Πάντ’ ανοιχτά , πάντ’ άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μου

DSC_0031

1. Οι μαθητές του σχολείου μας την προηγούμενη Τρίτη 1 Μαρτίου, στο πλαίσιο του προγραμματισμένου σχολικού τους περιπάτου, επισκέφτηκαν το αρχαιολογικό μουσείο Ηγουμενίτσας. Το σημαντικό αυτό μουσείο βρίσκεται στο βόρειο άκρο της πόλης και άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το 2009. Τα εκθέματά του προέρχονται από ανασκαφικές έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας και χρονολογούνται από τη Μέση Παλαιολιθική περίοδο (100.000 π.Χ.) έως και τη μεταβυζαντινή εποχή.
Οι μαθητές πληροφορήθηκαν για τις αρχαίες μεγάλες πόλεις, ενημερώθηκαν για τις ενότητες του δημοσίου και ιδιωτικού βίου και μπόρεσαν εύκολα να κατανοήσουν τις ποικίλες πτυχές της ζωής των αρχαίων Θεσπρωτών. Στις αίθουσες του μουσείου μπόρεσαν να θαυμάσουν εκθέματα διαφόρων κατηγοριών όπως κοσμήματα, αγγεία, εργαλεία, νομίσματα και όπλα.
Σίγουρα η σχολική αυτή εκδρομή ήταν μια βιωματική άσκηση του νου και της ψυχής των μαθητών μας μέσα απ την συνειδητοποίηση της πολιτιστικής μας ταυτότητας και ιστορίας που χάνεται στα βάθη των αιώνων.

DSC_0029DSC_0023DSC_0020DSC_0018

2. Παράλληλα συνεχίζονται τα γυρίσματα της μεσαίου μήκους ταινίας «Μικρός Προφήτης» που ευελπιστούμε να ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες για να την απολαύσουμε στις 24 Μαρτίου στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωσης για την 25η Μαρτίου. Το θέμα της ταινίας αναφέρεται με ποιητική στόχευση στον Διονύσιο Σολωμό.  Φιλοδοξία μας είναι να αναδείξουμε τις πτυχές της εθνικής μας αυτοσυνείδησης.

Την ταινία οραματίζεται ο Γιάννης Σύρπας . Καθοδηγητές του Γιάννη, η απίστευτη ομορφιά της ψυχής των μαθητών , τα αγνά αισθήματα , η λεβεντιά , το ήθος και το μεράκι των συναδέλφων κ.κ Βαρσακοπούλου Αν. , Βογιατζή Χρ. , Κωνσταντίνου Κυρ. , Μακρογιαννόπουλου Αν. , Τσούτση Κων. ,που εκδηλώνονται με την ενεργητική συμμετοχή τους, καθώς επίσης και η αμέριστη συμπαράσταση του συλλόγου των καθηγητών του σχολείου μας.

DSC_0033

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ-ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση