Σχολικές ειδήσεις

DSC01215

1.Οι ωριαίες γραπτές δοκιμασίες του Α’ τετραμήνου(πρόχειρα διαγωνίσματα όπως συνηθίζουμε να λέμε) συνεχίζονται σύμφωνα με τον προγραμματισμό των καθηγητών.

Κάθε τμήμα εξετάζεται με ωριαία γραπτή δοκιμασία μόνο σε ένα (1) μάθημα το πολύ την ημέρα και μέχρι τρία (3) μαθήματα  το πολύ την εβδομάδα.

2. Την Τρίτη 20/12/2016 θα πραγματοποιηθεί στο Γυμνάσιό μας σεμινάριο Ρομποτικής για τους μαθητές μας. (Ομιλία και εργαστηριακή παρουσίαση).

Καθοδηγητής  του σεμιναρίου ο Δρ. Απόστολος Τσαγγάρης, επίκουρος καθηγητής στην αλληλεπίδραση Ανθρώπου με συστήματα Μηχανοτρονικής και Ρομποτικής του τμήματος Μηχανικού Αυτοματισμού του  Α. Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης.

3.Την Παρασκευή 23/12/2016 θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός του σχολείου. Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν την κατανυχτική ακολουθία των μεγάλων ωρών των Χριστουγέννων. Χαρακτηριστικό το δοξαστικό ιδιόμελο σε ήχο πλ.β’ Σήμερον γεννάται εκ παρθένου.

Θα ακολουθήσουν εορταστικές και άλλες δραστηριότητες σύμφωνα με τις προτάσεις των συλλογικών οργάνων των μαθητών.

4.Ο σύλλογος των καθηγητών αποφάσισε την μη συμμετοχή του σχολείου μας στη διαδικασία επιλογής σχολικών μονάδων για την πιλοτική εφαρμογή της περιγραφικής αξιολόγησης μαθητών. Τα προγράμματα σχολικών δραστηριότητων και οι εν γένει δραστηριότητες που εχουν δρομολογηθεί από τον ετήσιο προγραμματισμό-σχεδιασμό για το σχολικό έτος 2016-2017 καθιστούν πρακτικά αδύνατη την αποτελεσματική συμμετοχή σε οποιαδήποτε άλλη διαδικασία. Άλλωστε κάθε συνάδελφος έχει τη δυνατότητα, στο υπάρχον νομικό πλαίσιο, να αξιοποιήσει κατάλληλα παιδαγωγικά εργαλεία για την αξιολόγηση των μαθητών,με  συνέπεια,  μεράκι,  φιλότιμο και  υπευθυνότητα.

5. Το σχολείο θα κλείσει για τις διακοπές των Χριστουγέννων την Παρασκευή 23/12/2016 και θα ανοίξει την Δευτέρα 09/01/2017.

 

Κατηγορίες: ΓΙΟΡΤΕΣ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ, ΣΧΟΛΕΙΟ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση