ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ανακοινώνουμε ότι το 1ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών ορίσθηκε να λειτουργήσει για το υπόλοιπο του σχολικού έτους και για τα επόμενα (2) δύο έτη, ως Σχολικό Κέντρο Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Με τον όρο «Ενισχυτική Διδασκαλία» Γυμνασίου νοείται η παρακολούθηση από το μαθητή ή μαθήτρια αυτοτελούς υποστηρικτού προγράμματος διδασκαλίας στα μαθήματα: Γλωσσική Διδασκαλία(Αρχαία – Νέα), Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά, και αποτελεί μια δομή Αντισταθμιστικής Αγωγής.

Στο πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας συμμετέχουν μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου που υστερούν στους παραπάνω τομείς γνώσης και επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους στα παραπάνω μαθήματα.

Σκοπός του προγράμματος είναι η επανένταξη των μαθητών/τριών στη μαθησιακή διαδικασία, η μείωση της μαθητικής διαρροής, η βελτίωση της απόδοσής τους ώστε να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση και η δυνατότητα πρόσβασής τους στην Γενική ή Τεχνική Εκπαίδευση.

Κριτήρια για την επιλογή-συμμετοχή των μαθητών/τριών στα τμήματα μαθημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, μετά από σχετική ενημέρωση και Υπεύθυνη Δήλωση των γονέων και κηδεμόνων για συγκεκριμένο μάθημα αποτελούν: ο αντίστοιχος βαθμός τριμήνου του μαθήματος και ο μέσος όρος των τριμήνων σε όλα τα μαθήματα.

Το ημερήσιο πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας καλύπτει 1-3 διδακτικές ώρες την ημέρα από Δευτέρα έως & Παρασκευή μετά τη λήξη του κανονικού προγράμματος.

Κάθε μαθητής/τρια δύναται να παρακολουθήσει από ένα έως & όλα τα μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Ο Διευθυντής


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων