• Μία καλή κουβέντα…

    Μία καλή κουβέντα…

    Ο σωστός έπαινος είναι για τα παιδιά ό,τι ο ήλιος για τα λουλούδια -
    Σ. Μπόβι

  • Φτάνει πια…

    Στο παιδί μου-Μ.Αναγνωστάκης

    Στο παιδί μου δεν άρεσαν ποτέ τα παραμύθια

    Και του μιλούσανε για Δράκους και για το πιστό σκυλί
    Για τα ταξίδια της Πεντάμορφης και για τον άγριο λύκο

    Μα στο παιδί μου δεν άρεσαν ποτέ τα παραμύθια

    Τώρα, τα βράδια, κάθομαι και του μιλώ
    Λέω το σκύλο σκύλο, το λύκο λύκο, το σκοτάδι σκοτάδι,
    Του δείχνω με το χέρι τους κακούς, του μαθαίνω
    Oνόματα σαν προσευχές, του τραγουδώ τους νεκρούς μας.

    Α, φτάνει πια! Πρέπει να λέμε την αλήθεια στα παιδιά.
    ------------
    Μ. Αναγνωστάκης, Τα ποιήματα, Πλειάς

  • Δύο ρόδες που σε ταξιδεύουν – Τραϊανός Λιάλης, Γ τάξη

    20 Φεβρουαρίου 2015 από

    Είμαι κάτοχος ποδηλάτου από την ηλικία των επτά ετών και το ποδήλατο μου έχει προσφέρει πάρα πολλές στιγμές χαράς και ευτυχίας. Όταν οδηγάω το ποδήλατό μου αισθάνομαι ο πιο ελεύθερος άνθρωπος του κόσμου! Το ποδήλατο ως αντικείμενο αλλά και ως έννοια μπορεί να προσφέρει πολλά στον άνθρωπο.

     

    Θυμάμαι τον εαυτό μου σε μικΠοδήλατο1ρή ηλικία όταν έπαιρνε το ποδήλατο του να πάει για βόλτες… Το πόση χαρά και ανεξαρτησία και χαρά αισθανόμουν αλλά, και αισθάνομαι δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί. Χάρη στο γεγονός ότι το σπίτι μου είναι στην άκρη του χωριού, η μητέρα μου αρκετές φορές με έστελνε στα μαγαζιά για ψώνια. Εγώ δεν το έβλεπα ως υποχρέωση αλλά το έκανα μετά χαράς διότι αγαπούσα πολύ το ποδήλατό μου και ήθελα όλη μέρα να είμαι πάνω σ’ αυτό! Έτσι και γινόταν… Από μικρή ηλικία ξεκίνησα με τους φίλους μου να οργανώνουμε μεγάλες βόλτες έξω από το χωριό και φυσικά κρυφά από τους δικούς μου. Είχαμε γυρίσει όλους τους περιφερειακούς δρόμους του χωριού μου και επίσης είχαμε επισκεφτεί πολλά τριγύρω χωριά. Στις στάσεις που κάναμε για ξεκούραση εγώ και οι φίλοι μου αισθανόμασταν ως οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο. Συνεχίσαμε να κρατάμε αυτήν την παράδοση μέχρι και σήμερα. Προσωπικά έχω συνειδητοποιήσει ότι η ποδηλασία είναι το πιο απολαυστικό- ενδιαφέρων- κερδοφόρο άθλημα και χόμπι που υπάρχει! Έκτος από την ευχαρίστηση της εξόρμησης μέσω του ποδηλάτου, το ποδήλατο είναι πηγή υγείας για τον άνθρωπο. Δηλαδή ο καθένας μας μέσω της ποδηλασίας μπορεί να επωφεληθεί και σωματικά.

     

    ποδήλατο2Όσο αναφορά τη χαρά που μου προσφέρει το ποδήλατο μου είναι αδύνατο να τη συγκρίνω με οποιαδήποτε άλλη ευχαρίστηση. Όταν είμαι πάνω στο ποδήλατό μου και πηγαίνω βόλτες με τους φίλους νιώθω ότι μπορώ να κατακτήσω όλο τον κόσμο. Με το ποδήλατό μου έχω ανακαλύψει μέρη που δεν υπάρχει περίπτωση να είχα επισκεφθεί εάν δεν είχα ποδήλατο. Πάντοτε διατηρούσα το ποδήλατό μου καθαρό και το πρόσεχα σαν τα μάτια μου, άσχετα που κάποιες φορές νευρίαζα και νευριάζω με αυτό, διότι είναι πολύ ευαίσθητο. Τέλος θα ήθελα να πω πως το ποδήλατό μου είναι ένα κανονικό ποδήλατο για την ηλικία των 15 με χαμηλό κόστος. Δηλαδή εννοώ ότι εάν έχεις δεθεί συναισθηματικά με το ποδήλατο δεν παίζει ρόλο η χρηματική του αξία. Σημασία έχει πως νιώθεις εσύ γι’ αυτό!

    Κατηγορία Μαθητές | με ετικέτα | | 92 σχόλια


    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  • Αλήθειες

    > Η παιδεία είναι δεύτερος ήλιος για τους ανθρώπους. - Πλάτων

    > Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο. -Αδαμάντιος Κοραής

    > Ο μέτριος δάσκαλος μιλάει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο εξαιρετικός δάσκαλος δείχνει. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει. - William Arthur Ward,

  • Πρόσφατα άρθρα

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ

  • Kατηγορίες

  • Ιστορικό

  • Σεργιανίζουμε εδώ…


  • Οι Ομάδες μου

  •  
    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση