«

»

Μαΐ 13

Το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών στο «Χατζιδάκειο Φεστιβάλ» της Ξάνθης

P1020933 P1020891 P1030061P1030066 Το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών  συμμετείχε στις τριήμερες εκδηλώσεις του «Χατζιδάκειου Φεστιβάλ» της Ξάνθης, από 28 έως 30 Απριλίου 2014..

Το Χατζιδάκειο Φεστιβάλ – Ξάνθη: «Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» αποτέλεσε τον ετήσιο τόπο συνάντησης, καλλιτεχνικής έκφρασης, ποιοτικής ψυχαγωγίας και πρωτότυπης εκπαιδευτικής δράσης μαθητών και εκπαιδευτικών των Μουσικών Σχολείων, καθώς και λοιπών εμπλεκόμενων στο χώρο της μουσικής τέχνης. Με τη συλλογική προσπάθεια φορέων της εκπαίδευσης και της τοπικής κοινωνίας το Φεστιβάλ προσέλκυσε μαθητές και μαθήτριες από τα Μουσικά Σχολεία όλης της χώρας, και παράλληλα να πρόβαλε την πόλη του Μάνου Χατζιδάκι, την Ξάνθη.

Επί τρεις μέρες οι γειτονιές της Ξάνθης αντηχούσαν από συναυλίες μαθητών Μουσικών Σχολείων με τις αθάνατες μελωδίες των έργων του Μάνου Χατζιδάκι, υπό τις οδηγίες του γνωστού συνθέτη Νίκου Κυπουργού και της Σχολικής Συμβούλου Μουσικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Παναγιώτας Τηγανούρια. Παράλληλα, τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου μουσουργού, πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις και ομιλίες γύρω από τη ζωή και το έργο του Έλληνα συνθέτη και διανοούμενου, με στόχο τη διατήρηση της μνήμης και τη δημιουργία πηγής έμπνευσης για τους νεότερους.

Το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών, ως «πρεσβευτής» της μουσικής εκπαίδευσης της Πέλλας, ανταποκρινόμενο στη σπουδαία αυτή πρόσκληση-πρόκληση συμμετείχε με 36 μαθητές του, α) παρουσιάζοντας την Τρίτη 29 Απριλίου στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης μουσικό πρόγραμμα και β) στελεχώνοντας την Τετάρτη 30 Απριλίου την μεγαλειώδη ορχήστρα-χορωδία  350 Μουσικών, η οποία υπό την διεύθυνση του συνθέτη Νίκου Κυπουργού παρουσίασε έργα του Μάνου Χατζιδάκι.

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων