Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στο Γυμνάσιο Περαχώρας

Την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία και λειτουργία στα πλαίσια των εορτασμών και εκδηλώσεων για τη μνήμη και προσφορά των Τριών Ιεραρχών. Η λειτουργία τελέστηκε από τον πατέρα Τσαμπίκο στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Περαχώρας τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή της μετάδοσης του Covid 19.

Ευχαριστούμε τη Β’θμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Λουτρακίου -Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων για την προσφορά των άρτων στους μαθητές/-τριες , τους Εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό του σχολείου μας.

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι γιορτή των δασκάλων και των μαθητών, των σχολείων και των γραμμάτων, των βιβλίων και της μάθησης. Είναι πρότυπα για όλους, για κλήρο και λαό, για άρχοντες και αρχομένους, για μεγάλους και για νέους. Τα αιώνια μηνύματά τους αποτελούν εγγύηση ιδιαίτερα για κάθε νέο άνθρωπο που ξεκινά τον προσωπικό του αγώνα για την επιτυχία σε τούτη τη γη. Ευχόμαστε και εμείς με τη σειρά μας στις δύσκολες εποχές που διανύουμε να έχουμε κατά νου τα λόγια και το έργο των φωτισμένων αυτών ανθρώπων για καθοδήγηση:

Μή είς αύριον αναβάλλου ή γάρ αύριον ουδέ ποτε λαμβάνει τέλος.
(Μην αναβάλλεις λέγοντας «αύριο»,γιατί το αύριο δεν έχει τέλος).
Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Παιδεία μόνη τών κτημάτων αναφαίρετον καί ζώντι καί τελευτήσαντι παραμένουσα.
(Η παιδεία είναι η μόνη από τα αποκτήματα που δεν μπορεί να αφαιρεθεί και όσο ζει ο άνθρωπος και όταν πεθάνει).
-Μέγας Βασίλειος

Καλύτερη μια μετρημένη βραδύτητα (καθυστέρηση) από μια γρήγορη απερισκεψία.

Γρηγόριος ο Θεολόγος

 

20220204 105838 20220204 110505 20220204 105856

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση