ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ

Το σχολείο μας…!!

Εκπαιδευτική πολυήμερη εκδρομή στα Τρίκαλα-Μετέωρα

Μάι 201917

       

Στις 12 Μαΐου 2019 το σχολείο μας πραγματοποίησε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στα Τρίκαλα-Καλαμπάκα-Ελάτη. Σε αυτήν συμμετείχαν μαθητές της Γ΄τάξης του Γυμνασίου μας.  Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε  στα πλαίσια του αναλυτικού προγράμματος.

Την πρώτη ημέρα της εκδρομής οι μαθητές επισκέφθηκαν  το γεφύρι της Άρτας για το οποίο είχαν ετοιμάσει συνθετική εργασία στο μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας.

  

Η επόμενη στάση ήταν στο Μέτσοβο όπου περιηγήθηκαν στην πλακόστρωτη πλατεία και τα στενά της παραδοσιακής πόλης.

    

Στη συνέχεια μετά την άφιξή τους στα Τρίκαλα επιισκέφθηκαν  το Μύλο Ματσόπουλου (Μύλο των Ξωτικών) στον οποίο διεξαγόταν το 2o Street food festival στα Τρίκαλα. Αργότερα περιηγήθηκαν  στην παλιά πόλη των Τρικάλων που είχαν την ευκαιρία να δουν το Ρολόι και το Φρούριο της πόλης, τον Ληθαίο ποταμό  καθώς και πολλά κτίσματα με την ιδιότυπη αρχιτεκτονικής της περιοχής.

   

  

Την επόμενη ημέρα οι μαθητές επισκέφθηκαν αρχικά τη μονή Βαρλαάμ στα Μετέωρα  και ξεναγήθηκαν από μοναχούς τόσο στο καθολικό και τον εξωτερικό χώρο της μονής όσο και στο πολύ ενδιαφέρον μουσείο που υπάρχει σε αυτήν.

 

  

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Ελάτη και το Περτούλι  και περπάτησαν μέσα στη φύση μετά το γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα στο Περτούλι.

Την τρίτη ημέρα οι μαθητές αρχικά επισκέφθηκαν το Δημαρχείο που ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων για όλα τα πρωτοποριακά προγράμματα που λειτουργούν στην πόλη και την κάνουν τόσο ξεχωριστή και φιλική στους κατοίκους της.

  

Μετά το Δημαρχείο οι μαθητές επισκέφθηκαν το Οσμάν Τζαμί για μια σύντομη αλλά ενδιαφέρουσα  ξενάγηση

              

 

 

 

 

 

 

και το νεοσύστατο Μουσείο Τσιτσάνη-Παλιές φυλακές.

 

 

Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής οι μαθητές επισκέφθηκαν το φράγμα της λίμνης  Πλαστήρα και ενημερώθηκαν για τη σημασία του φράγματος για την ευρύτερη περιοχή.

   

Αφήστε μια απάντηση

Μάιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ο καιρός στη Ν. Κίο

Ο καιρός στη Ν. Κίο

Εορτολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό Σήμερα



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων