακολούθησε συμμετείχαν με ενθουσιασμό πολλοί μαθητές του σχολείου μας με τελική νικήτρια την Αγάπη Δόχτση μαθήτρια της γ΄γυμνασίου.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τις φιλολόγους του σχολείου Γκάλιου Κατερίνα και Κελεπούρη Μαρία και υποστηρίχθηκε από την διευθύντρια Καζάνη Χριστίνα και τους καθηγητές Αβραμίδη Αβραάμ και Πιστόλα Θεοδώρα.

 

 

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 9 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια ημέρα Ελληνικής Γλώσσας    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Σαν σήμερα

25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

Kατηγορίες

Πρόσφατα σχόλια



    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων