Ο θεσμός των Μαθητικών Κοινοτήτων-Οι εκλογές στο σχολείο μας.

DSC01215Μαθητική Κοινότητα του Γυμνασίου είναι το σύνολο όλων των μαθητών που φοιτούν στο Γυμνάσιο. Για να μπορέσουν οι μαθητές να οργανώσουν αποτελεσματικά τις πρωτοβουλίες τους, η Μαθητική Κοινότητα έχει συγκεκριμένη δομή: το πενταμελές συμβούλιο κάθε τμήματος και το δεκαπενταμελές συμβούλιο που είναι το συντονιστικό όργανο για όλο το Γυμνάσιο.

Η οργάνωση και λειτουργία των Μαθητικών Κοινοτήτων έχει ως σκοπό της να διαπαιδαγωγήσει τους νέους ανθρώπους ώστε μεγαλώνοντας να μπορέσουν να ενταχθούν δημιουργικά σε μια ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ασκούνται στο διάλογο, στη συμμετοχή και προσφορά στα κοινά, στην υπευθυνότητα και τον σεβασμό των δημοκρατικών διαδικασιών αλλά και στην αγάπη και φροντίδα για το περιβάλλον. Μαθαίνουν να μελετούν και να προτείνουν λύσεις για τα προβλήματα της σχολικής ζωής, συνεργάζονται μεταξύ τους και με τους καθηγητές τους.

Η συμμετοχή στο έργο της Μαθητικής Κοινότητας είναι ένα σημαντικό βήμα στην αγωγή των μαθητών μας και πιστεύουμε ότι η οικογένεια όπως και το σχολείο πρέπει να ενθαρρύνουν τα παιδιά προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι δραστηριότητες της Μαθητικής Κοινότητας του Γυμνασίου είναι πάρα πολλές και υλοποιούνται χάρη στην προσπάθεια και το ενδιαφέρον των μαθητών αλλά και τη βοήθεια των Καθηγητών Συμβούλων της Μαθητικής Κοινότητας που τους στηρίζουν και τους συμβουλεύουν.

Στο σχολείο μας οι εκλογές για την ανάδειξη του πενταμελούς συμβουλίου κάθε τμήματος θα γίνουν την Παρασκευή 30-09-2016 και για την ανάδειξη του δεκαπενταμελούς συμβουλίου την Πέμπτη  06-10-2016.

Σε επομένη ανάρτηση (εντός της εβδομάδας) θα σας ενημερώσουμε εκτενέστερα για την λειτουργία και τις δραστηριότητες των μαθητικών κοιτοτήτων. Οι υπεύθυνοι των τμημάτων θα ενημερώσουν τους μαθητές του τμήματος τους για την εκλογική διαδικασία.

Ανάλογη εκδήλωση-ενημέρωση θα γίνει για όλο το σχολείο στο αμφιθέατρο (ενημέρωση από τον διευθυντή-συζήτηση).

 

Κατηγορίες: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ, ΣΧΟΛΕΙΟ, ΣΧΟΛΕΙΟ-ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση