Λειτουργία σχολικής μονάδας (10 Ιανουαρίου 2022)

Αγαπητοί γονείς /κηδεμόνες

Σας ευχόμαστε χρόνια πολλά με υγεία και ο καινούριος χρόνος ας φέρει στον καθένα και στην καθεμία ό,τι επιθυμεί. Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα ενημέρωση, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, με κάποιες αλλαγές:

  1. Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων προβλέπεται ένα επιπλέον self-test για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1). Από την επόμενη εβδομάδα το self-test θα γίνεται δύο φορές, πριν την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής. Τα 5 self-test μπορείτε να τα προμηθευτείτε δωρεάν από τα φαρμακεία.
  2. Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο rapid και ένα self-test σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών self-test την εβδομάδα. Οι εμβολιασμένοι συμμαθητές θα κάνουν σύνολο 3 self-test δωρεάν εκείνες τις ημέρες. Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς, οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν και αυτοί 5 τεστ σε 5 ημέρες: δύο rapid και ένα self-test, επιπλέον των δύο rapid που ήδη κάνουν την εβδομάδα. Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 self-test δωρεάν την εβδομάδα.
  3. Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί. Η δήλωση και το αποτέλεσμα του self test για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-1. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ https://www.minedu.gov.gr/ Ελπίζουμε στην συνεργασία όλων για ασφαλή επάνοδο των παιδιών στο σχολείο και την ομαλή λειτουργία του σχολείου.