ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Οι Οινούσσες είναι ένας από τους παραδοσιακούς ναυτότοπους της Ελλάδας, αφού έχουν να παρουσιάσουν μια θαυμαστή πορεία στην ιστορία της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας ναυτιλίας. Το θαύμα της Οινουσσιακής ναυτικής παράδοσης ξεκινάει γύρω στο 1848, όταν ναυπηγείται το πρώτο τους ιστιοφόρο, ορόσημο της μετατροπής μιας γεωργοκτηνοτροφικής κοινωνίας σε ναυτική. Από τότε οι Οινούσσιοι δεν δίστασαν να προχωρήσουν σε κάθε τι καινούριο έφερνε η εξέλιξη και να διακριθούν σε κάθε τομέα της ναυτιλίας, περνώντας με επιτυχία από το ιστίο στον ατμό και στα σύγχρονα πλοία.

Διαβάστε περισσότερα για την ιστορία του Σχολείου μας

ΥΠΟΔΟΜΗ

Το Σχολείο μας είναι εξοπλισμένο από το σχολικό έτος 2007-2008 με την πρωτοποριακή τεχνολογία των διαδραστικών πινάκων. Η χρήση των πινάκων αυτών στην καθημερινή διδασκαλία δίνει νέα ώθηση στην εκπαιδευτική διαδικασία και προσθέτει ένα ακόμη πλεονέκτημα στους μαθητές που φοιτούν στα σχολεία των Οινουσσών.

Χάρη στο Ναυταθλητικό Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Οινουσσών «Ο ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ» προσφέρονται στα παιδιά του νησιού μαθήματα τένις, ιστιοπλοΐας και κολύμβησης.ρονται στα παιδιά του νησιού μαθήματα τένις, ιστιοπλοΐας και κολύμβησης.