Αρχική » Δράσεις » Παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ

Παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας ΑΜΕΑ στης 5 Δεκεμβρίου 2016, δεχτήκαμε την επίσκεψη του σχολείου της Πενταβρύσου στο σχολείο μας. Τα παιδιά, μας παρουσίασαν κάποια παιχνίδια και μέσω αυτών μας έφεραν στη θέση τους και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Στη συνέχεια ζωγραφίσαμε μαζί τους, τους ξεναγήσαμε στο σχολείο μας και τους παρουσιάσαμε μια χορογραφία για να τους κάνουμε να νιώσουν πιο άνετα. Πριν φύγουν η δημοσιογράφος του σχολείου μας πήρε συνέντευξη από την διευθύντρια του σχολείου:
-Πότε ιδρύθηκε αυτό το σχολείο στην Πεντάβρυσο;
Το σχολείο μας ιδρύθηκε το 2007.
-Που βρίσκετε μέσα σο χωριό;
Το χωριό έχει μόνο ένα σχολείο το οποίο βρίσκετε δίπλα από την εκκλησία.
-Ποια μαθήματα διδάσκονται στα παιδιά;
Τα παιδιά έχουν 3 εργαστήρια, τα οποία είναι τα εξής: αυτόνομης διαβίωσης, διοίκηση οικονομίας και γεωπονίας. Τα παιδιά που έχουν αυτισμό ασχολούνται με την αυτόνομη διαβίωση, επίσης έχουμε ένα θερμοκήπιο και κάποια παιδιά ασχολούνται με την γεωπονία και κάποια άλλα ασχολούνται με την διοίκηση οικονομίας. Δηλαδή το κάθε παιδί ασχολείται με το αντίστοιχο εργαστήρι. Τέλος, τώρα έχουμε δημιουργήσει και ένα bazaar.
-Πώς ήταν η εμπειρία των παιδιών στο σχολείο μας;
Τους άρεσε και ενθουσιάστηκαν πάρα πολύ,όπως το είδατε και εσείς και με τα παιχνίδια που δείξανε οι συνάδελφοι. Το γεγονός ότι μιλήσαμε για τους παραολυμπιακούς αγώνες και επίσης που όλα τα παιδιά ήθελαν να παίξουν το παιχνίδια έλα στη θέση μου με το αναπηρικό καροτσάκι. Όλα τα παιδιά μας χάρηκαν πάρα πολύ και σας ευχαριστούμε που μας καλέσατε.
-Ποια είναι η γνώμη σας για την συμπεριφορά των συμμαθητών μου;
Πολύ καλή! Τα παιδιά στα αρτιμελή σχολεία δεν έχουν αποδεχτεί την αναπηρία το δικό σας σχολείο μπορώ να πω ότι τα παιδιά υποδέχτηκαν πάρα πολύ καλά τα παιδιά μας. Ήταν πολύ ευγενικά και είχαν πολύ καλή συμπεριφορά.
Ευχαριστούμε Πολύ!


Σχολιάστε

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση