ΠΕΣ ΜΟΥ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

 

Ένα παραμύθι φαντασίας και η έμπνευση από μία μαθήτρια της Α Γυμνασίου στα πλαίσια του μαθήματος των Νεοελληνικών Κειμένων.

 

            Μια φορά και έναν καιρό σε ένα σπιτάκι ζούσε η Κοκκινοσκουφίτσα και η μονάκριβη κόρη της που ήθελε να ζήσει μία περιπέτεια όμοια με την περιπέτεια που είχε ζήσει η μητέρα της όταν ήταν στην ηλικία της.

            Μια μέρα η Κοκκινοσκουφίτσα πήγε για ψώνια μαζί με την κόρη της. Εκεί που περνούσαν έξω από ένα παιχνιδάδικο με κουρδιστά ζωάκια, η μικρή Κοκκινοσκουφίτσα είδε έναν μεγάλο κουρδιστό λύκο και είπε στη μαμά της να της τον αγοράσει. Η μαμά της δεν της χαλούσε ποτέ το χατίρι, οπότε της τον αγόρασε.

            Όταν πήγαν στο σπίτι η μικρή Κοκκινοσκουφίτσα έτρεξε και άρχισε να ζωγραφίζει ένα τεράστιο δάσος. Το δάσος είχε πολλά δέντρα όλων των μεγεθών σε διάφορα  σχέδια και χρώματα. Οπότε μια μέρα που η μαμά της είχε πάει να ψωνίσει, η μικρή Κοκκινοσκουφίτσα φόρτωσε σε ένα ξύλινο καρότσι τον κουρδιστό λύκο και το τεράστιο ζωγραφισμένο δάσος. Εκεί που θα κούρδιζε τον λύκο, άρχισε το δάσος να ζωντανεύει, να γίνεται αληθινό. Τα δέντρα να βάζουν τις ρίζες τους βαθιά μέσα στο έδαφος. Διάφορα ζώα είδαν ότι απλώθηκε ξαφνικά ένα δάσος μπροστά τους, άφησαν το βουνό και έτρεξαν σε αυτό.

            Η μικρή Κοκκινοσκουφίτσα δεν πίστευε στα μάτια της. Κούρδισε το λύκο. Ο λύκος άρχισε να περπατάει όμως άλλη μία έκπληξη την περίμενε. Την ώρα που περπατούσε, αντίκρισε έναν αληθινό λύκο. Φαίνεται ότι είδε το δάσος και έτρεξε. Η μικρή Κοκκινοσκουφίτσα δεν κατάλαβε ότι είναι πραγματικός λύκος αλλά όταν είδε ότι επιτέθηκε στον άλλο λύκο το κατάλαβε. Για αυτό πήρε μια ομπρέλα που κουβαλούσε μαζί της και αντί να κυνηγάει ο λύκος την μικρή Κοκκινοσκουφίτσα, έγινε το αντίθετο.

Όταν η μικρή Κοκκινοσκουφίτσα πήγε σπίτι, την ρώτησε η μαμά της που ήταν και εκείνη απάντησε ότι πέρασε μια περιπέτεια σαν αυτή που είχε περάσει και η μητέρα της αλλά με άλλη κατάληξη.

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ !!!!

Κατηγορίες: ΣΗΜΕΡΑ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση