Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Επιστρέφουμε στο σχολείο με ασφάλεια

Επιστρέφουμε στο σχολείο με ασφάλεια

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου επιστρέφουμε όλοι στο σχολείο μας! Σας περιμένουμε όλους με χαρά όμως προετοιμαστείτε κατάλληλα πριν ξεκινήσετε για να είμαστε όλοι ασφαλείς και υγιείς.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:  ΓΟΝΕΙΣ & ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ  Πάρτε εγκαίρως από το φαρμακείο το τεστ, κάντε τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο για covid-19 (self-test) στο παιδί σας την Κυριακή το απόγευμα, δηλώστε το στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/  (μπαίνετε με τους κωδικούς taxisnet και βάλτε στην τσάντα του παιδιού σας το έντυπο που αποδεικνύει πως είναι αρνητικό. Ακόμη και αν δεν μπορείτε να το εκτυπώσετε, μπορείτε να κάνετε ένα χειρόγραφο  έγγραφο παρόμοιο με αυτό της πλατφόρμας (https://self-testing.gov.gr/covid19-self-test-print.pdf ) στο οποίο να φαίνονται όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και να το υπογράψετε.

Η προμήθεια του self test γίνεται δωρεάν από ένα φαρμακείο από τους γονείς/κηδεμόνες των παιδιών. Χρειάζεται ο Α.Μ.Κ.Α., ή ο προσωρινός Α.Μ.Κ.Α. ή ο Προσωρινός Αριθμός Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α.) του παιδιού και η αστυνομική ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ταυτοποίησης του γονέα/κηδεμόνα που θα πάρει το τεστ. To self test στα παιδιά γίνεται από τους γονείς/κηδεμόνες τους στο σπίτι σύμφωνα με τις οδηγίες των ενημερωτικών φυλλαδίων έως και είκοσι τέσσερις ώρες ΠΡΙΝ έρθουν στο σχολείο τη  Δευτέρα και την Πέμπτη κάθε εβδομάδας. 

Σύμφωνα με την οδηγία  του Υπουργείου Παιδείας δεν θα γίνονται δεκτοί στο σχολείο μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί, λοιπό προσωπικό  που δεν έχουν υποβληθεί στη διαδικασία του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) και δεν έχουν μαζί τους το σχετικό έγγραφο (αρνητικό). Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος ακολουθείτε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Και φυσικά, όλοι μας τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα προστασίας , φοράμε μάσκα,
τηρούμε αποστάσεις και κανόνες υγιεινής. Υπενθυμίζουμε
τους βασικούς κανόνες προστασίας από τον κορονοιό στο σχολείο.
•       Φοράμε ΣΩΣΤΑ τη μάσκα μας παντού και τηρούμε αποστάσεις
•       Μπαίνουμε στο κτήριο και βγαίνουμε με την σειρά μας κατά τάξη.
•       Στο διάλειμμα είμαστε με το τμήμα μας στο χώρο μας και δεν
περιφερόμαστε σε όλη την αυλή
•       Πλένουμε συχνά τα χέρια μας και οπωσδήποτε πριν το φαγητό και όταν
πάμε στην τουαλέτα. Συμπληρωματικά χρησιμοποιούμε σωστά το αντισηπτικό διάλυμα
•       Δεν μοιραζόμαστε αντικείμενα με τους συμμαθητές μας


Σχολιάστε

Μάιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση