Μικρές καθημερινές θετικές σκέψεις…και πράξεις

Τους τελευταίους σχεδόν 36 μήνες και κάτι έχω ΒΑΡΕΘΕΙ να ακούω για την κρίση και την ανικανότητα της Ελλάδας. Ακούω αρνητικές ειδήσεις και αναπαράγω αρνητικές ειδήσεις. Μια εγγυημένη συνταγή για φόβο, καταστροφή κι ανασφάλεια.

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου αυτή τη χώρα είτε ήταν σε ύφεση, είτε η οικονομική της εξέλιξη ήταν αμφιλεγόμενη, είτε λειτουργούσε με μία διεστραμμένη εσωτερική αγορά. Όσο σκληρή όμως κι αν ήταν η οικονομική μας πραγματικότητα την βγάζαμε καθαρή μέσω μιας “δημιουργικής λογιστικής”. Σήμερα αναρωτιέμαι λοιπόν εάν βελτιώνω την κατάσταση με το να αναπαράγω ότι ακούω από τα ΜΜΕ.

Το μέλλον αυτής της χώρας δεν εξαρτάται μόνο από 300 ανθρώπους και μισή ντουζίνα κόμματα. Εξαρτάται κι από εμένα τον ίδιο.

Δεν μου αρέσει η σημερινή κατάσταση; Σκέφτομαι και κάνω ότι μπορώ για να την αλλάξω. Μικρές καθημερινές θετικές ενέργειες που ξεκινούν από απλές καθημερινές θετικές σκέψεις.

Αγνοώ όλους αυτούς τους “σοφούς νοστράδαμους” που κάνουν πασαρέλα στα κανάλια προβλέποντας το μέλλον μου και ξεκινώ από το να μην αναπαράγω αρνητικές ειδήσεις. Το δικό μου μέλλον δεν το προδιαγράφει κανείς εκτός από εμένα τον ίδιο. Δεν τους αφήνω να διαβρώνουν τον θετικό τρόπο σκέψης μου. Ζω την ημέρα και περνάω θετικά μηνύματα στους άλλους, διακόπτοντας τον φαύλο κύκλο.

Επιτρέψτε μου να σας πω ένα απλό προσωπικό παράδειγμα. Τον Φεβρουάριο μου χάλασε η τηλεόραση. Την πήγα για σέρβις. Μετά από 15 ημέρες θα ήταν έτοιμη. Εσκεμμένα την έχω εκεί δύο μήνες. Κάτι μ’ αρέσει χωρίς αυτήν. Τι; Αισθάνομαι άλλος άνθρωπος!

Μάλιστα με την συγκεκριμένη έλλειψη, διαπιστώνω καθημερινά την υπερβολική δύναμη της εικόνας και των έντονων επαναλαμβανόμενων μηνυμάτων που μου πασάρονται έτοιμα χωρίς να μου αφήνουν περιθώριο να σκεφτώ. Αν δεν σκέφτεσαι δεν πράττεις και δεν υπάρχει ενέργεια που να μην ξεκινάει από σκέψη.

Δεν αιθεροβατώ, ούτε είμαι υπεραπλουστευτής των γεγονότων. Γνωρίζω τι συμβαίνει γύρω μου και έχω καθημερινή επαφή με την πραγματικότητα. Το μόνο που προσπαθώ να καταφέρω είναι να μην είμαι θεατής της ζωής μου και του μέλλοντος των παιδιών μου.

Ζήστε την ημέρα και περάστε θετικά μηνύματα στους άλλους. Ένα παλιό τραγούδι έλεγε “Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για εμένα χωρίς εμένα”. Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Τίποτα δεν θα γίνει για εμένα χωρίς εμένα.

Και δεν αφήνω κανέναν να μου κλέβει τα όνειρα και να με κάνει να αισθάνομαι ηττημένος.

Πηγή: Αντικλείδι (Αντώνης Τερζόπουλος)

Με αφορμή το παραπάνω άρθρο που αναρτήθηκε στο Αντικλείδι “συντάξαμε” το παρακάτω δελτίο ειδήσεων.

Πρώτη είδηση: Οι μαθητές του σχολείου μας παρουσίασαν σε διάφορα σημεία της πόλης το project “ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ – ΑΠΛΩΝΩ ΤΟ ΧΕΡΙ ” με θέμα τη ζωή των προσφύγων. Μαθητές, γονείς, κάτοικοι  παρατήρησαν, αντιλήφθηκαν, αισθάνθηκαν τη ζωή αυτών των ανθρώπων μέσα από την οπτική γωνία των παιδιών.

Δεύτερη είδηση: Τα παιδιά πάτησαν γερά στο θεατρικό σανίδι. Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε στην Πάργα η παράσταση “Ο κλαυσίγελως της Ανδρομάχης” που παρουσιάστηκε από μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Πάργας, ολοκληρώθηκε στην Πρέβεζα το 1ο μαθητικό φεστιβάλ θεάτρου που διοργάνωσε η Δ.Δ.Ε Πρέβεζας με τη συμμετοχή πολλών σχολικών μονάδων της Π.Ε Πρέβεζας. “Το θέατρο στην εκπαίδευση αποτελεί την πιο δημιουργική, παιδαγωγική και σύνθετη μορφή πολιτισμικής δημιουργίας”, δήλωσε η διευθύντρια της Β/θμιας εκπαίδευσης κ.Κική Σφονδύλη.

Τρίτη είδηση: με μήνυμα «Τσακίζουμε το φασισμό, χτίζουμε την ελπίδα», πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων το 1ο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ των σχολείων. Το φεστιβάλ περιελάμβανε δημιουργία γκράφιτι, εργαστήριο ζωγραφικής – σκίτσου – αφίσας, παρουσίαση εργασιών, προβολή ντοκιμαντέρ, συζητήσεις κ.ά.

Τέταρτη είδηση: φοιτητές στο Πολυτεχνείο Κρήτης προχώρησαν σε πρωτοποριακές κατασκευές, όπως το αυτοκίνητο που εκπέμπει μηδενικούς ρύπους, η ιπτάμενη πλατφόρμα συλλογής και μετάδοσης πληροφοριών και το υποβρύχιο ρομποτικό σκάφος, που παρουσιάστηκαν στις 16 Απριλίου σε εκδήλωση στο ΕΒΕ Χανίων. Ολες αυτές οι εφαρμογές παρουσιάστηκαν σε αφιέρωμα της «Ε» στις 12 Απριλίου.

Πέμπτη είδηση:Ένα ακόμη βραβείο δόθηκε σε φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών, αυτή τη φορά στον 6ο Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Ρωμαϊκού Δικαίου στην Οξφόρδη (6th International Roman Law Moot Court Competition). Οι φοιτητές της Νομικής Σχολής  Αθηνών μάλιστα, επικράτησαν των αντίστοιχων ομάδων των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ.Όπως γράφει το protothema.gr, στον διαγωνισμό αυτό που διεξήχθη στην Οξφόρδη στις 8 & 9 Απριλίου 2013, η Νομική Σχολή Αθηνών κατέκτησε το 1ο Βραβείο. Η ελληνική ομάδα,επικράτησε τελικά στους ημιτελικούς έναντι του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ και στον τελικό αναμετρήθηκε με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και αναδείχθηκε νικήτρια.

Έκτη είδηση:ερευνητές στο Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο άλλαξαν τη μαγνητική κατάσταση υλικών και άνοιξαν το δρόμο για τη δημιουργία συσκευών που θα λειτουργούν 1.000 φορές γρηγορότερα, με ταχύτητες τουλάχιστον 10 terahertz (1.012 hertz), αντί για 10 gigahertz (109 hertz) όπως μέχρι σήμερα. Η ανακάλυψη αυτή του «Κβαντικού Φεμτο-Μαγνητισμού», από τις ερευνητικές ομάδες του καθηγητή Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και ερευνητή του ΙΤΕ, Ηλία Περάκη, και του επίκουρου καθηγητή Φυσικής του Πανεπιστημίου Iowa State και του Εργαστηρίου Ames των ΗΠΑ, Jigang Wang, ανακοινώθηκε στις 4 Απριλίου 2013 στο έγκυρο διεθνές επιστημονικό περιοδικό «Nature» (τεύχος 496, σελίδες 69-73).

H νέα γενιά (μαθητές-φοιτητές) δίνουν το καλύτερο μάθημα για μια άλλη Ελλάδα. Την Ελλάδα της δημιουργίας και της επιστήμης, του σεβασμού και των δικαιωμάτων, της διαφορετικότητας και της δημιουργίας, της ελευθερίας και της προόδου, της ανθρωπιάς και της παιδείας. Αναδεικνύουν την Ελλάδα, που αγαπήσαμε, αγαπάμε και θέλουμε.

Λίγο πριν το Πάσχα συνηθίζουμε να καθαρίζουμε τα σπίτια μας, τις γειτονιές μας, τις επιχειρήσεις μας. Ας καθαρίσουμε, με την ευκαιρία , το μυαλό, την καρδιά και την ψυχή μας.Ας δούμε την καθαρή, φωτεινή και αισιόδοξη πλευρά της ζωής.





Κατηγορίες: ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση