Η μέρα ανεξαρτησίας μου!

482eb824d139128665e22f65cb7d91b9Δε γνωρίζεις ποια θα είναι η τελευταία μέρα της ζωής σου. Ακούς μόνο τους γύρω σου να σου υπενθυμίζουν, πού και πού, πως πρέπει να αδράξεις τη μέρα. “Carpe diem” αλλά εσύ αναρωτιέσαι πώς; Η αλήθεια είναι πως κι εγώ αναρωτιόμουν για πολύ καιρό.
Η πρώτη σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό, σκεπτόμενος την ιδέα να αδράξεις την ημέρα, αναμφίβολα παραπέμπει σε μακρινά ταξίδια με πολλές ανέσεις, για κάποιους ίσως την εξομολόγηση όλων όσων έκρυβαν τόσα χρόνια μέσα τους ή απλώς δεν έβρισκαν ποτέ τον χρόνο ώστε να τα εκμυστηρευτούν. Σκέφτεσαι πως πρέπει να διαβάσεις, να δουλέψεις, να μεγαλώσεις τα παιδιά σου, να αναζητήσεις μία δουλειά, να αγχωθείς για την κρίση, να καταφέρεις να γίνεις άλλο ένα θύμα της “εθνικής κατάθλιψης” που πολλοί επιθυμούν να σε εντάξουν σ’αυτή. Άλλες φορές πάλι αποφασίζεις να αδράξεις την ημέρα μα η σκέψη και μόνο σε βρίσκει απλώς καθισμένο στον καναπέ σου, ζηλεύοντας ιστορίες άλλων ανθρώπων, που ζουν ευτυχισμένοι με την τέλεια δουλειά τους, την τέλεια εμφάνιση τους, την τέλεια ζωή τους, την τέλεια σχέση τους. Μπούρδες!
Η κάθε μέρα που περνάει δεν επιστρέφει. Μπορεί να νευριάζεις θεωρώντας αυτή τη φράση τόσο κλισέ όσο και η προσπάθεια σου αυτή τη στιγμή να διαβάσεις για ακόμη μία φορά ένα άρθρο, που  πιστεύεις πως θα σε παρακινήσει να “ξυπνήσεις”. Ξύπνα! Η ζωή δεν είναι λήθαργος κι αν κάποιοι θέλουν να σε ναρκώσουν εσύ οφείλεις να σηκωθείς, να γελάσεις, να τρέξεις, να αγαπήσεις, να χορέψεις, να εξομολογηθείς, να ζήσεις.

simple-truths-smart-people2  Επειδή όμως οι θεωρίες σ’έχουν κουράσει, όπως και πολλούς από εμάς, μπορείς να δοκιμάσεις την συγκεκριμένη μέθοδο, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει μία αρχή στην προσπάθεια σου.

1)Αν όχι μέσα στην εβδομάδα, τότε σίγουρα μέσα στον μήνα βρες μία μέρα όπου δεν έχεις τις “τυπικές υποχρεώσεις” σου. Δηλαδή δεν δουλεύεις, δεν έχεις μάθημα, δεν έχεις να παραστείς σε κάποια συνάντηση. Στη συγκεκριμένη ημέρα ξεκίνα να προσθέτεις όλα όσα θεωρείς πως είναι εφικτά να πραγματοποιηθούν αλλά εσύ αμέλησες λόγω των γρήγορων ρυθμών της καθημερινότητας σου.
2)Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα αποταμίευε μέρα με τη μέρα λίγα χρήματα ώστε να μπορέσεις να τα χρησιμοποιήσεις στη συγκεκριμένη ημέρα “ανεξαρτησίας” , χωρίς να έχεις το άγχος των χρημάτων.
3)Κάνε κράτηση σ’ ένα θέατρο, σε μία κινηματογραφική ταινία, σ’ένα μαγαζί για φαγητό. Μπορείς να βρεις οικονομικές παραστάσεις χωρίς να ξοδέψεις μία περιουσία.
4)Σκέψου ποια μέρη της πόλης σου δεν έχεις επισκεφθεί (μουσεία, αξιοθέατα) ή έχεις καιρό να τα επισκεφθείς ενώ βρίσκονταν τόσο καιρό δίπλα σου.
5)Θα εκπλαγείς από την ηρεμία και την πληρότητα ενός περιπάτου στη θάλασσα, η οποία θα συνδυάζεται με την ζεστασιά του ήλιου. Αν θέλεις μπορείς να επιλέξεις έναν άνθρωπο, κατά προτίμηση, κάποιον που θεωρείς πως σου δημιουργεί περισσότερες ρυτίδες στο πρόσωπο, από τα χαμόγελα που σου προσφέρει, παρά στεναχώρια και προσκάλεσε τον στην μέρα σου.

Αυτή η μέρα θα αποτελέσει μία ένδειξη για το τί κάνει εσένα ευτυχισμένο. Ο άνθρωπος που θα επιλέξεις, οι ώρες και τα χρήματα που θα σπαταλήσεις θα σου αποδείξουν τί πραγματικά επιθυμείς καθώς και την μηδαμινή δύναμη που έχουν τα χρήματα σε στιγμές, που η φύση και μόνο κυριαρχεί. Αυτή την μέρα ονόμασε την “Carpe diem“. Μετά το τέλος της, προσπάθησε να εντάξεις σταδιακά στην καθημερινότητά σου κάποιες από τις καταστάσεις, που επέλεξες να ζήσεις εκείνη την ημέρα.
Μην ξεχνάς πως η ευτυχία βρίσκεται παντού, απλώς ίσως εμείς οι άνθρωποι δίνουμε προσοχή στο δάχτυλο κι όχι σ’αυτό που μας δείχνει.

Γράφει ο Ελευθεριάδης Πυθαγόρας Κωνσταντίνος!

Πηγή:pithagoreiotheorima.blogspot.gr

Κατηγορίες: ΕΥΖΗΝ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση