Αρχική » Διαγωνισμοί-Διακρίσεις » Η ομάδα Ρομποτικής του Γυμνασίου Πολυκάστρου (A.Li.S. Team)- Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών

Μάιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Η ομάδα Ρομποτικής του Γυμνασίου Πολυκάστρου (A.Li.S. Team)- Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών

Η ομάδα Ρομποτικής του Γυμνασίου Πολυκάστρου (A.Li.S. Team) υπέβαλε την οριστική πρότασή της για την τελευταία (3η) φάση του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών, μαζί με πολλές εξαιρετικές εργασίες από άλλα σχολεία.
H ιστοσελίδα στην οποία παρουσιάζεται η πρόταση-συμμετοχή μας στο διαγωνισμό, βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://robotics.ellak.gr/roboti…/gimnasio-polikastrou-alis/
Η ιστοσελίδα στην οποία παρέχονται τεχνικές πληροφορίες για την λειτουργία, την κατασκευή, καθώς και ανοιχτό εκπαιδευτικό περιεχόμενο βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο GitHub (μια από τις μεγαλύτερες open source κοινότητες στον κόσμο):
https://github.com/konsk/ALiS
Όλο το υλικό είναι «ανοιχτό» (open) και διανέμεται με άδειες χρήσης GNU General Public License v3.0 και CC-BY-4.0.

Η όλη προσπάθεια πραγματοποιήθηκε σε ώρες πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου του σχολείου, ήταν δύσκολη, επίπονη, αλλά ταυτόχρονα, εποικοδομητική, ενδιαφέρουσα και ευχάριστη.
Η κατασκευή χρηματοδοτήθηκε από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό-συντονιστή της ομάδας.
Η ομάδα χρησιμοποίησε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και χώρο του γυμνασίου.

Η πορεία της κατασκευής παρουσιάστηκε μετά από πρόσκληση μαζί με άλλα δημόσια σχολεία, στην εκδήλωση “Arduino Day 2019” που διεξήγαγε το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής, στο Αμφιθέατρο Α-31 της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μοναδικούς εκπροσώπους από το σχολείο μας, μέλη της ομάδας.

Στην προσπάθειά μας αυτή, ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ αρωγοί, εμψυχωτές και υποστηρικτές από το σχολείο μας, σε όλους τους τομείς, ήμασταν μόνο τα μέλη της ομάδας.

Η ομάδα A.Li.S.

Μαθητές της Γ τάξης του Γυμνασίου Πολυκάστρου Κιλκίς:
Ζωσιμίδης Κωνσταντίνος,
Καρανικόλας Συμεών,
Μπουρλής Περικλής του Δημητρίου

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός – συντονιστής ομάδας:
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Ηλεκτρονικός Φυσικός

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς