ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ο σύλλογος διδασκόντων του Σχολείου μα ευχαριστεί θερμά τον κ. Νίκο Λάμπρινό, αναπληρωτή καθηγητή της Παιδαγωγικής Σχολής  Π.Τ.Δ.Ε. του Α.Π.Θ., υπεύθυνο για το Κέντρο Ψηφιακής Γεωγραφικής Εκπαίδευσης.

Ο κ. Λαμπρινός  (αδελφός της συναδέλφου μας Αικατερίνης Λαμπρινού) στο σεμινάριο αυτό, που πραγματοποιήθηκε στις 16/09/2015, ανέλυσε τους σκοπούς και στόχους του Κέντρου και τη χρήση των ψηφιακών γεωγραφικών χαρτών από τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Μας έδειξε πως ο κάθε διδάσκων άλλα και μαθητής με απλά βήματα μπορεί να κατασκευάσει έναν ψηφιακό χάρτη που να δείχνει τον Χώρο (π.χ. Ήπειρο, χώρα, πόλη, τον τόπο μας…) στην πορεία του Χρόνου (Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον) και την Πληροφορία που θέλουμε να παρουσιάσουμε με μορφή πινάκων, φωτογραφίας, βίντεο, σημάτων (ιστορικά γεγονότα, σημαντικές τοποθεσίες, πρόσωπα, κτίρια, προϊόντα)

Το ψηφιακό αυτό εργαλείο βοηθά στην καλύτερη και παραστατική διδασκαλία οποιουδήποτε μαθήματος του Σχολείου. Αρκεί να υπάρχει πρωτοβουλία, όρεξη και φαντασία.

Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση : www.digital-earth.edu.gr

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες Καθηγητών, Υποστηρικτικό Διδακτικό Υλικό. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.