Διδακτική επίσκεψη στο οχυρό του Ρούπελ

0

Συγγραφέας: Γυμνάσιο Πολυκάστρου | Κατηγορία Εκδρομές | , στις 30-03-2015

Η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την 24 Μαρτίου 2015 και σ’ αυτήν συμμετείχαν οι μαθητές,-τριες  της Γ’ γυμνασίου του σχολείου μας.

Κρίνεται ότι τα αποτελέσματα ήταν σύμφωνα με τους στόχους, οι οποίοι είχαν τεθεί. Η ξενάγηση στο οχυρό κάλυψε τα ιστορικά γεγονότα που διδάχθηκαν οι μαθητές,-τριες για το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Για το λόγο αυτό, οι μαθητές,-τριες  ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία της επίσκεψης. Παράλληλα, έδειξαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό, ακόμα και εκείνοι που συμμετέχουν με λιγότερη προθυμία στο συμβατικό σχολικό μάθημα. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα παιδιά δεν εκδήλωσαν τη βιασύνη που συνηθίζεται σε περιπτώσεις επισκέψεων, μέχρι την ολοκλήρωση της περιήγησης στο χώρο.

Ως προς το πρόγραμμα της εκδρομής, αυτό τηρήθηκε όπως προβλεπόταν, με συγκεκριμένη ώρα έναρξης και επιστροφής. Οι μαθητές,-τριες δε δημιούργησαν κανένα απολύτως πρόβλημα στην επικοινωνία με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς και συνεργάστηκαν επαρκώς για τη συνεπή τήρηση του προγράμματος. Συμπερασματικά, σ’ όλη τη διάρκεια της διδακτικής επίσκεψης, το κλίμα ήταν ευχάριστο και παιδαγωγικά κατάλληλο.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων