Αρχική » 2014
Αρχείο έτους 2014
Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος, την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, η πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού η οποία καθιερώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ως η πρώτη Δευτέρα του μηνός Οκτωβρίου, αλλά λόγω των ακατάλληλων καιρικών συνθηκών είχε αναβληθεί. Ο θεματικός άξονας της φετινής αθλητικής εκδήλωσης ήταν “Ρατσισμός και διαφορετικότητα- Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι“. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του σχολείου και περιελάμβαναν ομιλίες, προβολές βίντεο, δημιουργία αφισών και πλακάτ και φυσικά αθλοπαιδείες. Τα αθλήματα στα οποία συμμετείχαν οι μαθητές ήταν το βόλεϋ, μπάσκετ, πινγκ-πονγκ , τένις και ποδόσφαιρο.
Ενδοσχολική επιμόρφωση
Την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείο μας με θέμα “Ο διαδραστικός πίνακας στην τάξη- Παιδαγωγικές προσεγγίσεις – διδακτικές εφαρμογές“. Την επιμόρφωση παρακολούθησαν οι καθηγητές του σχολείου μας και εισηγητές της ήταν ο κ. Μποντίλας Λεωνίδας (Υπεύθυνος ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.) και η καθηγήτρια πληροφορικής του Γυμνασίου Πρίνου κα. Μεγαρχιώτη Χριστίνα. Στην επιμόρφωση παραβρέθηκε και ο σχολικός σύμβουλος του σχολείου μας, κ. Κουτσιώρας Γιάννης. Τα αντικείμενα της επιμόρφωσης ήταν:
- Διαδραστικά βιβλία μαθητή εμπλουτισμένα (ebooks.edu.gr)
- Φωτόδενδρο – Αποθετήριο ψηφιακών μαθησιακών δραστηριοτήτων (photodentro.edu.gr)
- Λογισμικά Γυμνασίου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου
- Προσομοιώσεις του πανεπιστημίου Κολοράντο (phet.colorado.edu)
Καθιερώνεται η Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο ως μία διαρκής ενημερωτική δράση στα σχολεία
Η παρουσίαση της νέας εφαρμογής (Application) «Cyderkid» έγινε σήμερα παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια και του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη.
Στην παρουσίαση παρέστησαν ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλεξάνδρος Δερμεντζόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Αθανάσιος Ανδρεουλάκος. Επίσης, ο Αρχηγός του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε από τον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχο, Μανώλη Σφακιανάκη, η νέα εφαρμογή (application) «Cyderkid», που δημιουργήθηκε με τη συμβολή εξειδικευμένων Αξιωματικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Πρόκειται για μία εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones application) με την ονομασία «Cyderkid», η οποία είναι καινοτόμος και παγκόσμιας εμβέλειας. Η εφαρμογή αυτή δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο (real time) σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής με Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της χρήσης μίας καινοτόμου (touchscreen call) διαδικασίας «Cyber Alert», αλλά και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος. Οι Αξιωματικοί θα διαχειρίζονται τον κίνδυνο ή την απειλή, η οποία προέρχεται μέσω διαδικτύου με σύγχρονες διαδικασίες και μέσα από ένα Σύγχρονο Κέντρο Διαχείρισης Διαδικτυακών Απειλών (CYBER ALERT), που θα έχει έδρα στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας την καινοτομία αυτής της δράσης, που τίθεται από σήμερα σε λειτουργία, δήλωσε: «Ξεκινάμε μία πολύ σημαντική δράση με συμπαίκτη μας το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η προστασία των ανηλίκων είναι πρώτη μας προτεραιότητα. Η ασφάλεια των παιδιών στο δρόμο, στο σπίτι, στο σχολείο, στο διαδίκτυο είναι αδιαπραγμάτευτη. Οι κίνδυνοι είναι πολλοί και εμείς οφείλουμε να βρισκόμαστε μπροστά για να προλαμβάνουμε και να αποτρέπουμε. Και με αυτή την εφαρμογή που θέτουμε από σήμερα στην υπηρεσία των παιδιών τούς προσφέρουμε έναν «ηλεκτρονικό άγγελο» για να τα προστατεύει και προειδοποιεί. Η επιστήμη τρέχει, οι νέες μέθοδοι είναι εδώ, στη διάθεσή μας, δεν μπορεί το παγκόσμιο έγκλημα να προσπαθεί να ανακαλύπτει διαφόρους τρόπους, έτσι ώστε να επιβάλλεται, να ξεφεύγει, και η Ελληνική Αστυνομία να μένει πίσω σε άλλες εποχές.
Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό το ότι οι Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατάφεραν να αξιοποιήσουν τα δεδομένα της τεχνολογίας και να δημιουργήσουν μία καινοτόμο ιδέα. Είναι μία αξιέπαινη προσπάθεια που είμαι βέβαιος ότι θα φέρει μετρήσιμα αποτελέσματα και πολύ σύντομα».
Ο Ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης αναφερόμενος στους στόχους που έχει θέσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την αξιοποίηση αυτής της εφαρμογής είπε: «Προσδοκούμε μέσα στους επόμενους δύο μήνες να έχει «κατέβει» η εφαρμογή αυτή από 500.000 χρήστες κινητών τηλεφώνων, ενώ με τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας να φθάσει τους 3.500.000 χρήστες. Η επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου θα επιτρέψει στην Ελληνική Αστυνομία να διαθέτει τη διασημότερη εφαρμογή (application) κινητού τηλεφώνου σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ανάπτυξη της ειδικής διαδικασίας στα ελληνόπουλα μέσω του Cyber Alert αποτελεί όχι μόνο ευρωπαϊκή, αλλά και παγκόσμια καινοτομία».
Συνεργασία των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας και Θρησκευμάτων για την καθιέρωση της Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο ως μία διαρκής ενημερωτική δράση σε όλα τα σχολεία
Με πρωτοβουλία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη μέσω της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθιερώνεται η Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο ως μία διαρκής ενημερωτική δράση στα σχολεία.
Στο πλαίσιο αυτό, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εξειδικευμένοι Αξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων, οι οποίοι κατέχουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους, μία φορά την εβδομάδα θα συνδέονται μέσω του διαδικτύου, ταυτόχρονα, με 50 σχολεία της επικράτειας όπου θα παρουσιάζονται με τρόπο κατανοητό και προσιτό στους μαθητές οι κίνδυνοι του Διαδικτύου, η προστασία από αυτούς κι η ασφαλής αντιμετώπιση τους. Η επιλογή των σχολείων θα γίνεται από ειδική ομάδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανάλογα με την τάξη και την περιοχή που επιθυμούν να παρακολουθήσουν.
Αναφερόμενος στην αναγκαιότητα υλοποίησης αυτής της πρωτοβουλίας ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Σκοπός μας είναι, κάνοντας χρήση της ίδιας τεχνολογίας από την οποία καλούμαστε να προστατευτούμε, να φτάσουμε σε κάθε σχολείο, σε κάθε γωνιά της χώρας και να ενημερώσουμε τους μαθητές προλαμβάνοντας την παραβατικότητα εν τη γενέσει της. Λέμε ΝΑΙ στο διαδίκτυο, αλλά θέλουμε όλοι οι μαθητές να γνωρίζουν τι συνιστά σεξουαλική παρενόχληση, τι είναι το cyber bullying και πως να διαχειρίζονται και να προστατεύουν το ευαίσθητο προσωπικό τους υλικό, από τις φωτογραφίες τους μέχρι τους κωδικούς ασφαλείας».
Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε τα εξής: «Το Υπουργείο Παιδείας διέθεσε στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος 450 σχολεία και θα διαθέσει και τα 12.000 σχολεία σήμερα στην υπηρεσία αυτής της πραγματικά αξιέπαινης δράσης που οραματίστηκε και εκτελεί ο κ. Σφακιανάκης. Θα βοηθήσουμε γιατί το πιστεύουμε. Θα βοηθήσουμε γιατί το κοινωνικό σχολείο, όπως το λέμε, είναι μέσα στην πρώτη προτεραιότητα αυτής της ηγεσίας. Δηλαδή, η προστασία από το ηλεκτρονικό έγκλημα, η σεξουαλική επιμόρφωση, η άθληση μέσω της οποίας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την παχυσαρκία, η οποία βασιλεύει, την παιδική παχυσαρκία, τα εικαστικά. Είναι μέσα στο οπτικό μας πεδίο και ξαναλέω στην πρώτη γραμμή της δικής μας ημερήσιας διάταξης. Θα είμαστε δίπλα στη δράση αυτή, θα την βοηθήσουμε.
Το μήνυμα που στέλνουμε μέσω αυτής της δράσης, πέρα όσων είπε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με τα οποία εκφράζομαι και εγώ είναι ότι δεν υπάρχει κανένα έλεος στους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται την παιδική ηλικία και την απειρία των παιδιών μας και τα αντιμετωπίζουν με αυτό το βάρβαρο τρόπο. Χθες είχαμε ένα πολύ χαρακτηριστικό συμβάν για τη χρησιμότητα αυτής της δράσης στις Σέρρες με τη σύλληψη συγκεκριμένου εγκληματία που ταλαιπώρησε ένα παιδάκι 12 ετών».
Στη συνέχεια ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Σε μία εποχή λοιπόν όπου το διαδίκτυο και η τεχνολογία γενικά αναπτύσσεται ραγδαία, το ηλεκτρονικό έγκλημα ταχύτατα μεταλλάσσεται και προχωράει. Mέσα λοιπόν, με τα ίδια όπλα, με τον ίδιο τρόπο πρέπει να υπάρξει και η αντιμετώπισή του. Και εδώ θα μου επιτρέψετε κύριοι Υπουργοί να δώσω δημόσια συγχαρητήρια για την μέχρι τώρα διαδρομή, πορεία και επιτυχίες στον κ. Σφακιανάκη ως Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Aυτά όλα αποτελούν εγγύηση για το τι πρόκειται να πετύχουν με αυτό που σήμερα εξαγγέλλεται και ουσιαστικά μπαίνει σε λειτουργία.
Ο υπουργός Παιδείας είπε ότι ως υπουργείο αγκαλιάζουμε αυτή την πρωτοβουλία. Εγώ θα ήθελα να προσθέσω ότι όχι απλά την αγκαλιάζουμε, όχι απλά την υιοθετούμε, αλλά και μπαίνουμε και λίγο πιο μπροστά από ό,τι θα μπορούσαμε να είμαστε. Εκτιμούμε ότι η ελληνική οικογένεια σήμερα, που κάθε υπολογιστής σε κάθε σπίτι αποτελεί έναν εν δυνάμει κίνδυνο για τα παιδιά θα αποτελεί πραγματικά ένα ασφαλές καταφύγιο για όλους αυτούς που μπαίνουν στο Διαδίκτυο. Κλείνοντας θα ήθελα να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γι΄ αυτό που μας διευκολύνει στο δικό μας έργο, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Και να είστε βέβαιοι ότι τα καλά αποτελέσματα άμεσα θα φανούν. Ήδη χθες, όπως είπε ο Υπουργός, είχαμε μία πολύ μεγάλη επιτυχία».
Ο κ. Ταξίαρχος αναπτύσσοντας τη συνολική δράση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με την πραγματοποίηση ενημερωτικών ημερίδων για τους κινδύνους του διαδικτύου επεσήμανε τα εξής: «Η Υπηρεσία μας προσπαθεί να υλοποιεί καινοτόμες δράσεις. Μετά από συμφωνία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων πετύχαμε την έγκριση της διασύνδεσης των τηλεδιασκέψεων μας με τους μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίου και Λυκείου, μέσα από τα σχολικό δίκτυο.
Είναι μία κίνηση που διασφαλίζει την πραγματοποίηση ημερίδων μέσω τηλεδιασκέψεων σε σχολεία ανά την ελληνική επικράτεια ταυτόχρονα, δίνοντας τη δυνατότητα να την παρακολουθούν χιλιάδες μαθητές. Υπενθυμίζω ότι το σχολικό έτος 2013-2014 πραγματοποιήσαμε 450 ημερίδες σε διάφορα σχολεία της χώρας μας.
Η διασύνδεσή μας στο σχολικό δίκτυο, αποτελεί το επόμενο στάδιο αυτής της δράσης και ικανοποιεί ένα βασικό αίτημα της σχολικής κοινότητας, όπως είχε κατατεθεί από δεκάδες δάσκαλους, καθηγητές, αλλά και εκπαιδευτικούς συμβούλους».
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, προανήγγειλε και άλλες δράσεις, μεταξύ των οποίων είναι η λειτουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Διαχείρισης Διαδικτυακών Απειλών (CYBER ALERT), που θα λειτουργήσει μέσα στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με Αξιωματικούς και Ψυχολόγους, καθώς και τη διανομή δέκα ενημερωτικών φυλλαδίων με συμβουλές για την ασφαλή πλοήγηση και χρήση του Διαδικτύου. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Ευχαριστώ την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που έχει σταθεί από την αρχή αυτής της προσπάθειας στο πλευρό της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι μία προσπάθεια που στέφθηκε με επιτυχία χάρη στη συνεχή προσπάθεια, την επιμονή και υπομονή όλων των στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τους ευχαριστούμε και τους στηρίζουμε σε κάθε τους δράση».
Σημειώνεται ότι το Cyberkid είναι μία πρωτοβουλία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που υλοποιείται από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών ηλικίας μέχρι 18 ετών, καθώς και των γονέων τους σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Συγχαρητήρια στα μέλη της Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής για τα δυο χάλκινα μετάλλια στην Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής
Με δυο χάλκινα μετάλλια επέστρεψε στις αποσκευές της η Εθνική Ομάδα Πληροφορικής, που συμμετείχε στην Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής που διεξήχθη στην Ταϊπέι της Ταϊβάν στο διάστημα 13-20 Ιουλίου.Στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συμμετείχαν τέσσερις μαθητές σχολείων, … Πηγή – περισσότερα: http://www.esos.gr/arthra/defterovathmia-ekpaidefsi/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/sygxarhthria-sta-melh-ths-eunikhs-omadas-plhroforikhs-gia-ta-dyo-xalkina-metallia-sthn-dieunh-olympiada-plhroforikhs
Πιστοποίηση μαθητών σε ικανότητες ΤΠΕ
Πρόκειται για μια οργανωμένη εξεταστική διαδικασία μέσω υπολογιστή κατά την οποία διαπιστώνεται αν ο μαθητής έχει αποκτήσει ικανότητες αξιοποίησης Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην καθημερινή του ζωή. Το πλαίσιο απόκτησης και χρήσης των ικανοτήτων ΤΠΕ είναι ιδιαίτερα ευρύ αφού αφορά στο σύνολο των ευκαιριών ή δυνατοτήτων που έχει ο μαθητής να έρθει σε επαφή και να χρησιμοποιήσει τις ΤΠΕ, όχι μόνο εντός της τυπικής εκπαίδευσης αλλά και εκτός αυτής, στο ευρύτερο περιβάλλον.
Η πιστοποίηση σε ικανότητες ΤΠΕ απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Στην τρέχουσα φάση του έργου η πιστοποίηση απευθύνεται σε μαθητές που τελειώνουν την Γ΄ Γυμνασίου.
Ποιες είναι οι ζητούμενες ικανότητες ΤΠΕ
Ο πιστοποιούμενος μαθητής θα πρέπει, κατ’ αρχήν, να είναι ικανός:
1. Να χειρίζεται τα βασικότερα ψηφιακά μέσα (υπολογιστές, κινητές και άλλες συσκευές, λογισμικό)
2. Να κατανοεί, να αναλύει και να επιλύει απλά προβλήματα χρησιμοποιώντας εργαλεία ΤΠΕ
3. Να σχεδιάζει, να υλοποιεί, να αναθεωρεί και να ακολουθεί μια στρατηγική αναζήτησης πληροφοριών για ένα καθορισμένο πρόβλημα
4. Να συνεργάζεται και να επικοινωνεί ανταλλάσσοντας πληροφορίες, μηνύματα, σχόλια και αρχεία, αξιοποιώντας εργαλεία ΤΠΕ
5. Να δημιουργεί, να τροποποιεί και να συνθέτει ψηφιακά αντικείμενα (π.χ. κείμενα, υπολογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις, εικόνες, ήχους) αξιοποιώντας εργαλεία ΤΠΕ
6. Να αναπτύσσει στάσεις και συνήθειες καλής χρήσης και αξιοποίησης των ΤΠΕ στην καθημερινή του ζωή, στο σχολικό και στο ευρύτερο περιβάλλον στο οποίο ζει
Το παραπάνω πλαίσιο είναι αρκετά ευρύ και γενικό, ώστε να καλύπτει διαφορετικές ηλικιακές ομάδες μαθητών. Στους μεγαλύτερους μαθητές του Λυκείου, η εξέταση των ικανοτήτων αυτών διαφοροποιείται ως προς την έκταση, το βάθος, τη δυσκολία και τη διασύνδεσή της με στοιχεία τυπικής επάρκειας ικανοτήτων ΤΠΕ.
Αναλυτικότερα, οι ζητούμενες ικανότητες ΤΠΕ παρουσιάζονται εδώ.
Πού και πώς θα διεξαχθούν οι εξετάσεις πιστοποίησης
Κάθε μαθητής που συμμετέχει στις εξετάσεις πιστοποίησης, θα προσέλθει σε συγκεκριμένο χώρο που ονομάζεται Κέντρο Πιστοποίησης ΤΠΕ (ΚΕΠΙΣ-ΤΠΕ) και θα εργαστεί σε ένα σταθμό εργασίας σε δικτυωμένο περιβάλλον. Θα κληθεί να επεξεργαστεί ένα σύνολο θεμάτων / δοκιμασιών και να απαντήσει σε επιμέρους ερωτήματα ηλεκτρονικά. Τα ΚΕΠΙΣ-ΤΠΕ βρίσκονται σε σχολικές μονάδες που διαθέτουν τις αναγκαίες υποδομές.
Περισσότερες πληροφορίες για τις εξετάσεις και τη διαδικασία επιλογής των ΚΕΠΙΣ-ΤΠΕ βρίσκονται εδώ.
Παραδείγματα δοκιμασιών και υλικό προετοιμασίας μαθητών
Για την υποστήριξη της προετοιμασίας των μαθητών που ενδιαφέρονται για τις εξετάσεις πιστοποίησης ικανοτήτων ΤΠΕ, διατίθενται:
• Ένα πλήθος δοκιμασιών, οι οποίες μοιάζουν με αυτές που θα υπάρχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης και δίνουν τη δυνατότητα στον μαθητή αφενός να εξοικειωθεί με το περιβάλλον εξέτασης και αφετέρου να αυτοαξιολογηθεί, δηλαδή να δοκιμάσει τις ικανότητές του προσπαθώντας να απαντήσει στα ερωτήματα.
• Συμπληρωματικό υλικό μελέτης και υποστηρικτικό πολυμεσικό υλικό για την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών.
Ειδικά για τους μαθητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην πιστοποίηση, προτείνεται μια πορεία αξιοποίησης του εκπαιδευτικού υλικού, την οποία θα βρείτε εδώ.
Πρόσβαση στις δοκιμασίες και στο υποστηρικτικό υλικό έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες.
Πηγή : esos.gr
Ήθη και έθιμα του χωριού
Το πολιτιστικό πρόγραμμα “Ήθη και έθιμα του χωριού” υλοποίησαν οι μαθητές της Α’ Τάξης του Σχολείου μας. Παρακολουθήστε εδώ ένα δείγμα της.
Σχολική και κοινωνική ζωή
Στα πλαίσια του project της A’ Γυμνασίου, το σχολικό έτος 2013-14, η υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Μαραγκού Βούλα και οι μαθητές, δημιούργησαν ένα βίντεο με θέμα “Σχολική φιλία- Αλληλεγγύη” το οποίο και μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω.
Οικοτουρισμός
Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο “Οικοτουρισμός”, υλοποίησε η καθηγήτρια των Γαλλικών κ. Μαραγκού Βούλα το σχολικό έτος 2013-14. Είναι μια καινούρια ενδιαφέρουσα έννοια που εμπεριέχει την έννοια της αειφορίας. Δηλαδή, προσελκύω επισκέπτες στον τόπο μου όπως θα προσήλκυα επισκέπτες στο σπίτι μου. Στα πλαίσια του προγράμματος δημιουργήθηκε ένα blog με τη συνεισφορά και βοήθεια του καθηγητή γερμανικής γλώσσας κ. Αντωνίου Κωνσταντίνου. Το blog βρίσκεται στην ηλεκτρονική τοποθεσία http://footingnet.blogspot.gr/
Στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος δημιουργήθηκε και το ακόλουθο βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε.
Το έργο τέχνης της φύσης: Το Δάσος
Το περιβαλλοντικό “Το έργο τέχνης της φύσης: Το Δάσος” είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές της Γ΄Γυμνασίου το σχολικό έτος 2013-14, το οποίο επιμελήθηκε η φυσικός Καραγεώργου Σταυρούλα. Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Περτουλίου με τη συμμετοχή όλων των μαθητών της τρίτης τάξης. Επίσης υλοποιήθηκε μια ταινία την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.
Μειώνω – Επαναχρησιμοποιώ – Ανακυκλώνω
Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο “RRR, Reduce-Reuse_Recycle”, παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν οι μαθητές της Β’ Τάξης. Ένα μικρό δείγμα του προγράμματος, μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω.