Αρχική » Μαθητές και 15μελές » Πληροφορίες για την πλατφόρμα e-class

Μάρτιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Σαν σήμερα

25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

Πληροφορίες για την πλατφόρμα e-class

Αγαπητοί μαθητές του Γυμνασίου Πολυκάστρου,
Σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε πλέον να συνδέεστε στην πλατφόρμα https://eclass.sch.gr/ χρησιμοποιώντας τα στοιχεία των λογαριασμών που δημιουργήσατε στο ΠΣΔ. Αφού μπείτε στη σελίδα, η σύνδεση πραγματοποιείται πατώντας στο εικονίδιο του sch.gr (συγκεκριμένα γράφει σύνδεση με λογιαριασμό sch.gr) στο κάτω δεξί τμήμα της οθόνης. Αρκετοί εκπαιδευτικοί του σχολείου μας έχουν ήδη δημιουργήσει ψηφιακές τάξεις, οπότε ο μαθητής εισερχόμενος στην πλατφόρμα μπορεί να δει τι υπάρχει ήδη και από ποιον καθηγητή.
Στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχουν οδηγίες για τα πρώτα βήματα του μαθητή https://eclass.sch.gr/files/intro-student.pdf

Επίσης δείτε και αυτά τα tutorials που θα βοηθήσουν πολύ:

https://www.youtube.com/watch?v=sIsq2Xh0Qps
https://www.youtube.com/watch?v=ejRzKIqV6NI&t=154s

Οι πλατφόρμα αυτή όπως και όλο το ΠΣΔ (πανελλήνιο σχολικό δίκτυο) παρουσιάζει πολλά προβλήματα αυτές τις μέρες. Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε, καθώς αυτό ισχύει για όλη την Ελλάδα. Ας ελπίσουμε πως η κατάσταση θα βελτιωθεί.

Να τονίσουμε και πάλι, για όσους δεν έχουν κάνει εγγραφή στο ΠΣΔ ακόμα, ότι ο αριθμός μητρώου μαθητή υπάρχει στον έλεγχο προόδου ή και σε βεβαιώσεις φοίτησης κλπ. που τυχόν έχετε πάρει από το σχολείο. Αν δεν καταφέρατε να κάνετε εγγραφή ακόμα λόγω προβλημάτων του συστήματος, δοκιμάστε ξανά τις βραδυνές ώρες ή νωρίς το πρωί.

————————————————————————————————

Εδώ υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες από το eclass για το πως οι μαθητές στέλνουν μήνυμα στον καθηγητή και μπορούν να επισυνάψουν και αρχείο. Δεν χρειάζεται κάποιος να έχει κάνει σύνδεση για να δει τις οδηγίες. Μπορείτε να πατήσετε στο link απευθείας.

https://docs.openeclass.org/el/student/messages

Επίσης, κάποιοι καθηγητές πιθανόν μέσα στα έγγραφα (που ανεβάζουν στο eclass) του κάθε μαθήματος να σας γράφουν και το email τους. Η να το κάνουν τις επόμενες μέρες. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να τους στείλετε την εργασία απευθείας στο email τους.

Γενικά, μπαίνοντας στο eclass μπορείτε, χωρίς να έχετε κάνει σύνδεση, να πατήσετε την επιλογή ‘Εγχειρίδια’ στο μενού αριστερά και στη συνέχεια να επιλέξετε το ‘εγχειρίδιο μαθητή’ που περιέχει αναλυτικές οδηγίες για το eclass
Αυτό είναι το Link για να μπείτε απευθείας στο εγχειρίδιο:

https://docs.openeclass.org/el:student

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς