Μαθητική Ζωή – 13ο Φύλλο

“μαθητική ζωή”
Εφημερίδα του Γυμνασίου Πολυκάστρου
Έντυπη και Διαδικτυακή Έκδοση
Γυμνάσιο Πολυκάστρου, Δ/νση Β/θμιας Εκ/σης Κιλκίς
email: mail [at] gym-polyk . kil . sch . gr
Ιστοσελίδα: https://blogs.sch.gr/gympolka/
13ο φύλλο, 5 Οκτωβρίου 2012

Η εκλογή του μαθητικού συμβουλίου για το σχολικό έτος 2012-13

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εκλογής του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου του γυμνασίου Πολυκάστρου, την περασμένη Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου. Τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Οι μαθητές με τη στάση τους έδειξαν ενδιαφέρον και ωριμότητα. Η διαδικασία κύλησε ομαλά και τα αποτελέσματα βγήκαν αμέσως μετά την λήξη της ψηφοφορίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκλογές ορίστηκαν να γίνουν τις τελευταίες ώρες του ωρολογίου προγράμματος, με αποτέλεσμα τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε διδακτικές ώρες. Ένα αξιοσημείωτο γεγονός είναι ο αριθμός των υποψηφίων, ο οποίος έφτασε στα εξήντα συνολικά άτομα, κάτι που δείχνει το αμέριστο ενδιαφέρον των παιδιών για τα κοινά του σχολείου μας. Όσον αφορά τα αποτελέσματα παραθέτουμε παρακάτω την λίστα με τα ονόματα αυτών που εκλέχτηκαν. Σύμφωνα με τον αριθμό των ψήφων, έλαβαν: Λέφας Φ. (71), Αμανατίδης Α. (65), Παμποράκης Ν. (62), Παναγιωτίδης Η. (62), Σταυρόπουλος Π. (61), Πανταζής Χ. (56), Καρύδα Ε. (54), Χαρτοματσίδης Χ. (53), Μαυρίδης Θ. (52), Γρίβα Α. (42), Θεοφανίδου Ε. (42), Χαρτοματσίδου Π. (41), Λύκας Κ. (41), Παναγιωτίδης Ε. (38), Τσιλιγκερίδης Δ. (36), Μούτσα Ρ. (34), Γιαννακούλης Γ. (32), Γιάντζος Ι. (32), Βαρσάμης Π. (31), Σούρλας Β. (30).

Στις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν, το δεκαπανταμελές μαζί με τους πέντε αναπληρωματικούς, εξέλεξαν το προεδρείο, με πρόεδρο, τον Παμποράκη Νικόλαο, αντιπρόεδρο, τον Αμανατίδη Αριστοτέλη και γραμματέα,  την Κουφού Έλενα. Ο Λύκας Κυρίακος απείχε από την διαδικασία εκλογής του προεδρείου και αντικαταστάθηκε από τον Σούρλα Βασίλειο, εικοστό πρώτο στη σειρά κατάταξης και πρώτο επιλαχόντα αναπληρωματικό.

Ερωτηθείς ο Νικόλαος Παμποράκης για το αποτέλεσμα των εκλογών, απάντησε, ότι είναι πολύ χαρούμενος, αλλά και λιγάκι αγχωμένος γιατί αυτή η εξέλιξη τον γεμίζει με ευθύνες που μέχρι τώρα δεν πίστευε ότι θα αναλάμβανε ποτέ. Τόνισε παρόλα αυτά ότι θα βάλλει τα δυνατά του να ανταποκριθεί, όσο καλύτερα γίνεται στο ρόλο που του ανατίθεται. Σας ευχαριστώ.

Πρώτη μέρα στο γυμνάσιο!

Της μαθήτριας Μουρατίδου Χαρούλας

Την πρώτη μέρα στο γυμνάσιο αισθανόμουν λίγο περίεργα. Ήταν ένα παράξενο συναίσθημα , ένιωθα ντροπή επειδή δε γνώριζα πολλά απ’ τα παιδιά του καινούργιου μου σχολείου. Ένιωσα όμως και μια απερίγραπτη χαρά, επειδή αισθανόμουν την αλλαγή στη ζωή μου, το γυμνάσιο σημαίνει για μένα εφηβεία, ένα κλικ πιο κοντά στην ενηλικίωση. Όμως ένιωσα και αγωνία για το πώς οι καθηγητές θα μας αντιμετώπιζαν. Ένας ολόκληρος καινούργιος κόσμος ξεδιπλωνόταν μπροστά μου. Τελικά οι καθηγητές μου φάνηκαν γνώριμοι, θαρρείς και ήταν οι ίδιοι μου οι γονείς. Ένιωσα τη δύναμη της γνώσης που πηγάζει από μέσα τους και την διάθεσή τους να μας μάθουν όσο γίνεται περισσότερα πράγματα, όμως πιο πολύ από όλα αισθάνθηκα την αγάπη με την οποία μας αγκαλιάζουν. Ανάμεσα στους καθηγητές, αυτός που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση, είναι ο διευθυντής, ο οποίος γνωρίζαμε από την αρχή πόσο αυστηρός και τυπικός είναι. Πολλές φορές μάλιστα, άκουσα κάποια παιδιά να λένε ότι δεν χαρίζεται σε κανέναν κι ότι ρίχνει αρκετές αποβολές όταν χρειάζεται -αλήθεια αποβολές δεν είχαμε στο δημοτικό (!!!), άλλο πάλι και τούτο. Τελικά γνωρίζοντας τον καλύτερα, κατάλαβα πόση αγάπη κρύβει αυτός ο άνθρωπος μέσα του για τα παιδιά, αισθάνθηκα ασφάλεια κοντά του, αλλά και σιγουριά -όταν κάποιος είναι αυστηρός δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κακός. Εντύπωση ακόμα μου έκανε η επιμονή του σ’ ένα καθαρό σχολικό περιβάλλον. «Πρέπει να νιώθουμε το χώρο του σχολείου σαν να είναι το σπίτι μας» συνηθίζει να λέει, κάτι με το οποίο συμφωνώ. Τη μίση μας ζωή από δω και πέρα θα την περνάμε στο σχολείο. Αυτές ήταν οι σκέψεις που πέρασαν από το μυαλό μου λίγο πριν περάσω, για πρώτη φορά, την πόρτα του γυμνασίου Πολυκάστρου.

Ημέρες κινηματογράφου

Της Παναγιώτας Χαρτοματσίδου

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα λειτουργήσει στο χώρο εκδηλώσεων του γυμνασίου Πολυκάστρου, η κινηματογραφική λέσχη του σχολείου μας. Πρώτη προβολή για φέτος η ταινία «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών». Πρόκειται για μια εξαιρετική ταινία που δεν πρέπει να χάσετε. «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών», είναι μια αμερικανική δραματική ταινία, παραγωγής 1989, σε σκηνοθεσία Πίτερ Γουίαρ και σε σενάριο του Τομ Σούλμαν. Η ταινία διαδραματίζεται στην αριστοκρατική και συντηρητική Ακαδημία Γουέλτον στο Βερμόντ των Η.Π.Α. το 1959 και αφηγείται την ιστορία ενός καθηγητή που εμπνέει τους μαθητές του διδάσκοντάς τους ποίηση. Πρωταγωνιστούν οι Ρόμπιν Γουίλιαμς, Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ, Ίθαν Χοκ, Τζος Τσαρλς και Γκέιλ Χάνσεν. Η ταινία έλαβε πολύ καλές κριτικές, έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και απέσπασε τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας εκείνο του Πρωτότυπου Σεναρίου.

Ο ντροπαλός Τοντ Άντερσον πηγαίνει στην Ακαδημία Γουέλτον όπου ο μεγαλύτερός του αδερφός είχε αριστεύσει. Ο συγκάτοικός του, Νιλ, αν και πολύ έξυπνος και δημοφιλής, δέχεται μεγάλη πίεση από τον υπερπροστατευτικό πατέρα του. Οι δυο τους, μαζί με άλλους φίλους τους, γνωρίζουν τον καινούριο δάσκαλο αγγλικών, τον Καθηγητή Κίτινγκ. Ο Κίτινγκ, ο οποίος είχε φοιτήσει στην Ακαδημία Γουέλτον, τους συστήνει στη μυστική λέσχη λογοτεχνίας «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών». Εκεί ο Κίτινγκ θα ενθαρρύνει τους μαθητές του να πάνε κόντρα στο σύστημα και να είναι σοφοί και όχι ανεγκέφαλοι όταν θα διαμαρτύρονται εναντίον του. Ο καθένας από τα παιδιά θα το κάνει με τον δικό του τρόπο, και η ζωή τους θα αλλάξει για πάντα.

Υλικό:
Μαθητική Ζωή 13.zip

Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα μας. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.