20230224 103450

Διδακτική επίσκεψη στην Πάτρα

Την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023 το Γυμνάσιο Περαχώρας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας και των Αρχαίων Ελληνικών. Πρόκειται για ένα νέο κτίριο το οποίο κατασκευάστηκε το 2008 και διαθέτει μοντέρνα και εντυπωσιακή αρχιτεκτονική.

Η ενότητα του Ιδιωτικού Βίου περιλαμβάνει εκθέματα που σχετίζονται με την καθημερινή ζωή τόσο των κατοίκων της πόλης όσο και των κατοίκων των οικισμών της περιφέρειας της δυτικής Αχαΐας από τα προϊστορικά έως τα ύστερα ρωμαϊκά χρόνια (3000 π.Χ. – 4ος αι. μ.Χ.).

 Η ενότητα του Δημόσιου Βίου καλύπτει τη χρονική περίοδο από το 1500 π.Χ. έως τον 4ο αι. μ.Χ. Η ενότητα αρχίζει με χάρτες της ρωμαϊκής επικράτειας που πλαισιώνουν το πληροφοριακό υλικό για τη μνημειακή τοπογραφία της πόλης.

 Η ενότητα των νεκροταφείων (νεκρόπολη) περιλαμβάνει ευρήματα που προέρχονται από τα νεκροταφεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και χρονολογούνται από τα μυκηναϊκά έως τα ύστερα ρωμαϊκά χρόνια. (πηγή www.ampatron.gr)

 patra

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς την πόλη της Πάτρας και περιηγηθήκαμε σε σημαντικά σημεία της πόλης όπως

  • στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα ή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα ο οποίος θεωρείται ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός στην Ελλάδα και από τους μεγαλύτερους των Βαλκανίων.
  • στην ιστορική συνοικία της Πάτρας τα Ψηλαλώνια όπου περπατήσαμε στην Πλατεία Υψηλών Αλωνιών μία από τις πιο μεγάλες πλατείες της Ελλάδας και κατηφορίσαμε προς
  • την κεντρική πλατεία της πόλης τη πλατεία Γεωργίου Α’ ή απλά πλατεία Γεωργίου.

Η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε με βόλτα στους κεντρικούς δρόμους οι οποίοι ήταν στολισμένοι και γεμάτοι κόσμο λόγω των καρναβαλικών εκδηλώσεων και επιστρέψαμε στην Περαχώρα γεμάτοι όμορφες εικόνες.

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση