Χορωδία 1ου Γυμνασίου Ν.Μουδανιών

Το Σχολείο μας πήρε μέρος για πρώτη φορά στο

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών χορωδιών στην Καρδίτσα

Η χορωδία μας με μουσικό και εμψυχωτή τον κύριο Τσαμαϊδη Νικόλαο και τραγουδιστές- ψυχούλες –ταλεντάκια- φιλότιμο -τους μαθητές

Μπίνκα Δήμητρα

Μηλιάδου Αργυρή Αθηνά

Πέπιλα Μαρία

Τουμπέκη Αριάδνη

Χατζηπέτρου Ειρήνη

Κολύρα Κυριακή

Δαμάσκου Αντωνία

Σιαφλιάκη Γεωργία

Μπαλή Δάφνη

Ιωσηφίδου Αναστασία

Θεοδωρίδου Θεοδώρα

Παπαδοπούλου Βασιλική

Κοκκινίδου Ελένη

Καραγιάννη Ραφαηλία

Σολωμονίδου Παναγιώτα

Βαγιωνά Δήμητρα

Ξυλογιάννη Ευφροσύνη

Δαλαμπίρα Δέσποινα

Αλωπούδη Αικατερίνη

Παναγιωτίδου Μάρθα

Μπιμπλή Ελισάβετ

Τσιάρα Νικόλαο

Κουρουκαφόπουλο Δημήτριο

Σφάτζικα-Ταυλαρίδη ¨Άγγελο

Παλαιολόγου Χρήστο

Ροδοκανάκη Νικόλαο

Κιουρτζή Ελευθέριο

Χειμωνίδη Χαράλαμπο

Τα παιδιά μας τραγούδησαν τρίφωνο πέντε τραγούδια ξεκινώντας με ύμνους του 15ου αιώνα μέχρι αγαπημένα τραγούδια του σήμερα. Συγκεκριμένα τραγούδησαν

  • Jubilate Deo
  • Dona Nobis
  • Ροδόσταμο
  • Πες μου μια λέξη
  • Dancing Queen (ABBA)

Το κοινό έργο:Ο Αντώνης του Ραγγούδη

To Φεστιβάλ διαρκεί από τις 5 έως τις 14 Μαρτίου 2015 και εμείς κάναμε μία πολύ αξιόλογη εμφάνιση το Σάββατο 7 Μαρτίου.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει ο κ. Αλέξης Κωστάλας

 

¨Ήταν μια μοναδική αξέχαστη εμπειρία για τα παιδιά μας που ελπίζουμε να ξαναζήσουμε στο μέλλον.

 

 

DSC01933

 

Χωρίς τίτλο

Καρδίτσα 16/3/2015

 

Προς το Διευθυντή

του 1ου Γυμνασίου Μουδανιών
κ. Αποστολάκη Κωνσταντίνο

 

Αγαπητέ κ. Αποστολάκη ,

                Θα ήθελα κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή της εξαιρετικής Χορωδίας σας στην 7η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας. Η παρουσία σας ήταν ένα πολύ σημαντικό γεγονός για το Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών. Η θαυμάσια Χορωδία σας προσέφερε ευχάριστες στιγμές που θα τις θυμούμαστε για πολύ καιρό. Ειδικότερα, η Χορωδία σας διέθετε ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπερτόριο, πλουραλιστικό και πολυφωνικό, ήταν πειθαρχημένη και ομοιογενής με πολύ ωραίο ήχο.

 

Κύριε Διευθυντά,

                Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να κρατήσουμε την επαφή και να εξετάσουμε τη δυνατότητα η εξαιρετική Σχολική σας Χορωδία να εκπροσωπήσει το Θεσμό και την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναυλίες στο άμεσο μέλλον. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε σε συνεχή επαφή. Θεωρούμε ότι η Χορωδία σας πληρεί τις προϋποθέσεις για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και το Φεστιβάλ Καρδίτσας στους διαγωνισμούς της Ιταλίας και της Σερβίας.

 

                Ελπίζουμε να σας δούμε και του χρόνου στην 8η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 31 Μαρτίου έως 9 Απριλίου 2016.

 

                Συγχαρητήρια σε σας προσωπικά, στα παιδιά, στους γονείς αλλά κυρίως στον εξαιρετικό διευθυντή χορωδίας κ. Τσαμαϊδη Νικόλαο για το επίπονο, ουσιαστικό και σημαντικό ,καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό του έργο.

 

 

Με εκτίμηση

 

Νίκος Ευθυμιάδης

 

Ο Καλ/κος Διευθυντής

———————————————————————————————————————————-

1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

 

 

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η Χορωδία μας, του 1ου Γυμνασίου των Νέων Μουδανιών, στην 7η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας , στην πόλη της Καρδίτσας,

Η συνάντηση,διήρκησε 10 ημέρες και συμμετείχαν 90 σχολεία και 4500 μαθητές και την όλη εκδήλωση παρουσίαζε ο κ. Αλέξης Κωστάλας.

 

Τα παιδιά μας, 28 μαθητές και μαθήτριες απο τις τρείς Τάξεις του Γυμνασίου, ερμήνευσαν τραγούδια της Αναγέννησης,Α. Μότσαρτ, Μ.Θεοδωράκη, Μ.Χατζιδάκι, αλλά και γνωστή επιτυχία των ΑΒΒΑ απο το μοντέρνο ρεπερτόριο.

 

Η συμμετοχή των μαθητών στην Χορωδία του Σχολείου είναι προαιρετική και το μάθημα γίνεται μετά τις 2 μμ. Ετσι, δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να δημιουργήσουν,να συνεργασθούν και να βιώσουν την μαγεία της τέχνης,να νιώσουν την μουσική ως ένα αναγκαίο κομμάτι του εαυτού τους.

 

Η εμφάνιση του 1ου Γυμνασίου Νέων Μουδανιών άφησε άριστες εντυπώσεις και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής , κ. N.Eυθυμιάδης, αφού την χαρακτήρισε ως “Εξαιρετική”, μας πρότεινε να συμμετάσχουμε στα Διεθνή Φεστιβάλ, στην Σερβία και στην Ιταλία, που θα πραγματοποιηθούν το πρώτο στην πόλη Νοβισαντ, απο 18 έως 20 Απριλίου και το δεύτερο στην Νάπολη, απο 11 έως 16 Μαϊου.

 

Η πρόταση συμμετοχής της Χορωδίας μας σε διεθνή διαγωνισμό είναι απο μόνη της μια Επιτυχία.

 

Επιβεβαιώνει το ύψηλο επίπεδο των μαθητών της πόλης μας,, αυξάνει την εκτίμηση των μαθητών και όλων μας, για τις Καλές Τέχνες, και την Εκπαίδευση, και βελτιώνει την εικόνα που έχουμε όλοι για την πατρίδα μας, προβάλλοντας τον πολιτισμό και τον τόπο μας.

 

Με τη συμμετοχή αυτή το Σχολείο μας θα ανήκει πλέον σε εκείνα τα δημόσια εκπαιδευτήρια που είναι επάξια να προβάλλουν την Παιδεία τους σε ένα πολυπολιτισμικό “εργαστήρι” : ένα Διεθνές Φεστιβάλ.

 

Η παρουσία ολόκληρης της Χορωδίας θα είναι αναγκαία, αλλά, εκτός απο την οικονομική συμμετοχή των ιδίων των μελών, είναι επιθυμητή και απαραίτητη η πνευματική και οικονομική συμπαράσταση όλων των ενδιαφερομένων, για να μπορέσει να γίνει πραγματικότητα η μετάβασή τους σε έναν απο τους δύο διαγωνισμούς.

 

Ευχαριστούμε