• Μας επισκέφτηκαν:

  wordpress com stats
 • Μία καλή κουβέντα…

  Μία καλή κουβέντα…

  Ο σωστός έπαινος είναι για τα παιδιά ό,τι ο ήλιος για τα λουλούδια -
  Σ. Μπόβι

 • Φτάνει πια…

  Στο παιδί μου-Μ.Αναγνωστάκης

  Στο παιδί μου δεν άρεσαν ποτέ τα παραμύθια

  Και του μιλούσανε για Δράκους και για το πιστό σκυλί
  Για τα ταξίδια της Πεντάμορφης και για τον άγριο λύκο

  Μα στο παιδί μου δεν άρεσαν ποτέ τα παραμύθια

  Τώρα, τα βράδια, κάθομαι και του μιλώ
  Λέω το σκύλο σκύλο, το λύκο λύκο, το σκοτάδι σκοτάδι,
  Του δείχνω με το χέρι τους κακούς, του μαθαίνω
  Oνόματα σαν προσευχές, του τραγουδώ τους νεκρούς μας.

  Α, φτάνει πια! Πρέπει να λέμε την αλήθεια στα παιδιά.
  ------------
  Μ. Αναγνωστάκης, Τα ποιήματα, Πλειάς

 • Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών, 23-3-2023

  27 Μαρτίου 2023 από

  Όμιλος Γιαννιτσών 23 3 23Οι προτάσεις για συνεργασία ποικίλουν. Οι προσκλήσεις για διδακτικές εκδρομές επίσης. Κατανοούμε πως το μάθημα έχει δύο συνιστώσες: αυτό που εξελίσσεται  εντός τάξης και αυτό που λαμβάνει χώρα εκτός τάξης.

  Σε ένα τέτοιο πλαίσιο.. εξωσχολικού μαθήματος εντάχθηκε η επίσκεψη της Γ’ τάξης στον Ναυτικό Όμιλο Γιαννιτσών. Μας υποδέχθηκαν η Κομκή Φωτεινή Έφορος Κωπηλασίας, η Μισιργη Στέλλα Γ. Γραμματέας και ο προπονητής Βασίλης Τσαλικίδης που με βοηθούς τις αθλήτριες κωπηλασίας Εύα Κιοσελάκη και Λίλα Μουρατίδου (μαθήτριες της Γ’ τάξης στο σχολείο μας) μας ξενάγησαν στο χώρο. Επεξεργαστήκαμε τα σκάφη, τα κουπιά, ενημερωθήκαμε για τα αθλήματα (ατομικά, ομαδικά) την τεχνική των αθλητών, τη φυσική κατάσταση που χρειάζεται να έχουν. Στο χώρο όπου φιλοξενούνται τα κύπελλα από πανελλήνια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενημερωθήκαμε για τις επιτυχίες των αθλητών-τριών του Κωπηλατικού Ομίλου Γιαννιτσών και στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στα καταλύματα, όπου φιλοξενούνται αθλητές-τριες άλλων Ομίλων όταν έρχονται στο Λουδία για προπόνηση ή αγώνες.

  Επισκεφτήκαμε και το κτίριο του παλιού Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το οποίο συντήρησαν οι υπεύθυνοι του Ναυτικού Ομίλου. Αξιοποίησαν τους χώρους του εξοπλίζοντάς τους με παιχνίδια, όπου γονείς με μικρότερα παιδιά που συνοδεύουν αθλητές-τριες μπορούν να απασχοληθούν και μία αίθουσα για ενημερώσεις ομάδων και προβολές.

  Τέλος, επισκεφτήκαμε το Γυμναστήριο όπου προετοιμάζονται οι αθλητές-τριες. Αφού δεχθήκαμε συμβουλές για τη σταδιακή εκγύμναση του σώματος είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε διάφορες ασκήσεις στα όργανα γυμναστικής  παίρνοντας μία ελάχιστη γεύση από το ζέσταμα των αθλητών-τριών.

  Πέρα από όσα αφορούν την κωπηλασία τις φυσιοδιφικές μας εντυπώσεις κέρδισε το φυσικό τοπίο. Περπατήσαμε στα μονοπάτια παρόχθια του Λουδία, φωτογραφίσαμε το τοπίο και με προτροπή των υπευθύνων ζωγραφίσαμε αποτυπώνοντας τη δική μας οπτική για το Λουδία ως φυσικό τοπίο και ως κέντρο της Κωπηλασίας. Οι ζωγραφιές θα λάβουν μέρος σε ένα ψηφιακό διαγωνισμό που θα πραγματοποιήσει ο Ναυτικός Όμιλος ενθαρρύνοντας τους μαθητές-τριές των σχολείων που θα επισκεφτούν το χώρο, με σκοπό η ζωγραφιά που θα ψηφιστεί από το κοινό να συμπεριληφθεί στο ημερολόγιο της ερχόμενης χρονιάς.

  Την πιο δυσάρεστη γεύση μάς άφησε η αναφορά στην ανευθυνότητα του κόσμου που χρησιμοποιεί το Λουδία ως…σκουπιδότοπο πετώντας διάφορα αντικείμενα. Οι υπεύθυνοι του Ομίλου έχουν ανασύρει από το ποτάμι από λάστιχα αυτοκινήτου έως τηλεοράσεις και φιάλες με …φρέον, ενημερώνοντας τις υπεύθυνες αρχές. Βέβαια, η ευθύνη βαραίνει κυρίως τον  καθένα από εμάς για τη στάση που κρατά απέναντι στο φυσικό περιβάλλον.

  Ο Λουδίας είναι ένα στολίδι στην περιοχή μας και λόγω της φυσικής του ομορφιάς και λόγω της αθλητικής δραστηριότητας που λαμβάνει χώρα τόσα χρόνια. Από σεβασμό στον εαυτό μας ως πολίτες της περιοχής οφείλουμε να προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον. Η Δημοτική Αρχή με τη σειρά της χρειάζεται εμπράκτως να προσφέρει στήριξη στον αγώνα κάθε Φορέα / Συλλόγου / Ομίλου, όπως και του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών μέσα από πρωτοβουλίες της αντιδημαρχίας περιβάλλοντος και αθλητισμού.

   

   

  Κατηγορία Γενικά, Εκδρομές / Επισκέψεις | | | 92 σχόλια


  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

 • Αλήθειες

  > Η παιδεία είναι δεύτερος ήλιος για τους ανθρώπους. - Πλάτων

  > Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο. -Αδαμάντιος Κοραής

  > Ο μέτριος δάσκαλος μιλάει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο εξαιρετικός δάσκαλος δείχνει. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει. - William Arthur Ward,

 • Kατηγορίες

 • ΕΤΙΚΕΤΕΣ

 • Πρόσφατα άρθρα

 • Ιστορικό

 • Σεργιανίζουμε εδώ…


 • Οι Ομάδες μου

 •  
  Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
  Αντίθεση