Feed
Άρθρα
Σχόλια

   Σας παρουσιάζουμε τις Βιωματικές Δράσεις που υλοποιήθηκαν από τις μαθήτριες της Α΄τάξης του Γυμνασίου Πανόπουλου κατά το σχολικό έτος 2013- 2014.

Το θεμα μας ήταν : “Οι συγκρούσεις ανάμεσα στους μαθητές του Γυμνασίου. Για ποιούς λόγους και με ποιούς τρόπους εκδηλώνονται οι διαφωνίες στο σχολικό περιβάλλον; Τα ποικίλα συναισθήματα που βιώνουν οι έφηβοι κατα την πορεία της ενηλικίωσής τους. Πώς διαφοροποιούνται εξελικτικά ανά ηλικιακές περιόδους και τι συνεπάγεται η ρύθμιση αυτών;”  Σκοπός μας ήταν να εισαχθεί το θέμα του εκφοβισμού στο σχολείο με επικέντρωση στην πρώτη και πλέον απλή μορφή του, σε επίπεδο διαφωνιών.

Στα πλαίσια των Βιωματικών Δράσεων αξιοποιήθηκαν οι σχολικές εμπειρίες των μαθητών, πράγμα το οποίο διευκόλυνε την κατανόηση του θέματος, προσέδωσε ρεαλισμό στο μάθημα, αφύπνισε αναστοχαστικά τα παιδιά, έθεσε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της κριτικής τους σκέψης, της ικανότητας διαχωρισμού μεταξύ θετικών και αρνητικών συμπεριφορών και άρα την αξιακή τους ανάπτυξη και κατ’επέκταση την προετοιμασία τους για την μετέπειτα κοινωνική τους ζωή.

Ακολουθεί η ανάρτηση του τελικού προϊόντος, ενός τηλεοπτικού διαφημιστικού μηνύματος που δημιουργήθηκε από τις δυο ομάδες με στόχο την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των θυμάτων ενδοσχολικής βίας και των μαρτύρων- θεατών περιστατικών σχολικού εκφοβισμού. Ο δεύτερος σύνδεσμος παραπέμπει σε ενα αρχείο παρουσίασης(ppt) το οποίο περιγράφει συνοπτικά τις δράσεις των μαθητριών μας στα πλαίσια των Βιωματικών Δράσεων.

http://youtu.be/wtZ-x9pNHeI

https://dl.dropboxusercontent.com/u/77793749/%CE%92%CE%99%CE%A9%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%95%CE%A3%20%CE%94%CE%A1%CE%91%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3%20%CE%91%CE%84%20%CE%93%CE%A5%CE%9C%CE%9D%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%9F%CE%A5.ppt

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων