• Μία καλή κουβέντα…

    Μία καλή κουβέντα…

    Ο σωστός έπαινος είναι για τα παιδιά ό,τι ο ήλιος για τα λουλούδια -
    Σ. Μπόβι

  • Φτάνει πια…

    Στο παιδί μου-Μ.Αναγνωστάκης

    Στο παιδί μου δεν άρεσαν ποτέ τα παραμύθια

    Και του μιλούσανε για Δράκους και για το πιστό σκυλί
    Για τα ταξίδια της Πεντάμορφης και για τον άγριο λύκο

    Μα στο παιδί μου δεν άρεσαν ποτέ τα παραμύθια

    Τώρα, τα βράδια, κάθομαι και του μιλώ
    Λέω το σκύλο σκύλο, το λύκο λύκο, το σκοτάδι σκοτάδι,
    Του δείχνω με το χέρι τους κακούς, του μαθαίνω
    Oνόματα σαν προσευχές, του τραγουδώ τους νεκρούς μας.

    Α, φτάνει πια! Πρέπει να λέμε την αλήθεια στα παιδιά.
    ------------
    Μ. Αναγνωστάκης, Τα ποιήματα, Πλειάς

  • Προσοχή στο δρόμο = ΖΩΗ, Ενημέρωση από τον Διοικητή της Τροχαίας Γιαννιτσών κ. Ι. Βελόπουλο

    29 Μαρτίου 2018 από

    Προσοχή στον δρόμο=ΖΩΗ

    γράφει η μαθήτρια Θεοδωρίδου Παρασκευή

    Στα πλαίσια της ενημέρωσης του σχολείου μας για την τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας τον Διοικητή της Τροχαίας Γιαννιτσών, κύριο Ιορδάνη Βελόπουλο.

    Τα ποσοστά τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας, κάθε χρόνο, ασύλληπτα, οι νεκροί και οι ανάπηροι χιλιάδες, οι τραυματίες αγγίζουν τους 20.000, οι αιτίες πολλές… Είναι λυπηρό αν αναλογιστούμε ότι κάθε μήνα πεθαίνει συνολικά μια ολόκληρη σχολική τάξη. Επίσης, η Ελλάδα κατέχει το χρυσό μετάλλιο στα τροχαία ατυχήματα, ανάμεσα σε 25 χώρες.

    Για την αποφυγή όλων των παραπάνω, πρέπει από μικρή ηλικία τα παιδιά να μαθαίνουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Οι γονείς πρέπει να μάθουν στο παιδί τους τη σωστή οδική συμπεριφορά και να δίνουν το σωστότερο παράδειγμα. Ένα παιδί βλέπει, παραδειγματίζεται και στο μέλλον θα πράξει αυτά που έμαθε από τους γονείς του. Αν το άτομο γνωρίζει από τα 5 του χρόνια πώς να συμπεριφέρεται σωστά στον δρόμο ως πεζός, τότε όταν πάρει το δίπλωμα και βγει στον δρόμο, δεν θα προκαλέσει κάποιο ατύχημα.

    Η Ελληνική Αστυνομία βλέποντας την κατάσταση στους δρόμους έχει λάβει κάποια μέτρα πρόληψης, με σκοπό την αποφυγή των ατυχημάτων. Η διαρκής παρουσία τροχαίας, παρ΄ όλο που ενοχλεί την πλειοψηφία των οδηγών, παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο, όπως επίσης το αλκοτέστ και η τοποθέτηση καμερών. Ο οδηγός θα πρέπει, για την ασφάλειά του, να φορά, ακόμη και για μικρή απόσταση, τη ζώνη ασφαλείας και να κάνει χρήση κράνους αν οδηγεί για δίκυκλο. Οι φράσεις «Το κράνος φοριέται πάνω από το μυαλό και όχι στο χέρι» και «Η ζώνη ασφαλείας σε δένει με τη ζωή» δεν είναι τυχαίες.

    Ο κύριος Βελόπουλος τόνισε ότι σύμμαχοι στην αποστολή της Τροχαίας για την πρόληψη ατυχημάτων είναι τα παιδιά. Αυτά μπορούν να προτρέψουν τους γονείς τους να μην τρέχουν, να μην παραβιάζουν τον κόκκινο σηματοδότη, να μην πίνουν και οδηγούν και να μην μιλούν στο κινητό την ώρα της οδήγησης. Επιπλέον, μας ανέφερε πως έχει κάνει αρκετές προσπάθειες για να γίνεται αυτή η ενημέρωση 1 φορά την εβδομάδα, με σκοπό τη σωστή οδική συμπεριφορά των μελλοντικών οδηγών.

    Με τη σειρά μου, να ευχαριστήσω εκ μέρους όλου του σχολείου τον Διοικητή της Τροχαίας Γιαννιτσών Ιορδάνη Βελόπουλο, που παρευρέθηκε στο σχολειό μας και μας ενημέρωσε για ένα τόσο σοβαρό θέμα!

    Κατηγορία Δραστηριότητες | με ετικέτα | | 92 σχόλια


    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  • Αλήθειες

    > Η παιδεία είναι δεύτερος ήλιος για τους ανθρώπους. - Πλάτων

    > Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο. -Αδαμάντιος Κοραής

    > Ο μέτριος δάσκαλος μιλάει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο εξαιρετικός δάσκαλος δείχνει. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει. - William Arthur Ward,

  • Πρόσφατα άρθρα

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ

  • Kατηγορίες

  • Ιστορικό

  • Σεργιανίζουμε εδώ…


  • Οι Ομάδες μου

  •  
    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση