Μικρές Ιστορίες Καθημερινού Facebook

Πάνω αριστερά, στην οθόνη του υπολογιστή διάβασε το μήνυμα:
1 αίτημα φιλίας
Πάτησε το ποντίκι και διάβασε:
Η Άννα Βέρα θέλει να γίνετε φίλοι. Ξαναπάτησε: επιβεβαίωση.
Στην οθόνη του εμφανίστηκε η φράση:
Ο Στέφανος Γιανούρος είναι φίλος με τη Άννα Βέρα.
Κοίταξε τον αριθμό των φίλων του: 458, τι να τους κάνεις τόσους φίλους; Με τους περισσότερους δεν έχει ανταλλάξει ούτε λέξη.
Άνοιξε το προφίλ της Άννας, άρχισε να κοιτάζει τις φωτογραφίες της. Η Άννα μαθήτρια στην παρέλαση, η Άννα στο Πανεπιστήμιο, η Άννα στη θάλασσα.
Πέρασαν μερικές ημέρες, μίλησε με τη Γιώτα στη συνομιλία, τον ζάλισε μ’ ένα πλήθος ανόητες ερωτήσεις, έκλεισε την επαφή. Τότε είδε το όνομα Άννα Βέρα μαζί με μια σειρά από ονόματα φίλων με τους οποίους μπορούσε να συνομιλήσει. Πάτησε το ποντίκι πάνω στην εικόνα της και έγραψε στο παράθυρο της συνομιλίας:
Χαθήκαμε
Ήρθε μετά από λίγα δευτερόλεπτα η απάντηση.
Η Άννα λέει: Γεια σου, Στέφανε. Τι κάνεις;
Έτσι άρχισε η ιστορία τους.
Άρχισαν ν’ ανταλλάσσουν μηνύματα στη συνομιλία του Facebook καθημερινώς μέχρι που τους έπιανε η νύχτα. Περνούσαν τα μεσάνυχτα κι αυτοί κολλημένοι στην οθόνη των υπολογιστών ξεχνούσαν τον ύπνο.
Ένιωθε ένα ευχάριστο αίσθημα κάθε φορά που, κοιτώντας τη φωτογραφία της, έγραφε μια φράση στον υπολογιστή και περίμενε την απάντηση.
Μια μέρα άρχισε να την ρωτάει για τη ζωή της, τις σπουδές της. Του είπε ότι είχε σπουδάσει στην Αρχιτεκτονική Σχολή στην Ξάνθη, εκεί είχε γνωρίσει το Μιχάλη, αιώνιο φοιτητή. Γύριζαν μαζί για δύο χρόνια, ένα καλοκαίρι πήγαν διακοπές στη Σαντορίνη.
Του έστειλε μια φωτογραφία με το mail, ο Μιχάλης σε μια εντούρο κι αυτή γαντζωμένη πίσω του.
Της έστειλε μήνυμα:
ΖΗΛΕΥΩ
Αυτή απάντησε:
Είναι ανόητο να ζηλεύεις. Έχουν περάσει τριάντα χρόνια από τότε.
Τότε της έγραψε:
Καλά, πόσων χρονών είσαι;
Η απάντηση άργησε να έρθει:

Πενήντα πέντε!

 

 

Πρώ­τη δη­μο­σί­ευ­ση  ΠΛΑΝΟΔΙΟΝ – Δημήτρης Πετσετίδης (Σπάρτη,έτος γέννησης 1940) Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πρώτο του βιβλίο ΔΩΔΕΚΑ ΣΤΟ ΔΙΦΡΑΓΚΟ (διηγήματα, 1986).Άλλα βιβλία του ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΕΣ ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ (διηγήματα, εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ 2007), ΕΝ ΟΙΚΩ ,εκδόσεις  μεταίχμιο (2012) , ΕΠΙ ΤΕΣΣΕΡΑ,βιβλιοπωλείο της Εστίας (2014)

Πηγή; http://ta4mx.blogspot.gr

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στην ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΟΥΝ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση