Feed
Άρθρα
Σχόλια

Γ τάξη

careerscope3Υποθεματική: Επιχειρηματικότητα- Αγωγή Σταδιοδρομίας- Γνωριμία με επαγγέλματα

Τίτλος Σχεδίου Δράσης: “Ειδικοί εν δράσει!”

Το σχέδιο δράσης έχει ως βασικό σκοπό να συμβάλει στη δημιουργία ενημερωμένων και ενσυνείδητων νέων, σε ότι αφορά τις ακαδημαϊκές επιλογές τους και τη μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία.

CareerScope

Επιμέρους στόχοι:

Με την ολοκλήρωση της δράσεως αναμένεται οι μαθητές/τριες να…

  • ενημερωθούν για τις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές τους επιλογές ώστε να πάρουν περισσότερο συνειδητοποιημένες αποφάσεις για τη μετέπειτα πορεία τους.
  • διευρύνουν τους ορίζοντές τους μέσα από νέα ερεθίσματα και γνώση, που θα τους βοηθήσουν να ανακαλύψουν τα ενδιαφέροντά τους.
  • επικοινωνήσουν με ανθρώπους-πρότυπα (μέντορες), ξεπερνώντας τα τοπικά σύνορα.

  • αναπτύξουν και να προάγουν μια κουλτούρα, η οποία ενισχύει την καινοτομία και την πρωτοβουλία στο εργασιακό περιβάλλον και δίνει νόημα σε νέους σε περιθωριοποιημένες γεωγραφικά και κοινωνικά κοινότητες.
  • δημιουργήσουν τα περιγράμματα συγκεκριμένων επαγγελμάτων (συνθήκες εργασίας, αγορά εργασίας, σπουδές, ικανότητες, δεξιότητες, επαγγελματικά δικαιώματα) ανάλογα με τα ενδιαφέροντα τους.
  • αναπτύξουν τις ήπιες δεξιότητες τους (soft skills) (επιχειρηματικότητα, προσαρμοστικότητα, ενδυνάμωση προσωπικότητας, αποτελεσματικότητα, αυτοενημέρωση-αναζήτηση πληροφοριών, ενσυναίσθηση και ευαισθησία, κοινωνικές δεξιότητες, συνεργασία, επικοινωνία, δημιουργικότητα, κριτική σκέψη, στρατηγική σκέψη, μελέτη περιπτώσεων, ψηφιακός γραμματισμός κ.α.).
  • δημιουργήσουν την επαγγελματική του ταυτότητα και το προσωπικό τους φάκελο δεξιοτήτων e-portofolio.

Δραστηριότητες μαθητών:

Δραστηριότητα: Σπουδές μετά το Γυμνάσιο και το Λύκειο

Οι μαθητές/τριες αξιοποίησαν την διαδραστική διαδικτυακή πύλη Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π Teens Gate (https://www.eoppep.gr/teens/) και των δωρεάν εργαλείων πληροφόρησης και επαγγελματικού προσανατολισμού:

  • Σπουδές μετά το Γυμνάσιο
  • Σπουδές μετά το Λύκειο

Δραστηριότητα: Γνώρισε τον εαυτό σου!

Οι μαθητές/τριες αξιοποίησαν την διαδραστική διαδικτυακή πύλη Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π Teens Gate (https://www.eoppep.gr/teens/) και των δωρεάν εργαλείων πληροφόρησης και επαγγελματικού προσανατολισμού:

  • Τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού «Γνώρισε τον εαυτό σου!»
  • Βίντεο επαγγελμάτων: «Γνώρισε τον κόσμο της εργασίας!»

Δραστηριότητα: Ανάδειξε τα επιτεύγματα σου!

Οι μαθητές/τριες αξιοποίησαν την διαδραστική διαδικτυακή πύλη Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π Teens Gate (https://www.eoppep.gr/teens/) και του ψηφιακού φακέλου δεξιοτήτων μαθητή «Ανάδειξε τα επιτεύγματα σου!».

Δραστηριότητα: CareerScope

Οι μαθητές/τριες κατασκεύασαν τον προσωπικό τους Τροχό ο οποίος περιλαμβάνει οκτώ τομείς: Επαγγελματικές Εμπειρίες/ Εμπειρίες Ζωής, Μαθησιακές Εμπειρίες, Επαγγελματικές Ευκαιρίες, Δεξιότητες, Ενδιαφέροντα, Αξίες, Προσωπικό Στυλ, Σημαντικοί Άλλοι, από το εγχειρίδιο «CareerScope» των Norman Amundson, Gray Poehnell και Mark Pattern.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Αλεξίου Εύα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων