«

»

Μαΐ 09

Γιαννιτσά: Το ΚΔΑΠΜΕΑ γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα για άτομα με ειδικές ικανότητες

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και με τις εξαιρετικές κατασκευές των παιδιών να κοσμούν τον χώρο του Κέντρου, τα παιδιά, οι γονείς τους, οι εργαζόμενοι  του ΚΔΑΠΜΕΑ της ΔΗΚΕΠΑΠ και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών τίμησαν την Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου.

Η γιορτή ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του υπεύθυνου του Κέντρου, Κοινωνικού Λειτουργού κ. Πρόδρομου Ασταρτζή, ενώ για την ημέρα και την σημασία της αλληλεγγύης και της αποδοχής των ατόμων με αναπηρία, μίλησε η εθελόντρια Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες, κ. Σταματία Χατζηαντωνίου.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με συνεχή παρουσία σε όλες τις εκδηλώσεις του ΚΔΑΠΜΕΑ και ο διευθυντής του σχολείου μας κ. Μενέλαος Μιχαηλίδης, ο οποίος τόνισε την αρωγή που επιβάλλεται να δείχνουν οι υγιείς άνθρωποι στα άτομα με κινητικά ή νοητικά προβλήματα γιατί τίποτα στην ζωή δεν είναι δεδομένο. Ανέφερε χαρακτηριστικά τους κινδύνους που κρύβουν τα τροχαία και πόσο εύκολο είναι κάποιος υγιής συνάνθρωπός μας ή οι ίδιοι μας να περάσουμε στην απέναντι πλευρά. Κατάληξε στην επισήμανση ότι όλοι μας πρέπει να μάθουμε να αποδεχόμαστε ως ισότιμους πολίτες τα άτομα με αναπηρία και ότι αυτό ξεκινά από την οικογένεια και το σχολείο.

Στη συνέχεια οι μαθητές του σχολείου μας τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ η γιορτή ολοκληρώθηκε με παραδοσιακή μουσική και χορό από όλους τους παρευρισκόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών συμμετέχει ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις του ΚΔΑΠ ΜΕΑ της ΔΗΚΕΠΑΠ χαρίζοντας ωραίες μουσικές στιγμές στους μαθητές του Κέντρου και τους γονείς τους. Μαθητές και εργαζόμενοι προσέφεραν δώρα που κατασκεύασαν τα ίδια τα παιδιά στον διευθυντή του σχολείου και στους μαθητές που τραγούδησαν και έπαιξαν μουσική.

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων