• Μία καλή κουβέντα…

    Μία καλή κουβέντα…

    Ο σωστός έπαινος είναι για τα παιδιά ό,τι ο ήλιος για τα λουλούδια -
    Σ. Μπόβι

  • Φτάνει πια…

    Στο παιδί μου-Μ.Αναγνωστάκης

    Στο παιδί μου δεν άρεσαν ποτέ τα παραμύθια

    Και του μιλούσανε για Δράκους και για το πιστό σκυλί
    Για τα ταξίδια της Πεντάμορφης και για τον άγριο λύκο

    Μα στο παιδί μου δεν άρεσαν ποτέ τα παραμύθια

    Τώρα, τα βράδια, κάθομαι και του μιλώ
    Λέω το σκύλο σκύλο, το λύκο λύκο, το σκοτάδι σκοτάδι,
    Του δείχνω με το χέρι τους κακούς, του μαθαίνω
    Oνόματα σαν προσευχές, του τραγουδώ τους νεκρούς μας.

    Α, φτάνει πια! Πρέπει να λέμε την αλήθεια στα παιδιά.
    ------------
    Μ. Αναγνωστάκης, Τα ποιήματα, Πλειάς

  • Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία & 16ος Μαραθώνιος Μ. Αλέξανδρος

    15 Απριλίου 2022 από

    Είναι παράδοση η συμμετοχή εθελοντών μαθητών του Γυμνασίου Πέλλας στη διοργάνωση του Μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος. Έτσι και φέτος με την καθοδήγηση της καθηγήτριας φυσικής αγωγής Εύας Γκίνη ΠΕ11 οι μαθητές μας προετοιμάστηκαν για την Αλεξάνδρειο Ειρηνοδρομία και για την συμμετοχή τους στην εκκίνηση του 16ου Μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος. Φέτος η συμμετοχή μας στα δρώμενα ήταν διπλή. Με πρόσκληση του Δήμου Πέλλας στην οποία ανταποκριθήκαμε, ολοκληρώσαμε το project “Ειρήνη” όπου εμπλέξαμε τους μαθητές όλου του σχολείου με υπεύθυνη καθηγήτρια την Κάκια Παυλίδου ΠΕ86. Να σημειώσουμε πως στο σχολείο μας φέτος δεν τοποθετήθηκε καθηγητής/τρια εικαστικών. Μόνοι μας παλέψαμε να δημιουργήσουμε εικαστικά έργα κι αν κρίθηκε αξιοπρεπής η προσπάθειά μας σκεφτείτε τί θα μπορούσαν να είχαν καταφέρει οι μαθητές με την έμπειρη καθοδήγηση ενός/ μιας καθηγητή/τριας εικαστικών! Η προσπάθεια των μαθητών συμπεριελάμβανε σκίτσα που συμμετείχαν σε ενδοσχολικό διαγωνισμό και τα καλύτερα τυπώθηκαν σε μπλουζάκια, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στο σκεπτικό της Μονόπολης με θεματικές ενότητες αφιερωμένες στην Ειρήνη και στο ενδεχόμενο του πολέμου, δίνοντας κίνητρα για σκέψη στον κάθε παίκτη, αναδεικνύοντας νικητή αυτόν που θα κατανοήσει σε βάθος την αξία της Ειρήνης, comics που δημιουργήσαμε ψηφιακά και συνθήματα.   Στο σημείο αυτό ευχαριστούμε τον Δήμο Πέλλας για την οικονομική στήριξη που μάς προσέφερε και την διευθύντρια του σχολείου μας Νομικού Ποθητή για την αμέριστη συμπαράστασή της.

    . ΕιρηνοδρομίαΤο Σάββατο 9-4-2022 οι εθελοντές μαθητές χωρίστηκαν σε γκρουπ και μετέφεραν στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την έναρξη της συμβολικής Αλεξανδρείου Ειρηνοδρομίας, το χρυσό κλωνάρι ελιάς. Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσημοι προσκεκλημένοι ανάμεσα στους οποίους και ο υπεύθυνος της Οργανωτικής Επιτροπής Ιωάννης Πανανάκης. Οι μαθητές του σχολείου μας έδωσαν το παρών με συνθήματα και comics υπέρ της Ειρήνης. Οι μαθήτριες της Β’ τάξης Διαμαντοπούλου Κατερίνα και Ελευθεριάδου Γεωργία διάβασαν ένα σύντομο κείμενο με την τοποθέτηση των παιδιών / μαθητών του σχολείου μας, εκφράζοντας ταυτόχρονα όλα τα παιδιά του κόσμου, για ειρηνική συνύπαρξη των λαών. Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους γέμισαν το χώρο με μελωδίες αφιερωμένες στην Ειρήνη. Ακούστηκαν με την υπέροχη εκτέλεση σε σαξόφωνο τα κομμάτια “What a wonderful world” του  Louis Amstrong, ένα νανούρισμα για τα παιδιά του πολέμου “Lullaby of birdland” του  George Shearing και το “Imagine” του John Lennon.  Στη συνέχεια ξεκίνησε η Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία με το χρυσό κλωνάρι ελιάς να μεταφέρεται από τους μαθητές από τον αρχαιολογικό χώρο ως το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, όπου και είχαμε στήσει τη βασική μας έκθεση με τα έργα των μαθητών. Το χρυσό κλωνάρι ελιάς άλλαζε χέρια με ένα γκρουπ μαθητών να το συνοδεύει.

    16ος Μαρ. Μ. ΑλέξανδροςΤην Κυριακή 10.4.2022 οι εθελοντές μας έδωσαν το παρών από τα χαράματα στο χώρο εκκίνησης του 16ου Μαραθωνίου. Η υπεύθυνη καθηγήτρια Εύα Γκίνη ΠΕ11 συντόνιζε τις ομάδες των μαθητών. Δημιουργήθηκαν αλυσίδες που αργότερα διαχώριζαν τα blocks των αθλητών. Στις 8 ακριβώς δόθηκε η εκκίνηση και οι μαραθωνοδρόμοι ξεκίνησαν με το 2ο block να ακολουθεί την εκκίνηση του 1ου με διαφορά λίγων λεπτών. Έπειτα από 15 λεπτά οι μικροί αθλητές με τους γονείς τους έτρεξαν τον συμβολικό δρόμο Ειρήνης. Τα επίσημα δρώμενα στην Πέλλα είχαν ολοκληρωθεί. Το δικό μας έργο  όμως είχε συνέχεια. Η κα. Γκίνη μοίρασε γάντια και σακούλες στους μαθητές και με συντονισμένες προσπάθειες και σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εθελοντές καθαρίσαμε τον χώρο. Ξεστήσαμε την έκθεση των έργων και ολοκληρώθηκε η συμβολή μας στο σπουδαίο αυτό δρώμενο.

     

     

    Ενδεικτικά ΕΡΓΑ των μαθητών:
    μαθητών Ειρήνη

    Ακολουθoύν:
    1. Video με τα comics των μαθητών:
    ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΛΛΑΣ παί Ζουμε Ειρήνη storyboard – YouTube

    2. Video με όλα τα έργα:
    ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΛΛΑΣ – Δημιουργούμε έργα για την ΕΙΡΗΝΗ – YouTube

    3. Video από τη συμμετοχή μας στην Αλεξάνδρειο Ειρηνοδρομία και τον 16ο Μαραθώνιο:

    ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΛΛΑΣ – Ειρηνοδρομία και 16ος Μαραθώνιος Μ Αλέξανδρος, 9&10.4.22 – YouTube

     

     

    Κατηγορία Γενικά, Δραστηριότητες, Εθελοντισμός | | | 92 σχόλια


    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  • Αλήθειες

    > Η παιδεία είναι δεύτερος ήλιος για τους ανθρώπους. - Πλάτων

    > Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο. -Αδαμάντιος Κοραής

    > Ο μέτριος δάσκαλος μιλάει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο εξαιρετικός δάσκαλος δείχνει. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει. - William Arthur Ward,

  • Πρόσφατα άρθρα

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ

  • Kατηγορίες

  • Ιστορικό

  • Σεργιανίζουμε εδώ…


  • Οι Ομάδες μου

  •  
    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση