Αρχική » Μαθητές » project ΓΥΜΝΑΣΙΟ » Ιβαν Σαββιδης

Ιβαν Σαββιδης

Ο Σαββίδης γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου 1959 στο χωριό Σάντα, της περιφέρειας Τσάλκας της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας της Γεωργίας, γιος οικογένειας εργατών ελληνικής καταγωγής από τον Πόντο.

                   ΕΠΙΣΗΣ

Στις 11 Μαρτίου 2018 κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας και ύστερα από την ακύρωση γκολ της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ο Σαββίδης εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τους προσωπικούς του φρουρούς και επιτέθηκε φραστικά στους διαιτητές του παιχνιδιού έχοντας σε ανοικτή θέα το περίστροφο στη θήκη της ζώνης του.Σύμφωνα με ανθρώπους της ΑΕΚ, ο Σαββίδης απείλησε τον διαιτητή Κομίνη με τη φράση “είσαι νεκρός”,ενώ ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ Λούμπος Μίχελ φέρεται να του είπε “εσύ τελείωσες”. Εν συνεχεία, ζήτησε από την ομάδα του να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο, κάτι που ο αρχηγός της ομάδας Βιεϊρίνια αρνήθηκε,και κινήθηκε εκ νέου απειλητικά προς τον πάγκο της ΑΕΚ.Παρόλο που ο διαιτητής αρχικά ακύρωσε το γκολ και η αναμέτρηση διακόπηκε οριστικά, κατοχύρωσε το παιχνίδι με 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ. Το ίδιο βράδυ οι εικόνες από τα επεισόδια στο γήπεδο της Τούμπας έκαναν το γύρο του κόσμου, ενώ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του Ιβάν Σαββίδη.

Στις 12 Μαρτίου ο Γιώργος Βασιλειάδης ανακοίνωσε την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος μετά τα γεγονότα της Τούμπας.

εια του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας και ύστερα από την ακύρωση γκολ της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ο Σαββίδης εισέβαλεστον αγωνιστικό χώρο μαζί με τους προσωπικούς του φρουρούς και επιτέθηκε φραστικά στους διαιτητές του παιχνιδιού έχοντας σε ανοικτή θέα το περίστροφο στη θήκη της

ζώνης του Σύμφωνα με ανθρώπους της ΑΕΚ, ο Σαββίδης απείλησε τον διαιτητή Κομίνη με τη φράση “είσαι νεκρός”,ενώ ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ Λούμπος Μίχελ φέρεται να του είπε “εσύ τελείωσες”.Εν συνεχεία, ζήτησε από την ομάδα του να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο, κάτι που ο αρχηγός της ομάδας Βιεϊρίνια αρνήθηκε, και κινήθηκε εκ νέου απειλητικά προς τον πάγκο της ΑΕΚ. Παρόλο που ο διαιτητής αρχικά ακύρωσε το γκολ και η αναμέτρηση διακόπηκε οριστικά, κατοχύρωσε το παιχνίδι με 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ. Το ίδιο βράδυ οι εικόνες από τα επεισόδια στο γήπεδο της Τούμπας έκαναν το γύρο του κόσμου, ενώ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του Ιβάν Σαββίδη.Στις 12 Μαρτίου ο Γιώργος Βασιλειάδης ανακοίνωσε την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος μετά τα γεγονότα της Τούμπας.

                                             Ελενη Μητκα

Αναστασια Κοσμολιαπτση


Σχολιάστε

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση