Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

DADDY

Καθιερώθηκε φέτος από τις Διεθνείς Οργανώσεις για τη Γονεϊκή Ισότητα και την Υπεράσπιση του Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Στην Ελλάδα υπο την αιγίδα του συλλόγου για την ανδρική και πατρική αξιοπρέπεια-ΣΥ.Γ.Α.Π.Α- (Έλληνες Fathers for Justice)  τιμάται κι εφέτος ο Πατέρας από τη δεύτερη μέχρι και την Τρίτη Κυριακή του Ιούνη με εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα η κεντρική πανελλαδικά εκδήλωση θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, σήμερα στις 9 μ.μ., στα πλαίσια της 32ης Πανελλήνιας Έκθεσης Βιβλίου στην Αριστοτέλους (μπροστά στο άγαλμα Βενιζέλου  επί της Εγνατίας Οδού).

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης και το Δήμο Θεσσαλονίκης. Τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού, Μακεδονίας-Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην εκδήλωση θα δοθεί παράσταση από τον κλόουν ΜΕΛΙ ΜΕΛΟ. Επίσης θα ακουστούν και τραγούδια για τον Πατέρα. Ερμηνευτές: Ο Αλέξανδρος, η Λίκα, η Μαρία και η Νίνα. Υπεύθυνη και Μαέστρος Χωρωδίας: η δασκάλα πιάνου Μέγκι Κούλη – Μποστογανασβίλι. Θα πραγματοποιηθεί και έκθεση αρχειακού υλικού του ΣΥΓΑΠΑ.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310524285 και 6942989785

Στην Αθήνα η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013, ώρα 11 π.μ., στο Συντριβάνι της οδού Ερμού.

Στην Πάτρα, στις 16 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί σχετική έκθεση στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης (στην κεντρική Πλατεία).

Αντίστοιχη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι την Κυριακή 9 Ιουνίου, μαζί με μαζική «ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ».

 sygapa

 

Στην Αμερική στις 14 Ιουνίου θα λάβει χώρα το «ΠΑΤΡΙΚΟ ΡΑΛΛΥ» 

Λίγα λόγια για τη Γιορτή του πατέρα

 Η ιδέα της ‘Ημέρας του Πατέρα’ γεννήθηκε στις ΗΠΑ χάρη στους πεσόντες στον εμφύλιο πόλεμο. Στην Ευρώπη, ονομάστηκε ‘Γιορτή’ τόσο από το Γερμανικό έθιμο της γιορτής μπύρας – εξοχής όσο και από τους διαζευγμένους την τελευταία δεκαετία για να θυμίσουν την ύπαρξή τους.
 
Στις ΗΠΑ καθιερώθηκε την τρίτη Κυριακή του Ιούνη, στην Αυστραλία στις 8 Σεπτεμβρίου και αλλού είχε θρησκευτικό χαρακτήρα και γιορταζόταν την ημέρα της Αναλήψεως, Πεντηκοστής και τη τρίτη Κυριακή του Ιούνη.
 
 Στην Ευρώπη, θεωρήθηκε καλό να την γιορτάζουμε τη δεύτερη Κυριακή του Ιούνη διότι ακόμα δεν έχουν κλείσει τα σχολεία και μπορούν τα παιδιά να διδάσκονται θέματα σχετικά με την ανατροφή, τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και τη χαρά της πατρότητας.
 
Παγκόσμια, πάντως καθιερώνεται, η ΕΒΔΟΜΑΔΑ του Πατέρα (από δεύτερη έως τρίτη Κυριακή του Ιουνίου κάθε έτους).
 
 Ο ΣΥΓΑΠΑ επί δεκαετίας, κινητοποιεί και ευαισθητοποιεί την κοινωνία για το θέμα των διαζευγμένων μπαμπάδων και τη σημασία της ίσης και δίκαιης αντιμετώπισής τους στα ελληνικά δικαστήρια. Έτσι, διοργανώνει κάθε χρόνο εκδηλώσεις για τη γιορτή του πατέρα και συντονίζει παγκόσμιο κίνημα αντίστασης κατά της δικαστικής καταστροφής πατέρα-παιδιού μετά το διαζύγιο. Τη γιορτή αυτή καθιέρωσε ο ΣΥΓΑΠΑ μέσω του Προέδρου του Νίκου Σπιτάλα, στην Ευρώπη.
 
 
ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΝΑ  ‘ΜΕ ΑΓΑΠΗ’ , ΜΑΡΙ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Πηγή: ΣΥΓΑΠΑ

 

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση