• Μία καλή κουβέντα…

    Μία καλή κουβέντα…

    Ο σωστός έπαινος είναι για τα παιδιά ό,τι ο ήλιος για τα λουλούδια -
    Σ. Μπόβι

  • Φτάνει πια…

    Στο παιδί μου-Μ.Αναγνωστάκης

    Στο παιδί μου δεν άρεσαν ποτέ τα παραμύθια

    Και του μιλούσανε για Δράκους και για το πιστό σκυλί
    Για τα ταξίδια της Πεντάμορφης και για τον άγριο λύκο

    Μα στο παιδί μου δεν άρεσαν ποτέ τα παραμύθια

    Τώρα, τα βράδια, κάθομαι και του μιλώ
    Λέω το σκύλο σκύλο, το λύκο λύκο, το σκοτάδι σκοτάδι,
    Του δείχνω με το χέρι τους κακούς, του μαθαίνω
    Oνόματα σαν προσευχές, του τραγουδώ τους νεκρούς μας.

    Α, φτάνει πια! Πρέπει να λέμε την αλήθεια στα παιδιά.
    ------------
    Μ. Αναγνωστάκης, Τα ποιήματα, Πλειάς

  • 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο σχολικής χρονιάς 2017-18

    23 Οκτωβρίου 2017 από

    Στις 11 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για τη σύσταση του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του σχολείου μας. Προετοιμάστηκαν οι κάλπες, εκλέχθηκε εφορευτική επιτροπή και αποδόθηκαν οι ρόλοι.

    Τις προηγούμενες ημέρες οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν ήδη υποβάλλει την υποψηφιότητά τους και το ψηφοδέλτιο ήταν έτοιμο. Οι υποψήφιοι είχαν προετοιμαστεί να τοποθετηθούν μπροστά στους ψηφοφόρους για όσα προτίθενται να προσφέρουν στη σχολική κοινότητα και εν συντομία να παρουσιάσουν τις ικανότητές τους, ώστε να αποσπάσουν την ψήφο τους.

    15μελές φωτογραφικό υλικό

    Στη συνέχεια έλαβε χώρα η μυστική ψηφοφορία και ακολούθησε η καταμέτρηση των   ψήφων.

    Όπως είναι αναμενόμενο τα παιδιά ενσωματώνουν στη νοοτροπία τους συνήθειες και συμπεριφορές των μεγάλων που τις παρατηρούν σε ανάλογες διαδικασίες. Οι ψηφοφόροι ήθελαν οι υποψήφιοι να τους “τάξουν”, ενώ οι υποψήφιοι από τη μεριά τους προσέγγιζαν τους ψηφοφόρους για να κατοχυρώσουν περισσότερες ψήφους.

    Μόλις ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του 15μελούς, προχωρήσαμε ένα βήμα πιο πέρα. Δύο δημοσιογράφοι της σχολικής μας εφημερίδας “CoolSchool”, η Μητρικούδη Ράνια και η Καψάλη Αναστασία μαθήτριες της Γ’ τάξης, συνέταξαν ερωτήσεις με θέματα που αφορούν το σχολείο μας και τις απηύθυναν στα μέλη του 15μελούς. Δόθηκε ένα εύλογο χρονικό περιθώριο, ώστε το 15μελές να συνεδριάσει, να μελετήσει τα ζητήματα και να τοποθετηθεί.

    Οι απαντήσεις που θα δοθούν, αποτελούν τις δεσμεύσεις των μελών του 15μελούς για το έργο τους μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά και θα δημοσιευθούν στο ιστολόγιο του σχολείου μας,  καθώς και στη σχολική μας εφημερίδα. Με δεδομένο πως η εφημερίδα μας τυπώνεται στο τέλος της σχολικής χρονιάς, οι δημοσιογραφική ομάδα τότε θα συγκρίνει τις τοποθετήσεις του 15μελούς με το έργο που θα έχει προσφέρει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και θα αξιολογήσει τη συνέπεια λόγων και πράξεων.

    Στο σημείο αυτό θα έπρεπε οι μεγάλοι  να παραδειγματιστούν από τα παιδιά. Όλα τα συμβούλια, και τα πρόσωπα που κατέχουν θέσεις ευθύνης, θα πρέπει να δεσμεύονται δημόσια για όσα προτίθενται να προσφέρουν από τη θέση ευθύνης τους και όταν λήξει η θητεία τους να αξιολογείται, δημόσια και πάλι, η συνέπεια λόγων και έργων, ώστε όταν παρατηρείται αναντιστοιχία να αναλαμβάνει ο καθένας την ευθύνη του και φυσικά τα εύσημά του όταν σημειώνεται συνέπεια λόγων και έργων.

    Ακολουθούν οι αρχαιρεσίες του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του σχολείου μας.

    Ευχόμαστε καλές συνεργασίες με τη Διεύθυνση του σχολείου μας, το Σύλλογο των Εκπαιδευτικών και το Σύλλογο των Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών-τριών.

    Σύσταση 15μελούς

     

    Κατηγορία Μαθητές | με ετικέτα | | 92 σχόλια


    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  • Αλήθειες

    > Η παιδεία είναι δεύτερος ήλιος για τους ανθρώπους. - Πλάτων

    > Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο. -Αδαμάντιος Κοραής

    > Ο μέτριος δάσκαλος μιλάει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο εξαιρετικός δάσκαλος δείχνει. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει. - William Arthur Ward,

  • Πρόσφατα άρθρα

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ

  • Kατηγορίες

  • Ιστορικό

  • Σεργιανίζουμε εδώ…


  • Οι Ομάδες μου

  •  
    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση