Feed
Άρθρα
Σχόλια

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες και μαθητές/τριες του Γυμνασίου Πηγαδίων Καρπάθου,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 και για διάστημα τριών εβδομάδων (έως τη Δευτέρα 30-11-2020), τις ώρες 08:10 έως 13:45 αρχίζουμε τα διαδικτυακά μαθήματα με τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση χρησιμοποιώντας τη ψηφιακή πλατφόρμα Webex Meetings της εταιρείας Cisco Hellas A.E. Θα ακολουθήσουμε το ίδιο ωρολόγιο πρόγραμμα που είχαμε και στη δια ζώσης διδασκαλία.

Για την πρόσβαση στην πλατφόρμα οι μαθητές/τριες δύνανται να χρησιμοποιούν εξοπλισμό (ηλεκτρονικό υπολογιστή, ταμπλέτα, κινητό και σταθερό τηλέφωνο) που ανήκει στη σχολική μονάδα ή στους ίδιους.

Κατά τη συμμετοχή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση οι μαθητές/τριες εισάγουν στην ειδικά παραμετροποιημένη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Webex τα πραγματικά στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) έτσι ώστε να μπορούν να ταυτοποιηθούν. Συστήνεται να συνδέονται μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) και όχι μέσω εφαρμογής, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι συλλέγονται μόνο τα συγκεκριμένα προσωπικά τους δεδομένα.

Τα link σύνδεσης στις ψηφιακές τάξεις των εκπαιδευτικών σας έχουν αποσταλεί στο email που έχει δηλώσει ο κάθε κηδεμόνας μαθητή/τριας στο σχολείο για να ενημερώνεται για την φοίτηση του μαθητή/τριας.

Υποχρεώσεις μαθητών

Κρίνεται σκόπιμο μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί να συνδέονται πριν από την έναρξη των μαθημάτων για την υλοποίηση δοκιμών (μικρόφωνο, κάμερα, ήχος κ.λπ.), ώστε να εξασφαλίζεται κατά το δυνατόν η ομαλή υλοποίηση τους.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των μαθημάτων οι μαθητές/τριες οφείλουν να ανταποκρίνονται σε καθήκοντα που ανατίθενται από τους εκπαιδευτικούς τους (π.χ. να απαντήσουν σε ερωτήσεις, να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους, να ζητήσουν τον λόγο, να σχολιάσουν ή και να σημειώσουν στο chat), ώστε να εξασφαλίζεται κατά το δυνατόν η ενεργός συμμετοχή τους στη σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση.

Δείτε όλη την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας εδώ.

Για οποιαδήποτε απορία παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση του Σχολείου. Σας ευχόμαστε καλή αρχή!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων