7η Πανελλήνια και 32η Διεθνής συνάντηση σχολικών χορωδιών και ορχηστρών με τη συμμετοχή της χορωδίας και ορχήστρας του Γυμνασίου Πολυκάστρου.

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 η χορωδία και η ορχήστρα του σχολείου μας συμμετείχε στην 7η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα στο πλαίσιο του 33ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας. Μια πολύ όμορφη συνάντηση περίπου 90 μουσικών συνόλων (γύρω στους 4500 μαθητές!!!) από Ελλάδα και εξωτερικό. Η συμμετοχή των μουσικών συνόλων μας  αποτελεί δράση στο πλαίσιο του μαθήματος της Μουσικής, και των τμημάτων πρόσθετης εκπαίδευσης (ΤΠΕ), αλλά και μιας γενικότερης     γνωστικής και αισθητικής παιδείας.
Η παρουσία των συνόλων μας ήταν εξαιρετική, όπως προκύπτει και από σχετική επιστολή του καλλιτεχνικού δ/ντή του Φεστιβάλ κ. Νίκου Ευθυμιάδη, σε τέτοιο βαθμό ώστε η κριτική επιτροπή της διοργάνωσης να μας προτείνει να εκπροσωπήσουμε το Φεστιβάλ Καρδίτσας αλλά και την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ, διαγωνισμούς και συναυλίες στο άμεσο μέλλον. Ζήσαμε όμορφες και πρωτόγνωρες στιγμές ερμηνεύοντας το μουσικό μας πρόγραμμα, αποσπώντας μάλιστα πολύ θετικά σχόλια από τους διοργανωτές.

 

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας (12-14 Μαρτίου) είχαμε επίσης την ευκαιρία να περιηγηθούμε στις πόλεις της Καρδίτσας και της Λάρισας, στην οποία μάλιστα επισκεφθήκαμε και τη Δημοτική Πινακοθήκη, Γ. Ι. Κατσίγρα η οποία ιδρύθηκε το 1983 και έχει συμβάλλει πολύπλευρα στην εδραίωση των εικαστικών τεχνών στη Λάρισα, την ευρύτερη περιφέρεια της Θεσσαλίας και πανελλαδικά. Στο κτίριο εκτίθενται 150 έργα της Συλλογής του Γ.Ι. Κατσίγρα του 19ου και 20ου αιώνα καθώς και τα έπιπλα του Ερρίκου Σλήμαν. Επίσης επισκεφθήκαμε το χώρο του αρχαίου Θεάτρου ενός από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα του ελληνικού χώρου, η αποκάλυψη του οποίου ολοκληρώθηκε το 2000. Επιστρέφοντας στη βάση μας είμαστε ενθουσιασμένοι και χαρούμενοι από τη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό, αλλά και γοητευμένοι από τις όμορφες παραστάσεις που βιώσαμε συνολικά.

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες, Εκδηλώσεις, Εκδρομές, Καλλιτεχνικά. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.