Φθινοπωρινή ισημερία

Χθες το βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει και η χώρα μας, υποδέχεται επισήμως το φθινόπωρο, καθώς την ώρα εκείνη θα λάβει χώρα η φετινή φθινοπωρινή ισημερία. Αντίστοιχα στο νότιο ημισφαίριο θα εγκαινιασθεί η άνοιξη με την εαρινή ισημερία.

Οι ισημερίες αποτελούν περιοδικά (ανά εξάμηνο) αστρονομικά φαινόμενα που σχετίζονται με την περιφορά της Γης γύρω από τον Ήλιο, καθώς και την περιστροφή γύρω από τον άξονά της που βρίσκεται υπό κλίση περίπου 23,5 μοιρών. Από τα αρχαία χρόνια, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, τέτοια φαινόμενα γιορτάζονταν από τους λαούς, που τους απέδιδαν ποικίλες μυθικές σημασίες.

Έφυγε λοιπόν το καλοκαίρι της ξεγνοιασιάς και της χαράς. Ανασύνταξη λοιπίν δυναμική. Σχέδιο -πρόγραμμα – στόχοι. Καινούρια αρχή – νέα δημιουργική πορεία. Ας κρατήσουμε όμως στη καρδιά μας τις ευχάριστες στιγμές του καλοκαιριού. Κι αν μας πίκρανε αυτό ή κάποιο άλλο καλοκαίρι ας θυμηθούμε ο καθένας μας το ξεχωριστό του καλοκαίρι. Ας θυμηθούμε » Εκείνο το καλοκαίρι».
Εμείς από την ομώνυμη γνωστή, αξέχαστη και ρομαντική ελληνική ταινία με την υπέροχη μουσική του Γ. Σπανού, σας θυμίζουμε το τραγούδι «Σαν με κοιτάς» .
Καλή εβδομάδα!!!

 

Δημοσιεύθηκε στην ΣΧΟΛΕΙΟ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση