Γήπεδο και Κέντρο Υγείας στις προτεραιότητες του κληροδοτήματος ΒΑΣΙΛΑ

Καταγραφή12

Ψηφίστηκε την Δευτέρα 19-12-2016,  ομόφωνα ,από την επιτροπή του κληροδοτήματος  Β . Ε . ΒΑΣΙΛΑΣ  ο προϋπολογισμόςτου έτους 2017 και θα σταλεί για έγκριση στην δ/νση κληροδοτημάτων  του υπουργείου Οικονομικών.

Τα σημαντικότερα σημεία του είναι:

parga_apollon_kataggelia

1.  Για την προμήθεια και  την  τοποθέτηση νέας  γενιάς  συνθετικού χλοοτάπητα ψηφίσθηκε πίστωση 250.000 ευρώ.Το κληροδότημα λοιπόν αναλαμβάνει όλο το κόστος του έργου αυτού.Η μελέτη που έχει συνταχθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου Πάργας έχει ήδη σταλεί από το κληροδότημα στο υπουργείο για επικαιροποίηση της διαγωνιστικής διαδικασίας και την εναρμόνισή της με τον νέο νόμο.

Παράλληλα η  Περιφέρεια Ηπείρου,μέσω του κυρίου Στράτου Ιωάννου, έχει δεσμευτεί ότι σε συνεργασία με το Δήμο Πάργας, θα προβεί στην συντήρηση του γηπέδου Tennis και των αποδυτηρίων.

Ήδη έχει γίνει αυτοψία από μηχανικούς της δ/νσης τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε Πρέβεζας.

Με αυτό τον τρόπο εκσυγχρονίζονται οι αθλητικές υποδομές του τόπου προς όφελος της  αθλούμενης νεολαίας και των μαθητών. Ταυτόχρονα αναβαθμίζεται και ο τουρισμός στην περιοχή μας, αφού είναι αλήθεια, ότι αθλητισμός και οι υποδομές του είναι δείκτης πολιτισμού σε κάθε τόπο.

unnamed

 

2.Για την συντήρηση αντικατάσταση των κουφωμάτων,παραθύρων και εισόδων του Κ. Υ. Πάργας ψηφίσθηκε πίστωση 20.000 ευρώ.Το κληροδότημα διερμηνεύει την επιθυμία του διαθέτη για την  ύπαρξη στην Πάργα σύγχρονης  μονάδας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και πιστεύει ότι, με την ενεργεία του αυτή, θα ευαισθητοποιήσει τους αρμοδίους φορείς για την επαρκή στελέχωση του Κ. Υ . Πάργας.

Ταυτόχρονα στέκεται έμπρακτα αλληλέγγυο στους κατοίκους της πόλης μας, που δικαιολογημένα ανησυχούν για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας.

Η προφανής σημασία της ύπαρξης του Κέντρου Υγείας και για τον τουρισμό δημιουργεί την πεποίθηση, ότι και οι παράγοντες του τουρισμού στην πόλη, θα μιμηθούν το παράδειγμα του κληροδοτήματος.

 

ΣΠΥΡΟΣ ΝΟΥΣΗΣ

Κατηγορίες: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΠΑΡΓΑ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση