Το σχολείο μας : χθες –σήμερα – πάντα …… δημιουργικό

DSC01215  Ο δ/ντης του σχολείου μας Σ. Νούσης έστειλε στους γονείς των μαθητών την παρακάτω επιστολή:

Όταν ο ευεργέτης Αθανάσιος Δέσκας παρέδιδε στην πατρίδα μας την Πάργα και στα παργινόπουλα το διδακτήριο που θα στεγάζονταν το τότε γυμνάσιο Πάργας, είχε στο μυαλό του, όπως και έπραξε, να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο σχολείο με πρωτοποριακές για την εποχή του εγκαταστάσεις και σύγχρονο εξοπλισμό .
Εκτός των υπέροχων αιθουσών διδασκαλίας το σχολείο διέθετε γυμναστήριο και εργαστήριο φυσικών επιστημών πλήρως εξοπλισμένο (ακόμη και μικρό τηλεσκόπιο περιλάμβανε ο εξοπλισμός). Τις σύγχρονες υποδομές σηματοδοτούσε το αμφιθέατρο . Λιτό, επιβλητικό, απέριττο.
Πέρασαν όμως τα χρόνια, η φθορά δεν χαρίστηκε ούτε στο αμφιθέατρό μας .
Με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μου ως διευθυντής απέναντι στον ευεργέτη, αλλά και με τον προσήκοντα σεβασμό στις διαχρονικές αξίες και τα ιδεώδη τις ευεργεσίας , θεώρησα υποχρέωσή μου να εργαστώ για την συντήρηση και την αξιοποίηση του προς όφελος των μαθητών και του τόπου.
Έτσι σε συνεργασία με τον τότε διευθυντή του Λυκείου, καθαρίστηκε το παλιό εργαστήριο φυσικής και χημείας (πίσω από το αμφιθέατρο), αντικαταστάθηκαν τα παλιά έδρανα με απλές καρέκλες μαθητών, αγοράστηκαν νέες κουρτίνες , έγινε προμήθεια νέου πίνακα και προβήκαμε σε εσωτερικό χρωματισμό .
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι η σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Πάργας ενέκρινε την εισήγησή μου και προμηθεύτηκε πλήρες σύστημα προβολής και επεξεργασίας εικόνας και ήχου, το οποίο εγκαταστάθηκε ήδη στο αμφιθέατρο.
Σας καλούμε λοιπόν σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων να εγκαινιάσουμε την νέα υποδομή .
Ελάτε την Δευτέρα 15/2/2016 ώρα 19:30 στο αμφιθέατρο γυμνασίου και λυκείου Πάργας να παρακολουθήσουμε μαζί την ταινία του Γούντυ Άλλεν «Μαγεία στο σεληνόφως», στο πλαίσιο του προγράμματος « Πάμε Γυμνάσιο» .

http://cdn.collider.com/wp-content/uploads/Magic-in-the-Moonlight-onesheet.jpg

Κατηγορίες: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ, ΣΧΟΛΕΙΟ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση