Η ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΕΜΠΕΛΗ

ο τεμπελης

 

Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε στις 26/01/2014 στην ιστοσελίδα www.votegreece.gr
Κατά την άποψή  μας εξακολουθεί να είναι επίκαιρο και  δείχνει ξεκάθαρα την στρεβλή πορεία της χώρας που παραμένει σε πρωτόγονη κατάσταση σε θέματα οργάνωσης, προόδου, ανάπτυξης, ασφάλειας μιας  υποτιθέμενης κοινωνίας ενεργών πολιτών. Όλα  εις υγείαν του κορόιδου που έλεγε και η μάνα μου.
Λύση, πάντα κατά την δική μας άποψη, είναι η παιδεία και τα ανοιχτά μυαλά που αυτή  δημιουργεί.
                                                                                          Καλή ανάγνωση.

“Το καρβέλι του τεμπέλη είναι διπλό”
(Ελληνική παροιμία)
“To άλογο από τη λάσπη το βγάζει πάντα ο νοικοκύρης”

ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ:
“Κι όμως! Εγώ με την οικονομική κρίση περνάω καλύτερα ! Δεν είμαι ούτε πλούσιος, ούτε πολιτικός, ούτε έχω ενεχυροδανειστήριο χρυσού, ούτε είμαι Γερμανός που ζω στην Ελλάδα. Απλά, δεν ακολούθησα τις συμβουλές των γονιών μου. Ποτέ δεν έκανα οικονομίες, δεν αγόρασα σπίτι ή εξοχικό για τα παιδιά μου, δεν πήρα στεγαστικό δάνειο, δεν αγόρασα μεγάλο αυτοκίνητο για να τους παρέχω ασφάλεια και άνεση, ξόδευα όλα μου τα χρήματα στα μπαρ, στις ταβέρνες, στα εστιατόρια, στα μπουζούκια, στα ρούχα και στα ταξίδια. “Έφαγα” ακόμη και την κληρονομιά που μου άφησαν οι γονείς μου στη διασκέδαση και στην καλοπέραση. Στο σχολείο, όταν οι συμμαθητές μου διάβαζαν, εγώ έκανα κοπάνες και τελικά επειδή είχα μέσον (τότε δεν υπήρχε ΑΣΕΠ) διορίστηκα στο δημόσιο, δεν έφαγα τα χρόνια μου σε πτυχιακές και μεταπτυχιακά, δεν ξέρω τί σημαίνει η λέξη λειτουργικά έξοδα, βιωσιμότητα, ούτε ξέρω τί είναι το ΣΔΟΕ, ούτε τι είναι το κλείσιμο βιβλίων. Αρκετοί από τους συμμαθητές μου δεν βρήκαν ποτέ καλύτερη δουλειά από μένα ή τελικά απολύθηκαν. Οσοι έγιναν ελευθεροεπαγγελματίες ζούν με ένα καθημερινό τρόμο ή φυτοζωούν ή φαλήρισαν.

Εγώ αντίθετα δεν ήμουν ποτέ αυτό που λένε νοικοκύρης και τελικά με την οικονομική κρίση και τα “δίκαια” μέτρα που έχουν ληφθεί, δικαιώθηκα ! Μπορεί να έχω υποστεί μείωση στον μισθό μου, αλλά αν τα βάλεις κάτω, περνάω πολύ καλύτερα ! Έχουμε και λέμε λοιπόν… Μένω σε ένα καταπληκτικό σπίτι το οποίο πριν την κρίση δεν θα μπορούσα με τίποτα να το νοικιάσω, άσε που ο ιδιοκτήτης όποτε του δίνω το ενοίκιο στην ώρα του με κοιτάει στα μάτια, σαν να βλέπει την Μόνικα Μπελούτσι με μαγιό! Έχω αγοράσει αυτοκίνητο με λίγα χρήματα μεταχειρισμένο μεν 1600cc, αλλά πολύ καλύτερο απ ‘ αυτό που οδηγούσα προ κρίσης και βέβαια επειδή δεν έχω ακίνητη περιουσία και άρα τίποτα στο όνομα μου, δεν πληρώνω κανένα χαράτσι, ανήκω δηλαδή στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες ! Δεν πληρώνω τέλος ακινήτων στη ΔΕΗ, ΔΕΝ πληρώνω τέλος επιτηδεύματος, ΔΕΝ πληρώνω εισφορά αλληλεγγύης, ούτε Φόρο ακινήτου περιουσίας, αλλά πρακτικά ούτε και φόρο εισοδήματος, γιατί μου τα κρατάει το κράτος από το μισθό μου. Οτι παίρνω είναι καθαρά στό χέρι.

Άσε που και η διασκέδαση έχει γίνει πιο φθηνή σε κάποια καταστήματα και ξενοδοχεία. Και βέβαια όλ’ αυτά τα χρόνια που οι συγγενείς και οι φίλοι μου έκαναν οικονομίες, πήραν δάνεια και δεν πούλησαν την κληρονομιά που τους άφησαν οι γονείς τους, για να αγοράσουν ένα σπίτι ή ένα οικόπεδο για την οικογένεια τους, τώρα βρίσκονται σε απόγνωση και κινδυνεύουν να χάσουν σπίτια, αυτοκίνητα, εξοχικά, όλα ! Ενώ εγώ, όχι μόνον δεν στερήθηκα τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά πέρασα καλά και τώρα περνάω καλύτερα ! Επειδή είμαι μεγαλόψυχος δεν θα τους αποκαλέσω κορόϊδα, παρόλο που εκείνοι με χαρακτήριζαν μέχρι πριν από λίγα χρόνια ανεπρόκοπο, χαραμοφάη και “χαμένο κορμί”, πρέπει όμως να τους πω, ότι στην Ελλάδα της κρίσης δεν ισχύει η γνωστή παροιμία “τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”, γιατί εγώ ούτε “μαγείρεψα” και βέβαια ούτε “πείνασα”! ”
Τό ότι δεν σπούδασα με γλύτωσε από άσκοπα έτη σπουδών, και άσκοπα έξοδα, εγώ εργαζόμουνα και έτσι σύντομα θα πάρω σύνταξη, και θα περνάω  φίνα, ενώ αντίθετα οι σπουδασμένοι συμμαθητές μου θα εργάζονται και θα πληρώνουν ΤΕΒΕ κλπ ασφαλιστικές εισφορές μέχρι τα 67 τους.”

Ένας τέως αποτυχημένος.

ΣΗΜ: Στο κείμενο κάναμε μια πολύ μικρή λογοκρισία επειδή το blog είναι σχολικό.                       ( Διαγράψαμε δύο λέξεις.) Ας μας συγχωρήσει ο συντάκτης.

Σχόλιο: Ευτυχώς, που κόντρα σ’αυτή τη λογική και την παρακμιακή πραγματικότητα που τείνει να δημιουργήσει,(δες πως και ποιοι διορίζονται σύμβουλοι υψηλών προσώπων),υπάρχουν ακόμα Έλληνες που ονειρεύονται, που αγωνίζονται, που ελπίζουν, που δημιουργούν, Έλληνες που χρειάζεται η πατρίδα και μπορούν τα αποτελέσουν ασφαλή πρότυπα.

Συγχαρητήρια στους Ολυμπιονίκες μας, τη Στεφανίδου, τον Πετρούνια, την Κορακάκη,τον Γιαννιώτη , τον Μάντη και τον Καγιαλή και σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς αγώνες γιατί κράτησαν ψηλά το ήθος και την αξιοπρέπεια της Ελλάδας.Όπως κρατούσε τα βάρη ο σεμνός , ο μεγάλος, ο Πύρρος Δήμας.

Δημοσιεύθηκε στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση