ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΡΜΥΛΙΑΣ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

 

IMG 6cd0d54bfdd131d45fcaab3f88c364a5 V 1

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΡΜΥΛΙΑΣ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

   Την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024,οι μαθητές και οι καθηγητές του Γυμνασίου Ορμύλιας τίμησαν τους Τρεις Μεγάλους Ιεράρχες και Οικουμενικούς Διδασκάλους, τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο Θεολόγο και τον Ιωάννη Χρυσόστομο.

  Στις 09.00’ έφθασαν με επικεφαλής τη σημαιοφόρο και τους παραστάτες στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία. Συγκινητική για άλλη μια φορά η παρουσία μαθητών μας στο Αναλόγιο. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του σχολείου μας, κ.Λουκιανός Κελλίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε τα εξής: «Γιορτάζουμε σήμερα και τιμούμε τους Τρεις μεγίστους φωστήρες της Τρισηλίου Θεότητος, τον Μέγα Βασίλειο, τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο και τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο, ως Χριστιανοί, ως Έλληνες, ως δάσκαλοι και ως γονείς μαθητών.  Ως Χριστιανοί, γιατί στερέωσαν τη Χριστιανική ορθόδοξη πίστη. Ως Έλληνες, γιατί διέγνωσαν τη μεγάλη πολιτιστική αξία του κλασσικού αρχαιοελληνικού μας πολιτισμού και διέδωσαν τα ελληνικά γράμματα. Τιμούμε ακόμα τους Τρεις Ιεράρχες εμείς οι δάσκαλοι ως λαμπρούς παιδαγωγούς. Η διδασκαλία τους και τα συγγράμματά τους για την ορθή αγωγή και ανατροφή των νέων ούτε σήμερα, αλλά ούτε και στο μέλλον θα πάψουν να έχουν μεγάλη παιδαγωγική αξία. Αλλά περισσότερο από τα λόγια και τα γραπτά τους στέκουν ανάμεσά μας παιδαγωγοί άφταστοι με το παράδειγμα της πράξης και της ζωής τους. Μιας ζωής γεμάτης αγώνες για το καλό, για το υψηλό, για την αγιότητα…Υπήρξαν οι μεγάλοι της Εκκλησίας μας διδάσκαλοι, που με τα φωτισμένα τους πνεύματα είχαν πολύ σωστά αντιληφθεί ότι για να αλλάξει η ανθρωπότητα πρέπει να δοθεί έμφαση στην παιδεία. Αυτή ήταν η αρχή και η βάση μιας φωτισμένης κοινωνίας, όπως την οραματίστηκαν και όπως θέλησαν να την πλάσουν. Αυτοί οι φωστήρες του Πνεύματος τιμούνται σήμερα απ’ όλο το χριστιανικό κόσμο για την πραγματική και πολύτιμη προσφορά τους. Όπως γράφει και ο υμνογράφος δεν υπήρξαν απλώς τρεις άνθρωποι με αίγλη και δόξα, αλλά τρεις ήλιοι, τρεις φωστήρες που φωτίζουν ολόκληρη την οικουμένη. Αυτούς λοιπόν αξίζει να μιμούμαστε και να έχουμε όλοι και ιδιαίτερα τα παιδιά προστάτες στη ζωή, αυτούς και όχι ψεύτικα και πρόσκαιρα πρόσωπα, καθώς ύστερα από λίγο καιρό το όνομά τους θα λησμονηθεί. Ας βάλουμε λοιπόν τους αγίους μας οδοδείχτες- πρότυπα στη ζωή μας, γιατί από τότε μέχρι σήμερα μας δείχνουν το σωστό δρόμο προς τον ουρανό, και ας μην αγαπήσουμε μόνο τα λόγια τους, αλλά και προπάντων να γίνουμε μιμητές των έργων τους. Γιατί γιορτή αγίου σημαίνει μίμηση αγίου».

20240130 095407 1

   Μετά το πέρας της  Θείας Λειτουργίας το εκκλησιαστικό συμβούλιο πρόσφερε το καθιερωμένο γλύκισμα σε όλα τα παιδιά(μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου),ενώ τους εκπαιδευτικούς μαζί με τους μαθητές της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου δεξιώθηκαν σε πολύ ζεστή ατμόσφαιρα ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, πατήρ Ιωάννης Βλιάλης και τα μέλη αυτού. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς όπως και τις κυρίες που εθελοντικά φρόντισαν για την περιποίηση όλων των συνδαιτημόνων και τους ευχόμαστε χρόνια πολλά, χρόνια άνοσα, ανέφελα κι ευφρόσυνα.

 

20240130 112405 1

Αμέσως μετά ακολούθησε στον χώρο του σχολείου η Παιδαγωγική Συνεδρίαση  για το Α’ τετράμηνο του Συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου Ορμύλιας στη διάρκεια της οποίας κόπηκε η καθιερωμένη βασιλόπιτα και ανταλλάχθηκαν ευχές για το νέο έτος 2024.

                                                                                       Χρόνια Πολλά

                                                                                   Χρόνια ευλογημένα

                                                                                   Χρόνια δημιουργικά

 

 

 

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.