Αφιέρωμα στον στιχουργό και ποιητή Άλκη Αλκαίο στον Βόλο

Alkaios_A3-Τel--696x604 Το Κέντρο Πολιτισμού « Ιωλκός» σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου,όπως μας πληροφορεί η ιστοσελίδα magnesianews.gr, συνεχίζουν τον κύκλο αφιερωμάτων σε καταξιωμένους Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς. Στις 6 Μαρτίου 2017, ημέρα Δευτέρα στις 8 μ.μ στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής προγραμματίζουν ένα αφιέρωμα στον μεγάλο μας στιχουργό – ποιητή Άλκη Αλκαίο.
Στην εκδήλωση ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος μέσω skype, θα αναφερθεί για τη πολυετή συνεργασία του με τον ποιητή, ενώ θα μιλήσει γιαυτόν η φιλόλογος Μαρία Γεωργιάδου, η οποία έχει ασχοληθεί μέσω της διατριβής της με το έργο του.
Το μουσικό κομμάτι της βραδιάς έχουν επιμεληθεί οι : Φώτης Τάμπας, φωνή-κιθάρα, Μαρία Καργαδούρη φωνή, Τόλης Κόκκινος, πιάνο και Τάσος Μισοκέφαλος, μπουζούκι. Τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ.

Είμαστε περήφανοι για τον Βαγγέλη,συγχαίρουμε τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους. Ελπίζουμε ότι οι Ηπειρώτες της Μαγνησίας, και όχι μόνο αυτοί, να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Δωράκια για όλους:

Το τραγούδι σε στίχους του Αλκαίου » Η Άνοιξη της Πάργας» και τα δύο τραγούδια-αναμνήσεις που αναφέρονται σ’αυτό (Rosa Bianca και Natalie)

Στίχοι:  Άλκης Αλκαίος
Παράξενη και η άνοιξη αυτή,
συνέχεια κοντά σου με γυρίζει
κι ένα παλιό δισκάκι μου θυμίζει
τη Rosa Bianca και τη Natalie.
Έτσι γι’ αστείο έλα μια στιγμή,
μη με ρωτήσεις αν θα σπάσει ο πάγος.
Εσύ είσαι είκοσι χρόνια λωτοφάγος
κι εμένα δεν ιδρώνει πια τ’ αυτί

Rosa Bianca

Natalie

Δημοσιεύθηκε στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΠΑΡΓΑ, ΠΟΙΗΣΗ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση