Συμμετοχή μαθητών του Σχολείου μας στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας
Ένα μεγάλο Μπράβο αξίζουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου μας που με την παρουσία τους και τα έργα τους συμμετείχαν σε αυτή τη μαθητική συνάντηση όπου προβάλανε και αναδείξανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Σχολείο τους και τη δουλειά τους. Οι μαθητές αυτοί με τη σειρά που εμφανίστηκαν, είναι οι:
Αθανάσιος Κουτελίδας, μαθητής της Α’ Τάξης, με το έργο του “My Voki” (παρουσίαση του voki, ενός web2 εργαλείου δημιουργίας ομιλούμενου avatar)
Κωνσταντίνα Τσέργα, μαθήτρια της Γ’ Τάξης, με το ομαδικό έργο “Me and My Robot”(παρουσίαση και έκθεση του ομαδικού αποτελέσματος της κατασκευής και προγραμματισμού ρομπότ Lego)
Άλκηστη Ραρρά, μαθήτρια της Γ’ Τάξης, με το ατομικό της έργο “My app”( δημιουργία application για έξυπνα κινητά)
Καλογράνα Αθηνά, μαθήτρια της Γ’ Τάξης, με το ομαδικό έργο “RRR- Reduce-Reuse-Recycle” (παρουσίαση του ομαδικού έργου σε prezi που δημιουργήθηκε στα πλαίσια περιβαλλοντικού προγράμματος)
Καλογράνα Αγορίτσα, Κεραμά Μαρία, Παπαγεωργίου Παναγιώτης, μαθητές της Β’ Τάξης, με το ομαδικό έργο της Β’ Τάξης στα πλαίσια της βιωματικής δράσης , “Τα όμορφα παιδιά, όμορφα παίζουν”(δημιουργία βίντεο με τη βοήθεια του Windows Movie Maker)
Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Πρίνου, εύχονται στα παιδιά αυτά κάθε επιτυχία στην μαθητική τους πορεία και ελπίζουν ότι αύριο θα είναι αυτοί οι νέοι επιστήμονες της χώρας μας.
Μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας
Για πρώτη χρονιά φέτος πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Τρικάλων στις 3 και 4 Απριλίου 2015 το 5ο Μαθητικό Ψηφιακό Φεστιβάλ με συμμετοχές πολλών μαθητών από πολλά σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Ν.Τρικάλων και όχι μόνο. Παράλληλα με την πόλη των Τρικάλων πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως στο Αγίνιο, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λάρισα, Μυτιλήνη, Ξάνθη, Πάτρα, Ρόδο, και στα Χανιά.
Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους.
Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.
Στο πλαίσιο του μαθητικού φεστιβάλ παρουσιάστηκαν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στα μαθήματα Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στις βιωματικές δράσεις του Γυμνασίου, στο μάθημα Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και στο μάθημα Ειδική Θεματική Δραστηριότητα (ΕΘΔ) των ΕΠΑΛ. Επίσης προβλήθηκαν και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν σε κάποια Σχολική δραστηριότητα (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας κ.α.).
Η συγκεκριμένη μαθητική συνάντηση έδωσε την ευκαιρία:
α) της ανάδειξης της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής και της παρουσίασης της εργασίας τους σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία,
β) της ενημέρωσης και της διάδοσης των μαθησιακών δραστηριοτήτων οι οποίες καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την ολόπλευρη μάθηση μέσω των σχεδίων εργασίας και της επίλυσης πρακτικών προβλημάτων και
γ) της επικοινωνίας των μελών της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) μεταξύ τους και με την ευρύτερη κοινωνία.
Γι’ αυτό το λόγο το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή.
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας με την υποστήριξη συλλόγων και ενώσεων πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ, ΕΠΕ, ΕΠΥ, ΕΤΠΕ) και τοπικών φορέων (Δήμοι, Περιφερειακές Ενότητες κτλ).