Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

images Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος σήμερα.

Ας ευχηθούμε όλοι μας , σε καθημερινή βάση, να χρησιμοποιούμε τη λέξη περιβάλλον με την ίδια συχνότητα που χρησιμοποιούμε και τη λέξη ανάπτυξη.

Είναι πολύ απλό να συμβεί αυτό.

Αρκεί το είδος της ανάπτυξης που θέλουμε να βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης της σημερινής γενιάς, χωρίς να υποθηκεύει τις δυνατότητες ανάπτυξης των επόμενων γενεών. (Αειφόρα ανάπτυξη)

Αρκεί η επιτυχία ενός καλλίτερου τρόπου ζωής με την βοήθεια της επιστήμης, της τεχνολογίας, της βιομηχανικής προόδου να ολοκληρώνεται με την ενίσχυση της άμυνας ενάντια στην ρύπανση, την μόλυνση και γενικά την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Αρκεί η αύξηση των υλικών πόρων να συμβαδίζει με ένα συμπλήρωμα ψυχής δηλαδή με σεβασμό στη βιόσφαιρα, στις αξίες, στον πολιτισμό κάθε λαού.

Έτσι μόνο μπορεί τελικά να επιβιώσει η ανθρωπότητα.

16939445_788637817955586_4760099508637423197_n Για επίλογο μικρό απόσπασμα από ομιλία της Βασίλισσας της  Μεγάλης Βρετανίας στο Βελιγράδι το …….1972. (Από το βιβλίο ‘Το περιβάλλον μας και η προστασία του” Έκδοση της εταιρίας Ε.Ρ.Υ.Ε.Α):

Κατά την περίοδο που περνάμε, όταν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και η στατιστική έγιναν τόσο ενδιαφέροντες παράγοντες της ζωής μας, είναι πολύ εύκολο να ξεχαστούν μερικοί από τους παράγοντες που κάνουν τη ζωή μας ευχάριστη.Γιατί δεν είναι δυνατόν να τροφοδοτήσουμε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με την ωραιότητα της φύσεως, ούτε και η στατιστική μπορεί να μας εξασφαλίσει καθαρό αέρα, διαυγή νερά και μία ευτυχισμένη κοινότητα ανθρώπων. Αυτά είναι θέματα που πρέπει να απασχολούν μια οποιαδήποτε Κυβέρνηση, η οποία έχει την φιλοδοξία να επιτύχει.

 

Κατηγορίες: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση